Rev 6A A500:n virtaongelma..

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » Rev 6A A500:n virtaongelma.. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

R2D2
Maanantaina, 27. marraskuuta, 2006 - klo 18.13:   
Sain käsiini Rev 6A mallin A500:n. Laite on tosi siistissä kunnossa, ei kellastumia tms. Itseasiassa niin hyvässä kunnossa, että suunnittelin korvaavani sillä tuon nykyisen A500:ni.

Mutta mutta.. Kone tuntuu toimivan oikein hyvin muuten, mutta kesken pelaamisen virtavalo ja levyaseman valo alkavat himmenemään ja himmenevä caps lock valo syttyy. lopulta kone kaatuu / jumiutuu / sammuu. Ei välttämättä lähde hetkeen päälle tuon jälkeen. Testasin kahdella eri virtalähteellä, molemmilla sama tulos.

Kone on nyt avattuna tässä pöydällä, mutten ainakaan mitään silmiinpistävää vikaa mistään löytänyt. Pölyä toki on aika lailla, mutta tuskinpa tuo siitä johtuu. Olisko hyviä vinkkejä mistä kannattaisi alkaa vikaa etsimään?

 

R2D2
Maanantaina, 27. marraskuuta, 2006 - klo 19.43:   
Laite kävi läpi täydellisen puhdistuksen ja kotelon muoviosat ovat tällä hetkellä kuivumassa kylpyhuoneessa. Kunhan ovat kuivuneet niin täytyy kasata vehjas uudelleen ja tsekata oliko tuosta mitään apua. Hyviä ideoita / vinkkejä otetaan vastaan edelleen. :)

 

Boogie
Maanantaina, 27. marraskuuta, 2006 - klo 23.50:   
Kuullostaa rikkinäiseltä konkalta/vastukselta, eli ei välttämättä löydy katselemalla. Tarkasta myös lämpiääkö joku piireistä (auttaisiko kylmäspray!?), voisi aiheuttaa myös kuvailemasi väsymys-viiveen.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 28. marraskuuta, 2006 - klo 9.01:   
Emolevyllä olevalle Paula-piirille virtaa menee yhden ohmin virranrajoitusvastuksen kautta, ja jos se on kärähtänyt, kone ei lähde käyntiin vaan antaa valkoista ruutua. Yksi tuollainen vika on tullut vastaan aikoinaan, korjaantui vaihtamalla kys. vastus. Se on virtaliitintä lähempänä olevan Paulan päädyn vieressä hieman vinottain.

(Yksi Viissatasen perusvioista, muttei taida lukea tietoa juuri missään?)

Samanlaiset virranrajoitusvastukset on muuten joy- ja hiiriporttien virtalähdöillekin, eli jos esim. hiiri on lakannut toimimasta, mutta toimii muissa koneissa, tuollainen voi olla vikana. Tuokin on tullut vastaan (Miksihän minä olen korjaillut ilmaiseksi muiden koneita? Huoh. No, ainakin tietoa on kertynyt.)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: