Amigani ei toimi - Apua !

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 03/2007 asti » Amigani ei toimi - Apua ! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

The Real J.
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 8.40:   
Mikä mahtaisi olla vikana kun Amigani lakkasi yllättäen toimimasta. Vika ilmeni eilen kun kesken räpeltelyn kone yhtäkkiä jämähti täysin (pitkästä aikaa). Mikään ei tuntunut toimivan (paitsi näppisreset) joten resetoin koneen. Resetistä ei kuitenkaan ollut apua. Käyttis kyllä latautui mutta mikään ei edelleenkään tuntunut toimivan. Esmes GoldEdin lataus ToolManagerin nappulasta ei tehnyt mitään tai jos GoldEd latautuikin siinä eivät toimineet toimintapainikkeet. Useista reseteistä ei ollut apua.

Ajattelin sitten että ehkä kone on ylikuumentunut ja jätin sen jäähtymään (tosin kokeilin pikaisesti välissä). Mutta aamullakaan kone ei toiminut ja viimeisellä yrityksellä se ei edes lähde käyntiin.

Missä voisi olla vika ? Koneena on tornitettu A1200 Mediatorilla. Prossukorttina Blizzard 1260 64 megan muistilla ja graffakorttina Voodoo 3. Ainoa muu lisäkortti on Spider USB mutta se ei ole käytössä. Vaikka en kovin aktiivisesti käytäkään Amigaa nykyään (ykköskoneena Linux PC) on sillä kuitenkin jotain käyttöä.

 

JPQ
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 17.12:   
Anteeksi vain arveluja
Ei kait muisti ole jotenkin oudosti esim. vioittunut ?
ja oma kokemus:
Mulla outoihin pahentuviin kaatuiluihin aikoinaan oli poweri syynä kaatui loppuaikoina niin että kun workbench ruudun piti avautua näyttökortille niin se jämähti ja toimi yleensä vakaasti jos sen pystyyn sai loppuaikoina romppuaseman luukun avauskin jo resetoi koneen.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 17.46:   
Jos hardware-vikaa epäilee, ensimmäinen homma tietysti on riisua kaikki nuo laajennukset, jotta selviää, onko vika emolevyssä vai niissä. (Käynnistä kone korpulta, ilman edes kiintolevyä.)

 

The Real J.
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 22.59:   
JPQ: tuntuisi aika oudolta että muisti aivan yllättäen vioittuisi noin. Poweri saattaisi olla ongelmana, jos kerran se on sinulla aiheuttanut tuollaisen tapauksen (kuulostaa aika lailla omaltani). Ja nyt kun kone ei enää lähde edes käyntiin vaikuttaisi aika vahvasti kosahtaneelta powerilta. Pitänee hankkia uusi ja kokeilla sillä.

Jarmo Piippo: kokeileminen korpulla voi olla ongelma kun koneen sisäinen levari ei oikein tunnu toimivan. Lisälevari kyllä löytyy jos sillä olisi mahdollista kokeilla. Isompi ongelma on että meikä on nykyään Amigan kanssa aika lailla riippuvainen graffakortista kun näyttönä on 20" littu eivätkä Amigan natiivit tilat taida edes scandoubler/flickerfixerin kanssa kelvata sille. Ja ottaen huomioon millainen rääkki tornin kokoonpaneminen oli en mieluusti ryhdy siihen.

 

JPQ
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 0.32:   
The Real J.: kyllä aiheutti ja loppua kohti tosiaan paheni aikoinaan satunnaisesti workbench ruudun avaus kaatoi sitten hetkeä ennen alkoi romppuaseman luukun avaus ja sulkeminen resetoida. Oliko myös laajennuskorttien löytymis ongelmia en muista.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 15.21:   
No joo, helpompi se powerin vaihdolla tietysti on aloittaa, ja aiheellistakin, jos kerran epäilee vian olevan siinä. Varsinkin kun ne nykyään eivät paljon maksa.

 

The Real J.
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 17.25:   
Eikös Mediator käyttänyt normaalia ATX-poweria ? Vai oliko se AT. Ainakin siinä oli kaksi erillistä liitintä Mediatoriin. Olisi hyvä tietää oikea tyyppi että osaa kysyä oikeanlaista. Sinänsä powerin vaihtamisen ei pitäisi olla kovin vaikeaa - piuhat irti, vanha poweri irti kotelosta, uusi poweri koteloon kiinni ja piuhat paikalleen.

 

Bud
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 19.31:   
AT-powerissa on kaksi liitintä ja ne saattavat olla jo aika kiventakana kun kyselin. Löysin Boogielta. Vaihdoin varmuuden vuoksi.

 

PR
Keskiviikkona, 3. tammikuuta, 2007 - klo 0.24:   
Mulla kans toi A1200 Torni kaatuilee vähän sen väliä kun yritin printtailla tärkeitä juttuja alta pois. Tulee jotain Out Of Memory juttua IB2,4 asennuksien jälkeen ainakin. Kumma kyllä pelit toimii mitkä on toimiakseen. (eli 1/2 ei '060Apollo+PicassoIV systeemillä)

Power-nappia pitää mulla kovempikouraisesti painaa tässä Tee se itse purkkatornissa. Sitten taas syttyy "Jouluvalot" kun oikea ääni kuuluu Seagatesta ja sitten muut dingendongelit toimii taas. Toinen monitori päälle ja vanhat näytötkin pelittää.

Painellahan voi tavaraa takaisin paikoilleen emolle hyvän maadoituksen jälkeen ja kunnon "Goofy" -style mitä en suosittele auttaa putkinäyttöön. Kaikki ok mut koskaan ei saa potkia Amigaa! Patterinvaihto oli omassa mut heiluvat Zorrot sitä ennen vähän teki tepposiaan kait. Toivottavasti toimii ja eikun heiluvia johtoja toivoo: PR

(?;)

 

The Real J.
Perjantaina, 5. tammikuuta, 2007 - klo 18.26:   
Päivitystä tilanteeseen: ostin uuden virtalähteen (tuossa olikin ATX eikä AT) ja asensin koneeseen. Nyt kone lähtee käyntiin mutta tulee uusi ongelma. Köynnistyksessä kone valittaa "Could not create craphic board context for 'Voodoo'" ja kone käynnistyy johonkin ihme low res tilaan. Kuva kuitenkin tulee Voodoon kautta. Mitenkäs tuo korjataan ?

 

Ibe U
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 5.30:   
Aikanai sain täältä neuvon pistää virtalähteen korppu johdon amigan emon korppun virtaliittimeen.

Oman kokemuksen mukaan vanhoissa alkaa tuo kupari syöpymään, ts. virta ei kulje ja henkimaailman ongelmat alkavat vaivaamaan

Asiasta miljoonanteen mutta ihmettelen ihmisten intoa päivitää A1200:sta, ikä tekee tehtävänsä :(

 

The Real J.
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 8.54:   
Ei tunnu onnistuvan. Kokeilin asentaa Mediatorin mukana tulleelta levylta uudestaan ajurit. Kokeilin asentaa Picasso96:n uudelleen OS3.5-levyltä (pitäisikö kokeilla vielä 3.9:ää jos siellä olisi uudemmat). Kokeilin asentaa ajureita Mediator Multimedia CD:ltä (jostain syystä sen "Enhanced Voodoo drivers" ei tunnu toimivan vaan asennusohjelma poistuu valoa nopeammin heti kun alkaa sen vaiheen). Aina vain sama valitus bootissa. Graffakortti kyllä toimii koska kuva tulee sen kauttta mutta asetuksissa jokin prakaa pahasti. Minulta alkavat olla ideat lopussa ja Amigaa alkaa uhata yksisuuntainen matka roskalaatikkoon jollei apua ala löytyä...

 

Frn
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 14.15:   
Oletkos pistänyt kyssäriä Elboxin supporttiin?

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 14.33:   
Edelleen veikkaisin, että tuon emolevyn toimivuus kannattaisi varmistaa muista osista erillään, jottei tee turhaa työtä ehjien ajurien uudelleen asentelussa ynnä muussa.

Tosin minulla tuli kerran erästä PC:tä kasatessa vastaan ihka uuden näytönohjaimen kanssa ongelma, että vaikka sen perus-VGA-tila toimi, mitkään korkeammat resoluutiot eivät toimineet, ja ajurien asennusohjelma ilmoitti, ettei koko korttia mukamas ole koneessa. Ilmeni, että kortti oli viallinen, ja takuu korvasi sen.

(Käyttöjännitteet lienee muuten jo mittailtu ympäri konetta, kuten tapana on aina ensimmäisenä tehdä?)

 

The Real J.
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 15.59:   
Jarmo Piippo: emolevyn pitäisi kyllä olla kunnossa, kone käynnistyy ja shellistä voi ajaa ohjelmia normaalisti. Tuolla matalalla resoluutiolla vain WB:n käyttäminen on aika hankalaa kun suurin osa merkittävistä ikoneista on ulkona kuvaruudusta. Olenhan jo ajanut Mediatorin ajurien asennusohjelman, Mediator Multimedia CD:n asennusohjelman ja kokeillut Picasso96Modea ja ScreenMode preferenssejä. Ongelma on näyttötilojen kanssa.

Ja käyttöjännitteitä en ole mitannut, minulla ei ole yleismittaria. Varmaan kannattaisi hankkia sellainen.

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 19.12:   
Kokeile tuota näyttökorttia jossain toisessa koneessa? Kuten yllä kirjoitin, vastaava vika on kerran tullut vastaan itse kortissa (ja vieläpä uudessa).

 

The Real J.
Sunnuntaina, 7. tammikuuta, 2007 - klo 9.31:   
Kokeilin näyttökorttia toisessa koneessa, ykköskoneenani toimivassa PC:ssä. Koneen laitetunnistuksessa ei näkynyt jälkeäkään Voodoosta, eli taitaa olla kortti rikki.

 

The Real J.
Torstaina, 18. tammikuuta, 2007 - klo 19.22:   
Kierrätetäänpä tätä ketjua kun tuntuu tuo meikän ostoilmoitus kadonneen torilta. Elikkä sain Miikalta tuon kortin postissa ja sehän toimii. Nyt voi taas käyttää Amigaa kun graffakortti toimii.

Jos Miikka on kuulolla niin voisi pistää tulemaan tilinumeronsa että voin maksaa sovitun summan. Paketissa ei tuntunut olevan tilinumeroa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: