Motorolan prossun alikellottaminen?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 09/2007 asti » Motorolan prossun alikellottaminen? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Damsteri
Keskiviikkona, 8. elokuuta, 2007 - klo 14.19:   
Etsin joka paikan läpi, mutta kellekkään ei kai koskaan ole tullut mieleen alikellottaa motorolan prossua. Onko täällä kellään kokemusta moisesta?

Mä tarvisin 68030 @ 40 MHz prossun, mutta käytössä olisi vain 50 MHz versio. Tuskin alikellottaminen ainakaan rikkoo tuota, mutta toimiiko tuo 50 MHz versio täysin oikein 40 MHz:lla? (matikka 40 MHz, joten en ajatellut ylikellottaa korttia) Sinällään tyhmä kysymys, mutta kyse ei ole vain 10 MHz:sta, vaan 20% kellotaajuudesta. Mutta voisin kuvitella että toimivuusraja olisi <20 MHz tjs, mutta jollakin parempaa tietoa?

Tekikö motorola samoin kuin prossuvalmistajat lähimenneisyydessä, eli kellotaajuusleima prossuun vasta testaamisen jälkeen ja 50 MHz versio on ihan sama kuin 40 MHz mutta vain läpäissyt testit vähän paremmin.

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 8. elokuuta, 2007 - klo 16.21:   
Toimii. Noissa ei-staattisissa on usein joku minimi-kellotaajuus, mutta muistelen sen olevan yleensä jotain muutaman sadan kilohertsin luokkaa.

 

virgo
Torstaina, 9. elokuuta, 2007 - klo 14.31:   
mulla oli joskus GVP kortissa
68030/40Mhz ja matikka samalla nopeiudella
ostin siihen sitten 50mhz prossan ja ajoin sitä BBS muutaman kuukauden tuolla alemmalla taajuudella ilman ongelmia eli toimii se
nykyään prossa on 0.1mhz ylikellotettu :p
vanha matikka sykkii edelleen tuolla 40mhz llä

tuo 40mhz prossa on edelleen tallessa jos joku tarvitsee tosin ilman mmu
merkkaa todella paljon tehokuuteen eron todella huomaa...

 

Damsteri
Torstaina, 9. elokuuta, 2007 - klo 17.02:   
@ Jani Kuituniemi

Kiitokset tiedoista! Vahvistit mitä vähän epäilinkin. Pitänee testata...

@ virgo

Kuulostaa hyvin hyvin tutulle. :D Mullakin nyt GVP:ssä juuri 68EC030/40 MHz kiinni 40 MHz matikalla. :P ja tarkoitus oli ensin löytää vain ihan täysversio samalla kellotaajuudella juuri sen EC:n puuttuvan MMU:n takia, mutta tulikin vastaan 50 MHz versio. Joten nyt sitten tarkoitus käyttää sitä alikellotettuna 40 MHz:aan sen matikan kanssa (vain yksi oskillaattori). Samoin mulle jää nyt ylimääräisenä tuo EC-malli, mutta niitä nyt taitaa olla melkein jokaisella..
Toki tuota samaa on myyty myös 50 MHz versiona, mutta se vaatisi perhanan kalliin 68882/50 MHz etsimistä ja riskinottamista (on yksi kuva tuosta versiosta erojen etsimiseksi). Saa nyt nähdä mihin menee. Kiitokset sullekkin avusta!

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: