A500 erilaisia muistikonfiguraatioita

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » A500 erilaisia muistikonfiguraatioita « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jurbo
Lauantaina, 28. lokakuuta, 2006 - klo 14.53:   
Aion viritellä hieman vanhan kunnon Amigani (6A emo, 0,5 chip-ram, 0,5 fast-ram) muistipuolta. Oletetaan, että minulla on 8732A-Agnus, joka sallii 1 mb chippiä. En aio rakentaa reslow-systeemiä.

1. Jos juotan emolle lisää muistipiireja tyhjiin kohtiin, mutta en muuttele emon jumppereita, tulevatko uudet piirit käyttöön fast-ramina vai eivät ollenkaan (oletetaan, että trapdoorissa ei ole lisämuistia)?

2. Onko emolle lisättyjä muistipiirejä mahdollista kytkeä pois päältä viemällä kunkin muistipiirin jostakin tietystä navasta johdot kytkimeen (esim. maa, +5V, tms)? Onko tällainen kytkentä mahdollista toteuttaa yksinkertaisella on/off kytkimellä?

3. Lisäksi utopistinen kysymys - voiko kahden 0,5 mb trapdoor-palikan aineksista rakentaa 1 mb lisämuistin?

Kiitoksia avuista jo etukäteen!

 

Jurbo
Lauantaina, 28. lokakuuta, 2006 - klo 15.07:   
Entä jos hankkii Mini Megi Chipin? Voiko siinä olevia muisteja (1 tai 2 mb chip) kytkeä pois päältä, jos haluaa standardin 0,5 chip / 0,5 fast (trapdoor) -muistikonfiguraation?

 

Dammu
Sunnuntaina, 29. lokakuuta, 2006 - klo 1.07:   
@Jurbo

1. Ne eivät tule käyttöön, JP2 pitää muuttaa toiseen asentoon, sitten muistipiirit näkyvät chip rammina.

Itselläni oli aikoinaan varsin käytännöllinen viritelmä megan amigassa, puoli megaa emolla ja lisämuisti sekä kytkin JP2 ja JP7A jumppereihin ja kytkimellä sai muutettua lisämuistin joko chip rammiksi tai slow rammiksi.

Kone ilmoittaa trapdoorin lisämuistin fast rammiksi, mutta oikeasti se on (lähes) aina slow rammia joka on yhtä hidasta kuin chip ram.

2. Vaihtokytkin JP2:een, sen pitäisi toimia ja tiputtaa chip ram puoleen megaan. Sehän määrää onko puoli megaa vai mega chippiä. Itse kerran havaitsin ongelmia kun oli mega emolla ja JP2 alkup. asennossa, mutta silloin oli 4 MB lisämuisti trapdoorissa, ks. seur. kohta.

3. Teoriassa kyllä, slow ram aluetta muistissa on 1,75 MB jonne voisi osoittaa tuon muistin, tod. näk. jo yli puolessa megassa tarvisi tehdä virityksiä garyn kanssa ja tarvisi aikamoista perehtymistä asiaan.

Itselläni on pyramidin 4 MB lisämuisti trapdooriin, siinä on myös pieni piirilevy joka tulee garyn kantaan ja nuo ovat yteydessä toisiinsa. Lisämuistissa on kaksi asentoa: fast ja chip. Juuri tuo lisämuisti käyttää fast-asennossa kaiken tuon 1,75 MB slow ram alueen sekä lisäksi osoittaa 0,25 MB erittäin outoon paikkaan, kaiketi cdtv:n kickstart rommin alueelle, sekä ohjelmallisesti loput 2 MB fast rammiksi zorro II alueen loppuun. Chip-asennossa tuo lisämuisti siirtää 0,5 MB chip rammiksi, 1,5 MB slow rammiksi ja ohjelmallisesti 2 MB fast rammiksi.

Pyramidin muistin suurin ongelma on se että se ei toimi ollenkaan jos emolla on mega muistia, vaan jälkimmäinen puolen megan chip-osuus on tultava pakosti pyramidin kortilta, meinasin tuota yrittää kehitellä reslown pohjalta jos saisi toimimaan.

4. Mini Megi Chipissä on mega muistia itsessään ja toinen mega tulee emolla olevista. Piirilevyllä ei näy olevan jumppereita, joten epäilen säätömahdolisuuksia.

X. Itse löysin täydellisen ratkaisun A500:n muistikonfiguraatioihin tuon 4 MB pyramidin kanssa, vastaus on action replay. Kaikki muisti päälle ja action replayllä voi sen valikoista laittaa muistia pois päältä, vaihtoehtoja on fastille: ei ollenkaan/puoli megaa/kaikki ja chipille puoli megaa/kaikki (nuo ainakin on mk III:ssa). AR on siis helpoin ratkaisu jos jostain löytää.

Nyt saan action replayn ja tuon pyramidin oman softan (joka lisää sen viim. 2 MB fastia) avulla lähes kaikki mahdolliset muistikonfiguraatiot 0,5 MB - 4,5 MB sekä puolen megan että megan chipillä koskematta yhteenkään kytkimeen.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: