Genlock

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 06/2007 asti » Genlock « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jakodemus
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 22.33:   
Sain käsiini ulkoisen genlockin. Asiasta tietämättömänä kysyisin, kuinka tätä käytetään? Vehjä on hyvin samankaltainen kuin tämä http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=407 Etupaneeli on muuten sama, mutta fader-namiskaa ei ole ja Mode-namiska on huomattavasti suurempi. Takapuoli eroaa siten, että on vain Y-C in, Video in, Digitizer out, RGB-monitor, Amiga ja tietenkin 12v virtaliitin.

 

Joanna
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 22.47:   
Kuulostaisi liittimien perusteella että kyseessä olisi enemmänkin jonkilainen kuvankaappaus-palikan kanssa käytettävä RGB.Splitteri.. Genlocissa pitäisi kyllä ole videolähtökin.. (ellei Digitizer. ou toimi semmoisena?)

Siis jos kyseessä on Genlock, niin semmoisen ideanahan on että Amigan kuva limataan päällekkäin ulkoisen videosignaalin kanssa laatikon avulla.

Eli.. videokuvaa sisään (mielellään suunnilleen vakaata, eli ei suoraa VHS:nauhurista) ja video-outissa on Amigan kua + nollavärin kohdalta näkyy läpi syötetty elävä kuva.

 

jPV
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 22.55:   
Tuosta sivusta voi olla hivenen enemmän apua: http://amiga.resource.cx/exp/ycgenlock

En ole koskaan genlockeja käyttänyt, mutta eiköhän toi toimi niin, että toi lattakaapelin pää tökätään Amigan RGB-porttiin ja inputtiin joku videolähde. Ulostulo normaaliin näyttöön tuosta rgb-ulostulosta ja/tai toisesta liittimestä toiseen näyttöön/nauhuriin tms. Ulostulevassa kuvassa Amigan kuva on liitetty videokuvan päälle siten että väripaletin nollavärin tilalla näkyy videokuva. Eli voi tehdä tekstityksiä ja päälle liimattavia efektejä.

 

Jakodemus
Torstaina, 17. toukokuuta, 2007 - klo 10.11:   
Laitoin vähä kuvia jos niistä olisi enemmän apua.
takaa
edestä

Pitäiskö tämän kanssa käyttää sitten jotain softaakin?

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 17. toukokuuta, 2007 - klo 10.15:   
Tuohan on juuri värien jakaja (color splitter), kuten Joanna arvelikin. Eli mustavalkoisella videodigitoijalla sai värikuvia nauhalta tuon jakajan avulla, kun digitoi RGB-osavärit vuorotellen. Tuolla on nykymaailmassa huomattavan vähän käyttökohteita, itse en ainakaan keksi ainuttakaan. :-)

 

Jakodemus
Torstaina, 17. toukokuuta, 2007 - klo 10.21:   
No joo, ei taida kyllä tosiaan löytyä mitään käyttötarkoitusta. Laite taitaa palata takaisin vaatekomeroon.

 

Joanna
Torstaina, 17. toukokuuta, 2007 - klo 11.52:   
Muistaakseni tuollaisten suurin käyttö taisi olla Newtekin DigiView -kuvandigitoijien kanssa. (+ taisi sille joskus tulla kloonejakin?)

Tuonaikaiset kuvankaapparit eivät alkujaankaan olleet mitään nopeita, mutta tuollaisen kanssa sentän sai värikuvan aikaan kohtullisella vaivalla. Alkujaanhan niissä tuli mukana semmoinen pahvinen värikalvoilla varustettu läpyskä (onkohan minulla yksi sellainen tallessa) joka laitettiin kameran linssin eteen ja sillä tehtiin värierottelu. Myöhemmin, siihen sai sitten 'robottia' joka kääntää oikean värin esiin, mutta tuollainen laatikko oli huomattavasti parempi idea.

(digiviev ohjelmistosta)
http://amiga.resource.cx/exp/search.pl?company=newtek

Itsellä ei ole laitetta, mutta voisin jokun haluvan kokeilla tuota jos omistaa ehkän digiviewin..

 

Jakodemus
Torstaina, 17. toukokuuta, 2007 - klo 12.33:   
Jos jotakin kiinnostaa niin pistetään nyt vielä kuva sisälmyksistä.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 18. toukokuuta, 2007 - klo 7.13:   
Joanna: Ei kun tuo elektroninen värierottelija oli tarkoitettu vain nauhalta pysäytyskuvasta digitointiin, videokameran kuvasta digitoitaessa piti edelleen käyttää niitä värisuodattimia, koska niillä sai paremman kuvanlaadun (koska siten ei tullut composite-signaalin surkea väriresoluutio väliin).

Itselläni on toki edelleen tallessa se wanha Digi-View -palikkani, mutten kyllä aio nauhalta digitointia sillä enää kokeilla edes värierottelijan avulla, sillä se pysäytyskuvatoiminto hankaa kuvapäitä, joiden jäljellä olevalle eliniälle on tärkeämpääkin käyttöä (kasettiarkistojen siirto digimuotoon).

 

Flux
Perjantaina, 18. toukokuuta, 2007 - klo 9.13:   
Miten pause hankaa kuvapäitä normaalia playtä enemmän? Luulisi, että vain nauha kuluu enempi siltä kohdalta.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 18. toukokuuta, 2007 - klo 20.49:   
No ihan mutuahan tämä on, mutta erinäisiä koneistoja tutkaillessa olen saanut vaikutelman, että nauhalooppi on hieman normaalitoistoa kireämmällä pysäytyskuvan aikana.

 

Flux
Lauantaina, 19. toukokuuta, 2007 - klo 11.11:   
Käsittääkseni monissa videoissa on quick start, jossa stopin aikana nauha on kuvarummun päällä ja rumpu pyörii, jotta play käynnistyy nopeammin. Muutaman minuutin jälkeen nauha vetäytyy pois ja rumpu pysähtyy, jos playtä ei painetakaan.

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 19. toukokuuta, 2007 - klo 11.25:   
Flux: No joka tapauksessa tuo digitointi olisi ylimääräistä kulutusta videoille, kuvien hakuineen nauhalta ja useine kaappauskertoineen ennen kuin digitointi onnistuu ilman häiriöraitoja osavärien välillä jne. Muistan kyllä, että se oli tuskaista "pieleen meni, yritä uudelleen" -harjoitusta Digi-Viewillä, laite kun oli alunperin tarkoitettu kameran antamalle, vakaalle signaalille, eikä VHS-koneistojen väpäti-väpäti -signaalille. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: