Amiga 1200 + AT-poweri

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » Amiga 1200 + AT-poweri « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Kickstart
Tiistaina, 24. lokakuuta, 2006 - klo 1.34:   
Tervehdys suuret Amigagurut!

Olen seuraillut tätä sivustoa jo pidempään ja harkinnut myös paluumuuttoa Amiga-maailmaan jo jonkin aikaa. Nyt sain viimeinkin ostettua itselleni Amiga 1200:n turbokortilla, kovalevyllä ja muulla tilpehöörillä varustettuna.

Tilanne on nyt kuitenkin sellainen, että kaipaisin tuntuvaa avustusta AT-powerin kiinnittämisessä kyseiseen laitteeseen. Edellinen omistaja oli nimittäin poistanut Amigan virtaliittimen kokonaan, ja kolvannut emolevylle jos jonkinvärisiä johtoja, joiden jännitteistä ei ole mitään tietoa.

Kiinnostaisi lähinnä tietää, mistä kohdasta emolevyltä tulee mikäkin jännite. Olen yrittänyt etsiä netistä ohjeita, mutta kaikissa ohjeissa puhutaan vain liittimestä ja tietyn värisistä johdoista, joita ei siis tässä tapauksessa ole.

Toinen kysymysmerkki on AT-powerin liittimet. Sakun sivuilta löytyvässä ohjeessa (http://batman.jypoly.fi/~saku/lehti/online/33/osastot/sekalaiset/torni.html) puhutaan vain P8-liittimen käsittelystä, mutta esimerksi kuvassa http://www.amiga600.de/images/PSUconnect2big.jpg on käytössä molemmat liittimet. Kumpaa pitäisi siis uskoa?

Kuten varmaan tekstistä huomaattekin, en tiedä sähköopista juurikaan mitään, joten esimerkiksi havainnollistavat kuvat (tuon yllämainitun tyyliset) voisivat auttaa asiaa. Toinen vaihtoehto voisi olla, että joku asiasta enemmän tietävä Tampereelta tulisi kolvaamaan virtalähteen puolestani. Niin suuresta kulttuuriteosta voisin vaikka muutaman euron maksaakin ;)

 

Jope
Tiistaina, 24. lokakuuta, 2006 - klo 12.30:   
Molemmat ovat oikein, siinä kuvassa on vaan yhdistetty powerien +5V johdot kaikki yhteen, että saisi maksimaalisesti virtaa sisään poweriliittimestä.

Onko tuo kovin fiksua? En tiedä. Emon johtimet pystyvät viemään vain tietyn määrän virtaa lävitseen ennenkuin palavat, joten ehkä olisi kuitenkin kannattanut viedä jännitteitä lähemmäs sähköä tarvitsevia komponentteja.

Tietysti silloin se ei ole tuollainen yhden liittimen ratkaisu..

Mullakaan ei ole niitä emolla olevan virtaliittimen piirilevylle tulevien kontaktien merkityksiä nyt tässä, etkö saa tuon tornisivun nastajärkän perusteella arvottua niitä? Onko ne ihan eri kuviossa piirilevyllä?

 

Kickstart
Tiistaina, 24. lokakuuta, 2006 - klo 20.17:   
Eli pelkkä P8-liitinkin riittää? Selvä juttu.

Olen kyllä yrittänyt pyöritellä tuota tornisivun kuvaa ja muitakin jos johonkin suuntaan, mutten millään osaa hahmottaa, missä ne vastaavat kohdat ovat tuolla emolevyllä. Kuten sanoin, en myöskään tajua sähköopista yhtään mitään, joten kaiken täytyy olla täysin selvillä ennen kuin kytken virtoja päälle.

Tilanne emolla näyttää tältä: http://sun.ylojarvi.fi/ftp/emolevy.jpg Pahoittelut huonosta kuvasta, koska tuolla kameralla ei yksinkertaisesti pysty ottamaan tarkkoja kuvia noin läheltä. Kuten kuvasta (toivottavasti) näkyy, alkuperäinen Amigan virtaliitin siis puuttuu kokonaan. Irrotin sekaannuksen välttämiseksi myös edellisen omistajan kolvaamat kaapelit.

Emolevyn kuvio muistuttaa jonkin verran tornisivun nastajärjestystä, kuten olen havainnollistanut kuvan viereen. Kaksi alinta oli kolvattu toisiinsa kiinni. Onko tuossa hahmotelmassa mitään järkeä vai olenko täysin hukassa?

 

Flux
Keskiviikkona, 25. lokakuuta, 2006 - klo 6.13:   
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/a1200power.jpg

Sinulta puuttuu kuvasta pari nastaa kokonaan. Yhteenkolvatut varmaankin pitävät töpseliä paikoillaan, eivät ole mitään kontakteja.

Kuvassasi +12V ja -12V näyttävät olevan oikeilla paikoillaan.

 

Kickstart
Keskiviikkona, 25. lokakuuta, 2006 - klo 14.35:   
Kiitos vastauksestasi, mutten valitettavasti ymmärtänyt siitä paljoakaan :) Miten niin puuttuu pari nastaa ja mistä töpselistä oikein puhut?

Homma avautuisi varmaankin helpoiten jos joku voisi esimerkiksi piirtää tekemääni kuvaan kontaktien oikeat paikat.

 

Flux
Torstaina, 26. lokakuuta, 2006 - klo 5.57:   
Katso sitä linkissäni olevaa kuvaa.

Jos on epävarmuutta, kannattaa testailu aloittaa pelkällä +5V linjalla. Sillä pitäisi tulla jo kuva. Tietenkin GND pitää myös kytkeä.

On kohtalokasta kytkeä +12V vahingossa 5V paikalle, savut pihalle.

 

Kickstart
Torstaina, 26. lokakuuta, 2006 - klo 20.50:   
Savun manailu ei juurikaan rohkaise tässä tilanteessa. Kuvastasi ei valitettavasti ole juurikaan apua, koska en vieläkään näe, mihin esim. +5V tai GND pitäisi kolvata. En todellakaan tajua mitään sähköopista, joten kaipaisin yksinkertaisia ohjeita. Kiitos kuitenkin näistäkin vinkeistä!

 

Kickstart
Perjantaina, 27. lokakuuta, 2006 - klo 14.27:   
Homma näyttää menevän vaan hankalammaksi. Otin emolevyn nyt kokonaan irti, ja edellinen omistaja on näköjään kolvaillut jotakin emolevyn pohjaankin. Uskallanko tehdä enää mitään? ;)

Katsokaa kuva: http://sun.ylojarvi.fi/ftp/emolevy2.jpg

Jos sillä nyt on jotain merkitystä niin emolevy on muuten tyyppiä rev 2b.

 

Kickstart
Perjantaina, 27. lokakuuta, 2006 - klo 17.20:   
Nyt kun katselin tuota kuvaasi niin voisiko kontaktit olla sittenkin näin: http://sun.ylojarvi.fi/ftp/emolevy3.jpg

Eli GND ja +12 ovat tuolla ihan yläreunassa, +5 hieman sen alapuolella, -12 keskellä ja shield oikeassa reunassa keskellä. Mielestäni kyllä aivan niihin kahteen alimpaankin oli kolvattu johdot.

Vähän hankala juttu, kun en löydä mistään infoa suoraan emolevylle kolvaamiseen!

 

Frn
Perjantaina, 27. lokakuuta, 2006 - klo 19.10:   
http://www.ntrautanen.fi/computers/hardware/misc/a500_power.htm

En takaa onko oikein. Tuosta ja Fluxin kuvasta voi zuumailla, mikä menee minne. Ole tarkkana.

 

Flux
Perjantaina, 27. lokakuuta, 2006 - klo 21.34:   
http://sun.ylojarvi.fi/ftp/emolevy3.jpg

Tuossa näyttäisi olevan kunnossa. Alimmat ovat liittimen ulkokuorta, jotka toimivat myös GND-karvoina. PC-powerissa GND-piuhoja on runsaasti eli joku on kytkenyt niitä mahdollisimman monta.

Yleismittarilla voisi tarkistaa korppuaseman virtaliittimestä, miten +5V, +12V ja GND menevät. Mittarilla haetaan lähes nollaohmin yhteyksiä, sillä ohmeja löytyy varmasti myös GND ja +5V väliltä.

 

Kickstart
Sunnuntaina, 29. lokakuuta, 2006 - klo 13.26:   
Kiitos neuvoista!

Saisinko vielä lisätietoa tuosta yleismittarilla mittaamisesta? Miten se siis käytännössä tapahtuu?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: