A1200 Käynnistysongelma

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 06/2007 asti » A1200 Käynnistysongelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tumppi
Sunnuntaina, 27. toukokuuta, 2007 - klo 16.35:   
Tästä on joskus keskustelu aikaisemminkin täällä, mutta ajattelin nyt nostaa aiheen taas ylös. Itsellä oli A1200 + 040/PPC kortin kanssa todellisia käynnistysongelmia. Saatto olla että joutu 3-5 kertaa sammuttaa virrat ennenkuin kone boottas. Nyt kun korttina on 060/PPC, kone käynnistyy huomattavasti paremmin. Ehkä joka noin 4-5 käynnistyskerta kone ei käynnisty ensimmäisellä kerralla.

Olen miettinyt tätä ongelmaa, yksi syyhän voi olla tietty virtalähde. (koneessa tällähetkellä ATX 230W poweri). Toinen, mitä haluais kysyä, niin on tuo ns. timingfix. Onko tuolla mitään tekemistä tämän käynnistymisen kanssa? Emoversiohan itsellä on 1.D4, joten olisi mahdollista poistaa emon secondary puolelta pari konkkaa noiden ohjeiden mukaan. (oli linkki jossain aikaisemmassa topicissa)

Poweria en ole vielä lähtenyt vaihtaa, varsinkaan kun tuo käynnistyvyys parani kortin vaihduttua nopeempaan.

 

Piru
Sunnuntaina, 27. toukokuuta, 2007 - klo 17.09:   
No yleensä ongelma ei ole itse virtalähteessä vaan siinä ettei emolevy jaksa viedä virtasta tarpeeksi tuonne cpu-slottiin. Jonkinlaisena ensiapuna voi kytkeä yhden floppy-virtajohdon siihen emolevyllä olevaan korputtimen virtaliittimeen.

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 27. toukokuuta, 2007 - klo 17.42:   
Ongelma voi johtua myös siitä, että joissakin (yleensä vanhemmissa) PC-virtalähteissä ei välttämättä lähtöjännite nouse täyteen arvoonsa tarpeeksi nopeasti. Niissähän on tarkoitus käyttää sitä "Power Good" -signaalia ilmoittamaan koneelle, milloin käynnistyksen saa aloittaa, mutta Amigoissa ei ole tuota hyödynnetty, vaan ne olettavat jännitteen ja virranantokyvyn olevan heti maksimissaan. Käytännössä tuosta näyttää aiheutuvan se, että Amiga jää Reset-tilaan, eli ikään kuin joku pitäisi koko ajan resettiä pohjassa.

On helppo selvittää, onko tuosta ongelmasta kysymys: laita virta joksikin aikaa päälle, jolloin kone pysyy jumissa, ja käytä sitten virtaa 0,5 - 1 sekuntia pois ja laita heti takaisin. Jos kone tuon "katkon" jälkeen käynnistyy normaalin iloisesti, se johtuu siitä, että virtalähteen konkat olivat jo latautuneet, ja kone sai uudelleenkytkemisen jälkeen heti kunnon käyttikset powerilta.

(Vaihda vaikka se huonommin käynnistynyt turbo koneeseen tuon kokeilun ajaksi, niin näet onko tuon konstin vaikutus ilmeinen vai ei.)

 

Tumppi
Sunnuntaina, 27. toukokuuta, 2007 - klo 21.10:   
Tuo virtapiuha on ollut vedettynä floppy-liittimeen muistaakseni siitä asti kun laitoin koko roskan torniin.

Juuri noin kuten, Jarmo, sanoitkin tossa. Eli sekunin pois päältä niin johan kone lähtee iloseen päälle. Kyse on siis tässä powerista.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 28. toukokuuta, 2007 - klo 0.51:   
Ai niin, ratkaisu unohtui kertoa. Minulla siis oli vastaava ongelma, ja vielä pahempana, kone ei käynnistynyt lainkaan ilman tuota "katko"-niksiä, kunnes sitten hankin uudemman mustesuihkuprintterin (Canon 4200 joku). Se on sellainen jatkuvasti stand-by-tilassa oleva, ja jostain syystä sen rinnakkaisliitännässä ylläpitämät 5 voltit joissakin linjoissa riittävät poistamaan tuon käynnistymisongelman. Pitävät ilmeisesti jotain ratkaisevaa linjaa ylhäällä jo valmiiksi, ennen powerin päälle kytkemistä. En ole jaksanut tarkemmin tutkia mistä on kyse, kun kerran toimii.

 

Antti
Maanantaina, 28. toukokuuta, 2007 - klo 15.02:   
Noniin pääsin vloppuna testailemaan Amikittiä ensimmäisen kerran. Ihan ok asennuspaketti tuntui olevan ja kaikki lähti suorilla pelittämään. 1.2 päivitys 1.3.4 ei kuitenkaan mennyt ihan mutkitta. Paketit asentui, mutta resetin jälkeen jäi käyttöjärjestelmä näyttämään ainoastaan tausta kuvaa ja kursoria ei näkynyt ollenkaan. Kaikki oli ilmeisesti taustakuvan takana piilossa. Olisiko kenties ollut jollain tapaa mahdollista saada nämä prosessit taustalta näkyviin? Painelin esciä ja resetoin pari kertaa, niin sitten sain bootattua workbenchiin asti. "Vähän" huono maku jäi Amigan web-selaimista (Aweb ja IBrowse), en saanut niillä edes perus sivuja kunnolla auki, eli aina jäi puuttumaan jotain... Tämä asia minua kaiveluttaa sillä olen kuitenkin ajatellut, että jos ostaisi sen 1200 ihan perus käyttöä ja Amiga pelejä varten. Ilman kunnon webbiselainta ei siitä tule mitään. Onko siis tietoa paremmista selaimista tai mahdollisista plugineista joilla saisi flashin ja javan kunnolla toimimaan?

 

Piru
Tiistaina, 29. toukokuuta, 2007 - klo 6.14:   
javaa ei ole, flashi-plugini on niin kehno että on about sama kun ei olisi ollenkaan.

 

Jope
Tiistaina, 29. toukokuuta, 2007 - klo 9.16:   
Eikä 060 jaksaisi kovin ihmeellisiä flashejä tai javoja pyörittääkään. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: