Missä nro:ssa on rakennusohje

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 03/2007 » Missä nro:ssa on rakennusohje « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Flux
Keskiviikkona, 28. helmikuuta, 2007 - klo 19.07:   
Muistelen, että jossakin Bitin tai C=lehden numerossa on lisämuistin rakennusohje A1000:lle. Olen kelannut potentiaalisten vuosikertojen vuoden sisällysluettelot läpi, noin 30min projektina, eikä pistäny silmään.

 

Joanna
Keskiviikkona, 28. helmikuuta, 2007 - klo 23.57:   
Aikoinaan... tuli tehtyä pariin A1000:seen lisämuistit siten että olemassaolevien piirien päälle juotettiin yksi kerros lisää ja koneeseen lisättiin yksi dekoderipiiri piirien osoitusta varten.. Muistin lisääminen piti tehdä joko addmemillä tai sitten käyttää patchattyä kickstarttia, jälkimmäisessä oli se etu että systeemitiedostoista suurempi osa meni lisättyyn pseudofastiin eikä Chip-muistiin.

On hyvin paha luvata mitään, mutta teoriassa tuon ohje saattaisi olla tallessa jossain vanhojen Amigajuttujen seassa. Osia siihen ei ainakaan paljon tarvinnut, ja on suhteelisen helppo tehdä.

 

Flux
Maanantaina, 5. maaliskuuta, 2007 - klo 8.10:   
Löytyihän se, C=lehti 1/91. En ollut heti hokannut katsoa niin uutta. 512k lisämuisti 16 piirillä osoitteeseen 180000-17ffff, joka ei ole autoconffautuva.

Piirit juotetaan vanhojen 8 kpl päälle, eli muistia tulee kolmeen kerrokseen.

Lisädekooderia ei tarvita, emolla olevissa on lähdöistä puolet käyttämättä.

 

Flux
Maanantaina, 5. maaliskuuta, 2007 - klo 20.07:   
Onpas hassu osoite, ei ole copypastevirhe. Selvästi painovirhe C=lehdessä. Oiskohan oikea 100000-17ffff.

Lisäksi lehdessä sanotaan, että chip ja tämä laajennusmuisti näkyy muistiavaruudessa kahteen kertaan peräkkäin. Mitähän tämä tarkoittaa.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 5. maaliskuuta, 2007 - klo 22.25:   
Tarkoittanee, että niille on käytetty yksi tarvittavaa aluetta ylempi bitti osoiteväylästä, joten ne "kytkeytyvät" kahteen eri kohtaan prosessorin osoiteavaruudessa. Eli niille on varattu kaksi kertaa niin paljon tilaa kuin ne oikeasti tarvitsisivat. (Tila lienee tarkoitettu 2 megan chip-muistin toteuttamiseen, joka tapahtui käytännössäkin A1200:ssa.)

 

Flux
Tiistaina, 6. maaliskuuta, 2007 - klo 1.28:   
Niinhän se tietenkin on. Selvitään yksinkertaisemmalla piirivalintajärjestelyllä, kun muistiavaruudessa on väljyyttä.

Sama muistipaikka avaa suunsa kahdella eri osoitteella, mutta käyttöjärjestelmä tietää, missä osoitteissa on oikeaa muistia ja duplikaatit eivät ole käytössä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: