Kovalevyjen buuttiongelma

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » Kovalevyjen buuttiongelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 14.31:   
Auttakaapa miestä mäessä. Todennäköisesti, jos joku eläessään on onnistunut todella luomaan OS3.9 Emergency Diskin, sellaisesta olisi nyt apua, joten DFS rullaamaan ja kopiota minulle pliis ;)

Kerron kuitenkin viasta tarkemmin.

---

Lisäsin koneeseen uuden (käytetyn) kovalevyn entisten 2 Gigatavun ja 20 Gigatavun perään. Jostakin kumman syystä tämän jälkeen tuo 20 Gigainen levy ei enää tunnistunut lainkaan. Otin uuden kovalevyn pois eikä se auttanut lainkaan. Tämä meni minulta yli hilseen mutta ilmeisesti uusi kovalevy jotenkin sotki vanhan levyn buuttisektoria tms.

No, pitkän taistelun jälkeen sain 20 Gigaisen levyn tunnistumaan ajettuani RDBrecov softan ja partitioimalla levyn HDToolBoxilla uudelleen. Tein tässä vaiheessa vain sellaisen virheen että laitoin jo ikäänkuin "valmiiksi" sen buuttaavaksi levyksi jotta voisin jatkossa irroittaa sen 2 Gigaisen buuttilevyn kokonaan pois. Ilmeisesti tästä syystä kone ei nyt buuttaa lainkaan, syyksi uskoisin sitä että hieman uudempi 20 Gigaisen käynnistysprioriteetti on jollain tavalla suurempi, vaikka se sijaitsee secondary IDE kaapelin masterina eikä kone osaa käynnistää primaryn master levyä koska kummatkin on säädetty buuttaaviksi.

Nyt tarvitsisin keinon päästä siis os3.9:n niin että voisin käydä HDToolBoxilla muuttamassa tuon asetuksen isommalta levyltä pois, mutta koska minulla on vain os3.1 levykkeet, ei niin iso kovalevy tietenkään tunnistu!

Emergency Diskiä en ole koskaan itse onnistunut luomaan sillä skriptiä käyttämällä tiedostot jota se haluaa disketille kirjoittaa, eivät sinne sovi vaan asennus kaatuu mahdottomuuteen: "There is not enough space on drive xxx".

Kiitos jo etukäteen!

 

JV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 15.20:   
Niin, eli tarkoitan DMS:ää ;)

 

Jupp3
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 16.40:   
>uudempi 20 Gigaisen käynnistysprioriteetti on jollain tavalla suurempi, vaikka se sijaitsee secondary IDE kaapelin masterina

Osioillehan pystyi määrittelemään boot-prioriteetit, ja kone boottaa "siltä isoimmalta"

Tämän pystyy väliaikaisesti kiertämään siten, että disabloit boottaavia asemia early startup -menusta (hiirennapit pohjassa bootatessa)

Tällä tavalla voi myös esim. bootata lisälevyasemalta, mikäli koneessa on kovalevy korkeammalla prioriteetilla :)

Eli testaapas, jos et ole vielä testannut...

Ikävä kyllä, oma amiga on siinä kunnossa, ettei sillä pahemmin boottidiskettejä tehdä...

 

JV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 17.18:   
Eipä se vika sitten johtunutkaan siitä asetuksesta. Pääsin tuolla konstilla tosiaan systeemiin (jossa partitiot eivät tunnistu, mutta HDToolBox tunnistaa levyn) ja poistin booting kohdalta ruksin.

Vika tuntuu olevankin lähinnä siis siinä, että kone ei vaan enää suostu käynnistymään kun tuo kyseinen kovalevy on kytkettynä kiinni! Käsittämätöntä :(

 

jPV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 18.25:   
Niin yleensähän noi idefix-laitteet ei buuttaa secondary-väylästä, kun se aktivoituu vasta idefix-softan myötä... että johtuneeko siitäkään. Ja miten toi 20 giganen on partitioitu? Buuttipartitiothan olisi syytä olla alle 2 gigaisia ja levyn ensimmäisellä 4 gigan alueella. Jollei nyt sitten satu olemaan joku directscsi-filesysteemi...

 

macce2
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.10:   
Mitä Amigaa käytät ja minkälaisessa ide-väylässä/ohjaimessa levysi ovat kiinni ?

Minulla on ollut samantapaisia ongelmia A4000:ssa
koneen oman sisäisen ide-väylän kanssa.
En saanut 16 Gt levyä otettua käyttöön kokonaisuudessaan, vaan jouduin toistaiseksi tyytymään entiseen n. 4 Gt levyyn..

 

JV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.30:   
@ jPV

no ei näy buuttaavan juu, eikä myöskään primarystä mikään muukaan kuin toi 2gb ikivanha levy, on kokeiltu yhdessä ja erikseen. nyt tosiaan systeemi ei enää käynnisty edes silloin kun on toinen levy kiinni.

20 gigainen ei ole koskaan ollutkaan buuttaavana aiemmin, ja nytkin otin sen pois kun kuvittelin sen vaikuttavan. pitää nyt vielä sitten kokeilla partitioda toi 40 giganen niin että yksi partitio olis noin pieni jos se auttaisi, koska se ei kyllä käynnistynyt aiemmin lainkaan.

@ macce2

Amiga 1200 tornissa, ide-fix ohjaimena.

@ kaikki

eli sitä os3.9 emergency diskiä vois tarvita edelleen koska en pääse enää uudestaan edes buuttaamaan kahdella levyllä muuten kuin disketillä ja itsellä tosiaan vain 3.1 disketit.

 

macce2
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.34:   
Minulla on Emergency disk, jonka tein itse A4000:ssa, mutta ei ainakaan minun koneessani toiminut täysin eli kun käynnisti ks. disketiltä hdtoolbox:in, niin kone jumiutui.. tosin buuttaus järjestelmään onnistuu, jos on os 3.9 cd myös.
Mutta käsittääkseni tuo Emergency disk pityäisi toimia täysin vain järjestelmässä ja kokoonpanossa, jossa se on tehty, olenko väärässä ?

 

JV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.40:   
@ macce2

voit tietenkin olla oikeassa koska siitä syystä en juuri pysty omaani luomaan että se haluaa sinne kaiken maailman ajurit graffakorteille yms. ja kaikki ne mitä se skripti haluaa ajaa sinne eivät mahdu disketille.

aika lohduton tilannehan tää on. 20 gigainen levy näkyy vain silloin kun buuttaa disketillä käyttikseen mutta ilman diskettiä kone ei buuttaa kun taas ilman 20 gigaista levyä buuttaa 2 gigaiselta mainiosti :P

 

macce2
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.41:   
Olisi tosiaan mukava tietää, onko joku os 3.9:n
Emergency Disk-korpun tehnyt käyttäjä saanut myös hdtoolboxin toimimaan suoraan ks. disketiltä käynnistettäessä ..??

 

macce2
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.45:   
@JV

Mitä graffakorttia käytät ? Itellä PI V.
Huomionarvoista on, että ainakin minun Emergency diskini buuttaa aga-tilaan, vaikka sitä tehtäessä kopioi kaikenmaailman picasso-roinaa ??!
Voin ehkä lähettää postikuluja vastaan ks. disketin, mut en voi antaa sille tosiaan toimivuustakuuta sinun järjestelmässäsi.
Toinen vaihtoehto lolisi, jos koittaisin muuttaa sen adf-muotoon ?

 

macce2
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.46:   
@JV

Korjaus edelliseen viestiini, siis Picasso IV ;-)

 

JV
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.49:   
älä suotta lähettele postitse mitään diskettejä nettiaikana :) varsinkaan kun se ei varmaankaan tosiaan toimi.

itsellä voodoo 3 ja mediator.

 

macce2
Torstaina, 24. elokuuta, 2006 - klo 19.53:   
@JV

Mut jos sulla näkyy pal-tila (aga) buutatessa, ni tosta vois kuiteski olla apua?!

 

JV
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 9.36:   
@ macce2

mä kyllästyin jo tähän hommaan ja partitioin uuden 40 gigasen levyn uusiks. se ei tosin suostunu buuttaamaan vanhalta levyltä kopioidulla wb:llä joten asentelen tässä nyt sitten "from the scratch".

 

JV
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 10.00:   
Ja miten voi yhden kovalevyn lisääminen aiheuttaa näin paljon päänvaivaa. Ihmettelen tosiaan että tyytyväisyys Amigan kanssa voi loppua kuin seinään ihan vain tuollaisen tyhmyyden takia. Kaikki toimi niin mainiosti ennen levyn lisäystä.

Ei käynnisty enää edes uudelleen asennuksen jälkeen tuo paska masiina. Ainoa tapa käynnistää kone on disketeillä tai ikivanhalla 2 gigan levyllä, jonka kyljessä ei taas mikään muu levy suostu toimimaan!

JV kuittaa, Amiga R.I.P.

 

jPV
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 10.31:   
JV: niin kai kokeilit buutata näppikseltä käynnistyksen jälkeen, jos kovalevyt eivät vaan perinteisesti ehtineet mukaan ensimmäiseen kylmäkäynnistykseen?

Ja jos käytät SFS:ää tai PFS:ää, niin kai lisäsit ne uuden levyn RDB:lle myös? Jos sellanen löytyy vain 2G levyn RDB:ltä, niin sittenhän partitiot eivät toimi ilman sitä kyseistä levyä.

Ja talletitko muutokset myös 2G levylle levyn lisäyksen jälkeen.. HDToolbox kysyy sitä jos valitset sen 2G levyn sen jälkeen kun muita laitteita on lisätty.

Ja jumpperoinnit kannattaa tarkistaa aina vielä kertaalleen ;)

Isot partitiot (>2G) toimivat parhaiten late-mountilla setpatchin yhteydessä. Ne kun eivät toimi rommin scsi-devicellä ennen ohjelmallista päivitystä.

Yleensä näihin on kyllä aika looginen selitys, kunhan sen vaan älyäisi :)

 

JV
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 11.32:   
Kaikki on kokeiltu. Mainitsin jo aiemmin että levyt kyllä tunnistuvat HDToolboxilla mutta kone ei niiden kanssa buuttaa, jumppereista siis ei ole kysymys.

Late-mountista ei ole hajua mutta amiga on nyt paketissa, enkä sitä sieltä ota pois. Kolmatta päivää tapeltuani yksinkertaisen asian kanssa ei enää hermot kestä.

 

Jani Kuituniemi
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 13.16:   
Olen itse törmännyt levyjen yhteensopivuus-ongelmiin. Jotkut
levyt eivät vain suostu toimimaan yhdessä tai toimivat vain
tietyinpäin eli tietty levy masterina ja toinen slavena, ei
toisinpäin. Myös kerran CD-asema aiheutti
boottaamattomuuden kun ei ollut riittävän paljon alaspäin
yhteensopiva toimiakseen Amigan IDE:ssä.

Kerran olen saanut WinNT PC:nkin pelkällä levyn lisäämisellä
solmuun. Toimi hyvin ennen sitä, koneesta virrat pois ja uusi
levy vanhan rinnalle. Virrat takaisin päälle ja BSoD tulee
bootatessa ja koko WinNT asennus solmussa. Vain uudelleen
asennus auttoi. Kyllä otti päähän varsinkin kun kyse oli
työkoneesta. Sitä ei sitten kahteen päivään paljoa töitä tehty kun
meni kaikki aika ohjelmien asennuksessa ja konfiguroinnissa..
jee..

 

macce2
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 19.35:   
..Niin tuota, ilmeisesti olen siis ainoa (?)
os 3.9:n käyttäjä, joka on tuon pelastuslevykkeen tehnyt.. ??!?

 

jPV
Perjantaina, 25. elokuuta, 2006 - klo 20.14:   
macce2: niin.. mitäpä sitä turhia.. heh :). Noh, mulla tuli häikkää a1200:n buuttipartitioon tässä vähän aikaa sitten ja tein sitten pelastuskovalevyn Pegasoksella. Josta tuleekin mieleeni, että eikö myös UAE:llä voisi tehdä saman? Toisella koneella kun vielä pitää täydellistä backuppia Amigasta, niin sittenhän on helppo tehdä uus levy jos Amigan levylle sattuu jotain...

 

macce2
Maanantaina, 28. elokuuta, 2006 - klo 19.27:   
@JV

Jos annat sähköpostiosoitteesi, voin lähettää adf-tiedoston Emergency disketistä ! ?
Tein tuon jo valmiiksi

 

JV
Maanantaina, 28. elokuuta, 2006 - klo 21.24:   
macce2 se on ainakin tuon ensimmäisen viestin kohdalla nimimerkin alla, mutta kuten selvisi tuossa "projektin edetessä" niin se tuskin auttaa, mutta ainahan voi kokeilla.

 

JV
Tiistaina, 29. elokuuta, 2006 - klo 20.58:   
macce2: levy vastaanotettu, kiitos. mutta en nyt aivan lähiaikoina varmastikaan jaksa ottaa tuota konetta projektiksi, joten kokeilen toiste.

 

macce2
Tiistaina, 5. syyskuuta, 2006 - klo 20.36:   
@JV

Pahoittelen, mutta tuo lähettämäni disketti saattaa tietyiltä osin olla kelvoton, mutta tein
just äskettäin uuden, joka toimii täysin oikein ja käynnistää uudemman hdtoolboxin ok..
Jotain hyötyäkin siis oli uuden, isomman kovon käyttöönotossa, vaikka asennushötäkässä vanhasta meni partitiot muusiks.. :(

 

macce2
Tiistaina, 5. syyskuuta, 2006 - klo 20.38:   
Eli voin lähiaikoina varmaan lähettää 100% toimivan ?!

 

JV
Sunnuntaina, 15. lokakuuta, 2006 - klo 17.04:   
macce2: kiitos disketistä, se ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan mun koneessa. latailee kyllä mutta varmaankin hardiksen yhteensopivuus ongelmista johtuen, buuttailee latauksen jälkeen.
taitaa nyt olla sitten tosiaan tuo torniamiga lopullisesti käyttökelvoton. ainakaan eivät enää omat avut riitä sen kuntoon saattamiseen.

kiitos silti avusta.

 

macce2
Maanantaina, 16. lokakuuta, 2006 - klo 21.53:   
@JV

Tuo buuttailu latailun jälkeen saattaa johtua ROM-päivityksestä, jonka setpatch lataa muistiin.
Pitäisi toimia kyllä, jos sulla on vaan os3.9- romppu, heitä se asemaan myös heti buutatessasi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: