Vinkkejä Paluumuuttajalle

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 09/2006 asti » Vinkkejä Paluumuuttajalle « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Stano
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 14.18:   
Noniin, elikkä nyt on purru pahemman luokan amiga-kärpänen tai mikä lieneekään. ;)

Oma amigahistoria on lähinnä A500 peli- ja tracker käytössä joskus 90 luvun alkupuolella, ja jossain vaiheessa isäpappa kantoi kotiin talon ensimmäisen PuuCeen, ja pikkuhiljaa pölykerros vanhan kunnon amyn päällä kasvoi. Nyt sitten tässä muistellessa ja WINUAE:n kanssa touhutessa pääsi käymään niin, että pari a500:sta on jo suuntaamassa kohti meikäläisen neliöitä.

Muttamutta, nyt on tullut lueskeltua tuntikausia kaikkea mahdollista amigaan liittyvää netistä, nykytilannetta yms. On tutustuttu siihen, mitä on AmigaOnet ja pegasokset ja muut modernilla raudalla pyörivät hienoudet.

Ainakin aluksi, sen lisäksi että a500:sista saisi edes yhden kunnon kalun pelikäyttöön, niin olen tavallaan päätynyt siihen, että rakentaisin a1200:sesta ihan päivittäiseen hyöty- ja huvikäyttöön kykenevän koneen. Käsittääkseni jollei hirveästi halua ominaisuuksista pihtailla, niin tämä kyseinen ratkaisu on järkevintä rakentaa tornikoteloon. Käyttikseksi haaveilisin AmigaOs 3.9:ää.

Amiga 500 ja 1200 muotoilu on kyllä edelleenkin silmiä hivelevää *wink*, mutta 1200 originaalista ulkokuoresta täytynee luopua.
Nyt sitten seuraakin sarja kysymyksiä, joihin uskolleen lujina pysyneet, tai jo aiemmin oikean paluumuutto-ratkaisun tehneet voinevat vastailla.

Eli ensinnäkin kun puhutaan acceleratorista, niin käsittääkseni se tarkoittaa blizzardin yms kaltaisia eri tehoisilla prosessoreilla varustettuja kortteja. Pysyykö näissä tapauksissa aina a1200 originaali prossu koskemattomana? Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin näin on, eli tarvittaessa esim. jotain vanhaa peliä pystyy pelaamaan siten, että accelerator/kiihdytin kytketään väliaikaisesti pois käytöstä.

Sitten jatketaan, käsittääkseni a1200:sen omaan ide-väylään saa ilman muutoksia esim kiintolevyn ja cd-aseman yhtäaikaisesti kiinni? Tämä voi tosin olla väärää haaveilua :D eli luultavasti tarvitaan
jonkinlainen FastAta tms. lisäkortti?
Vai kaipaako tämä kiintolevyn ja cd:n ratkaisu useampaakin laajennuspalikkaa?

Palataanpa vielä hieman accelerator kohtaan... Lueskelin tämmöisestä Dragon Coldfire kiihdytin/mediator yhdistelmästä, joka ainakin löi ruudulle tajuntaa laajentavia speksejä ;) Kyseistä korttia ei vielä käsittääkseni ole saatavilla, mutta ainakin kyseistä korttia varten on jo ns. 'oma torni' d-box 1200, eli kaipa se korttikin on jossain vaiheessa tulossa...

Äänipuolella pystyy varmaan torni-vaihtoehdossa sittemmin asentaa jonkin pci-väyläisen äänikortin? Tai tokihan siinäkin vaihtoehdossa voinee käyttää 'delfinan' tyylistä ratkaisua... Amigan oma piiri ei varmaan kykene mp3:siin yms. Tai ainakaan kovin pienillä tehonsyönneillä.

Näkymäpuolelta vielä voisin kysäistä, että käyttääkö porukka minkälaisia ratkaisuja miellyttävän monitoroinnin aikaansaamiseksi? Scandoubleria+jotakin 30khz pystyvään monitoria, vai scarttia ja jotain suht modernia televiissiota? ;)

Tässä olisi alkuun puuduttavaa tekstiä ja kysymyksiä, toki yritin haun kanssa ensiksi löytää vastaavanlaisia keskusteluja, mutta tuorein näytti olevan vuodelta 2002...

Kiitoksia jo etukäteen vastauksista!

 

Stano
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 14.22:   
Lisätään nyt vielä, että jos on mediator ja laittaa siihen vaikkapa voodoo 3:sen, niin tarvitaanko väliin edelleen scandoubler, vai voiko tällaiseen ratkaisuun kytkeä suoraa tavallisen monitorin?

 

sloxa
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 14.47:   
voi kytkeä tavalliseen monitoriin...
jos on tilaa niin amiga monitori/telkkari
ja sen vieree normi peesee monitori.
aga:t ulos compositesta
Gfx:t ulos voodoosta

suosittelen käytettyä mediator sx jos löydät..
siinä läpivienti saat turbon vielä kiinni..
ja jostain joku turbo tänä päivänä ostaisin pelkän 060 kortin..
kun on tuo A1-Xe vieressä..
mutta omistin aikanaan blizzard 040/603e+ 233mhz kortin ja siitä jäi aika positiiviset fiilikset..
mutta se toimii vain tornissa, ja sittenkin suosittelen siihen parempia jäähyjä.

 

Frn
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 14.54:   
Eikös Mediatoriin saa telkkukortin, mitä kautta esim. demojen/WHDLoad/systemfriendly-softien AGA-tilat saa Voodoon näytölle? Bootloaderit eivät näin toimine.

 

Frn
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 15.10:   
A1200 kuorista on käytännössä luovuttava, mikäli haluat näytönohjaimen/väyläkortin koneeseen.

A1200:n CPU jää paikalleen, Blizzardit saa kytkettyä näppäinkomennolla pois päältä.

IDE-väylään saa sellaisenaan 2 laitetta, tarvitset kyllä erikoisen kaapelin. Idefixit, FastATA ja muut splitterit sallivat 4 laitetta, sisältävät siis 2 normaalia IDE-liitintä, normaalikaapelit käyvät. Jos Blizzardiin päädyt, SCSI on erittäin suositeltava, ainakin kovalevylle. SCSI:iin saa adapterilla myös IDE-levyn.

Dragon tulee, jos tulee. Jo vuosia.

PCI äänikortteja on muutamia. Paula käy MP3:n soittamiseen ihan hyvin, mikäli CPU on riittävä, esim 060.

Hyviä kysymyksiähän nämä olivat.

 

Frn
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 15.14:   
Ai niin, nykyään harvemmin tarvitsee kytkeä kiihdytinkorttia pois päältä. WHDLoad ja JST asentavat monet (alkuperäiset) pelit kovalevylle ja niitä voi ajaa sieltä suoraan.

 

itix
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 18.25:   
Dragon coldfiren varaan ei kannata laskea. Amiga-maailmassa jos jää odottamaan jotain niin saa odottaa hautaan asti.

 

itix
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 18.30:   
"Äänipuolella pystyy varmaan torni-vaihtoehdossa sittemmin asentaa jonkin pci-väyläisen äänikortin? Tai tokihan siinäkin vaihtoehdossa voinee käyttää 'delfinan' tyylistä ratkaisua... Amigan oma piiri ei varmaan kykene mp3:siin yms. Tai ainakaan kovin pienillä tehonsyönneillä."

Oikeastaan Amigan äänipiiri on tehokkain ratkaisu MP3-soittoon. Ainoa vika on että siitä saa ulos vain 8-bittistä tai hiukan huonolaatuista 14-bittistä ääntä. Äänikortilla saisi ulos kirkkaammat soundit mutta Amigan peleihin se ei vaikuta. Ne joko eivät tue äänikortteja tai sitten käyttävät useimmiten 8-bittisiä sampleja... Äänikortti parantaa kuuntelunautintoa mutta hyöty ei ole niin suuri kuin esimerkiksi grafiikkakorteilla.

 

jPV
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 19.40:   
"Eli ensinnäkin kun puhutaan acceleratorista, niin käsittääkseni se tarkoittaa blizzardin yms kaltaisia eri tehoisilla prosessoreilla varustettuja kortteja."

Näin on. phase5 on tehnyt Blizzard-nimisiä turbokortteja a1200:lle, a2000:lle sekä a500:lle. phase5:n a3000 ja a4000 -turbot ovat taas CyberStorm-nimisiä.

Toinen merkittävä turbojen valmistaja on Apollo.


"Pysyykö näissä tapauksissa aina a1200 originaali prossu koskemattomana? Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin näin on, eli tarvittaessa esim. jotain vanhaa peliä pystyy pelaamaan siten, että accelerator/kiihdytin kytketään väliaikaisesti pois käytöstä."

A1200:n oma prossu on pintaliitoksena emolevyllä, joten se tosiaan pysyy aina koskemattomana. Turbot tulevat pohjaluukussa olevaan liittimeen.

Ainakin phase5:n turbot voidaan yleisesti ottaa pois käytöstä painamalla yhtä näppäintä pohjassa käynnistyksen yhteydessä.


"Sitten jatketaan, käsittääkseni a1200:sen omaan ide-väylään saa ilman muutoksia esim kiintolevyn ja cd-aseman yhtäaikaisesti kiinni?"

Kyllä, a1200:n IDE-väylä on ihan standardi 2,5"-liittimellä oleva väylä. Sitä koskevat samat rajoitukset kuin vastaavia PC:n IDE-laitteitakin. Eli yhteen liittimeen saa kiinni kaksi laitetta, joista toinen master ja toinen slave. Erilaisilla kaapeleilla siihen saa kiinni joko 2,5" tai 3.5" laitteita. Virransyöttö tapahtuu 2,5"-laitteille IDE-kaapelia pitkin ja 3,5"-laitteille erillisillä virtajohdoilla. a1200:n alkuperäinen virtalähde tosin ei välttämättä riitä kahdelle laitteelle. Tehokkaampia virtalähderatkaisuja voi sitten tehdä siistimmin tai vähemmän siistimmin :-)

Useampaa IDE-laitetta varten a1200:lle on sitten kehitetty IDE-splittereitä, joilla saadaan a1200:n yksi liitin kahdeksi liittimeksi. Uudet liittimet ovat yleensä 3,5":n tai joissakin malleissa toinen liitin voi olla 2,5" tai valittavissa 2,5":n ja 3,5":n väliltä. Yleensä toinen liitin aktivoidaan vasta käynnistyksen yhteydessä, joten siihen liitetyiltä laitteilta ei voi buutata.

Tuollaisen yksinkertaisen IDE-jakajan (esim Idefix) lisäksi on sitten kehitelty nopeampia IDE-standardeja vastaavia laitteita, kuten se FastATA. Niillä saadaan myös kaksi IDE-porttia eli 4 laitetta, mutta myös nopeampaa tiedonsiirtoa. Tosin nopeushyöty ei välttämättä ole kovin suurta, kun niiden suorituskyky riippuu kuitenkin prosessorin nopeudesta. Lisäksi niiden liittäminen voi olla monimutkaisempaa... emolevyn piirien päälle liittämistä jne.


"Vai kaipaako tämä kiintolevyn ja cd:n ratkaisu useampaakin laajennuspalikkaa?"

Eli ei tarvitse. Niitä voi ihan hyvin käyttää standardissa IDE-väylässä, kunhan miettii vaan kaapeloinnin ja virransyötön.

IDE on kuitenkin melko nuhapumppu a1200:ssa prossukuorman takia. SCSI:lla käytöstä saisi paljon miellyttävämpää. Joissakin turboissa on SCSI-ohjain vakiona tai laajennuksena. A1200:aan saa yleensä SCSI2-ohjaimia, joten laitteita saa yhtaikaa kiinni 7 ja nopeus on ihan toista luokkaa kuin IDE:llä. Tiedonsiirto tapahtuu DMA:n avulla, joten se ei edes kuormita prosessoriakaan. Miinuksena SCSI-laitteet ovat hieman kalliimpia ja harvinaisempia, mutta kyllä niitäkin löytyy käytettynä ihan mukavasti, kun vaan osaa katsella.


"Äänipuolella pystyy varmaan torni-vaihtoehdossa sittemmin asentaa jonkin pci-väyläisen äänikortin? Tai tokihan siinäkin vaihtoehdossa voinee käyttää 'delfinan' tyylistä ratkaisua... Amigan oma piiri ei varmaan kykene mp3:siin yms. Tai ainakaan kovin pienillä tehonsyönneillä."

Amigan omalla äänipiirillä sekä PCI-äänikorteilla mp3:n purkaminen tapahtuu prosessorilla. Käytännössä se tarkoittaa, että tarvitaan vähintään 68060 tai PPC-prosessori, jos halutaan purkaa täydellä laadulla ja pystyä vielä tekemään muutakin musiikkia kuunnellessa.

Ilman prossun käyttöä mp3:sia voi kuunnella muutamilla Amigan omilla äänikorteilla, jotka liitetään joko Zorro-väylään tai emolevyllä olevaan kelloporttiin. Lisäksi löytyy myös puhtaasti mp3-soittoon tarkoitettuja purkulaitteita, jotka kytketään rinnakkaisporttiin, mutta niiden kautta ei saa muuta ääntä kuuluviin. Yleensä tosin Amigan omat 8 (tai 14) bittiset äänet ovat riittäviä peleihin jne. Musiikin toistossa on kiva olla 16bit.

Itse kyllä suosittelisin jotain Amigan omaa äänikorttia, kuten Delfinaa. Sillä saa kuunneltua mp3:t ilman prossun kulutusta ja miksattua yhteen Amigan oman ääniulostulon, cd-aseman ja äänikortin äänet. Itselläni on A1200:ssa sekä Zorro että PCI -väylät ja äänikorttina Zorro-väylään tuleva Delfina Lite. Kuuntelen sillä mp3:t, mutta käytän muuhun ulostuloon Amigan omia äänipiirejä. Kaikki miksautuvat hyvin, joten mp3:t voivat soida taustalla samalla kun pelaan jotain peliä tms.


"Näkymäpuolelta vielä voisin kysäistä, että käyttääkö porukka minkälaisia ratkaisuja miellyttävän monitoroinnin aikaansaamiseksi? Scandoubleria+jotakin 30khz pystyvään monitoria, vai scarttia ja jotain suht modernia televiissiota? ;)"

Erillinen näytönohjain on välttämätön, jos haluat tehdä vähänkään monipuolisempaa kuin vain pelata pelejä. Mikäli hommaat jonkin väylälaajennuksen, niin ilman muuta näytönohjain siihen myös. Niistä saa SVGA-ulostulon, joten tavalliset PC:n monitorit käyvät. Harmillisesti vain osassa näytönohjaimista on sisäänrakennettu scandoubleri, joten useiden pelien tarvitsemalle PAL-signaalille pitää keksiä joku ratkaisu.

Ehkä helpoin ja paras kuvanlaatu saadaan erillisellä videomonitorilla tai scartilla tv:hen. Silloin tosin näytönohjaimen kanssa pöytätilaa kuluu kahdelle näytölle.

Muita ratkaisuja näytönohjaimen kanssa esim. erillinen scandoubler ja kaksi sisäänmenoa omaava SVGA-monitori. TV-virittimellä varustettu SVGA-monitori. TV-kortti joko Amigassa tai jossain toisessa koneessa ja sisäänmeno yleensä komposiittina, jolloin kuvanlaatu kärsii hieman...

Itselläni on tällä hetkellä näytönohjaimena Voodoo3 ja PAL-tilat kierrätän samassa koneessa olevan TV-kortin kautta. Aiemmin käytin scart-TV:tä ja siinä oli huomattavasti parempi kuvanlaatu kuin TV-kortissa. TV-kortti toimii kuitenkin "köyhän miehen scandoublerina". Kuva kiertää TV-kortista Voodoon näytölle vaikka peli ei moniajaisikaan tms. Tein yksinkertaisen ARexx-scriptin, joka heittää TV:n fullscreeniksi ja käynnistää halutun ohjelman.. muutenhan moniajamattoman softan käynnistäminen ja tv:n fullscreeniksi saaminen olisi hieman hankalaa :). Nyt ois kyllä monitorissakin kaksi inputtia, että oisko jollain myydä halavalla a1200:aan käyvää ulkoista scandoubleria?-)

 

JPQ
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 20.57:   
Mulla TV TV-kelpoisille tiloille yksi vanha philips joka pärjää paremmin
kuin yksi thompson? ei ainakaan ole muotovirheitä tai kummaa väritoistoa. ja Samsung SVGA näyttö Näyttökortin kuvalle.

 

JPQ
Sunnuntaina, 20. elokuuta, 2006 - klo 21.03:   
jPV: ei musta näyttökortti ole välttämätön hyötykäytössä ehdoton etu kyllä jos parempi kuin PicassoII. Mutta jotain perushommia tekisin ihan hyvin vieläkin Multiscan näyttötilassa ja 32värillä...
ps. olenkin vaatimaton luonne....

 

Frn
Maanantaina, 21. elokuuta, 2006 - klo 11.21:   
@jPV: "A1200:aan saa yleensä SCSI2-ohjaimia, joten laitteita saa yhtaikaa kiinni 7 ja nopeus on ihan toista luokkaa kuin IDE:llä. Tiedonsiirto tapahtuu DMA:n avulla, joten se ei edes kuormita prosessoriakaan."

SCSI ei automaattisesti tarkoita DMA:ia. Blizzardeissa näin on, mutta ei tätä voi annettuna pitää.

 

Piru
Maanantaina, 21. elokuuta, 2006 - klo 12.24:   
"Miinuksena SCSI-laitteet ovat hieman kalliimpia ja harvinaisempia"

Jos nurkissa on isohkoja IDE-levyjä niin Acard AEC-7720U on ihan jees idea.

 

Stano
Tiistaina, 22. elokuuta, 2006 - klo 19.38:   
Kiitoksia paljon hyvistä vastauksista, mitä tähän mennessä on tullut ;)

"...mutta omistin aikanaan blizzard 040/603e+ 233mhz kortin ja siitä jäi aika positiiviset fiilikset..
mutta se toimii vain tornissa, ja sittenkin suosittelen siihen parempia jäähyjä."

Suomentakaas nyt joku vielä tyhmälle mitä tuo 040/603e+233mhz rivi pitää tarkalleen ottaen sisällään? Onko tässä mainittuna vielä joku lisä-PPC prossu, vai?

 

jPV
Tiistaina, 22. elokuuta, 2006 - klo 21.55:   
Juu, eli BlizzardPPC, jossa on 68k ja PPC -prossu samalla kortilla. Sitä tehtiin 68040 ja 68060 -prossuilla sekä muutamalla eritehoisella 603e PPC-prossulla.

Eli tuossa kyseisessä kortissa on 25MHz:n 68040 (eli karvalakki 68k prossu) ja 233MHz:n (tosin eikö se tehokkain ollu 240MHz?) 603e prossu. + perässä tarkoittaa, että kortilla on myös SCSI-ohjain.

Käyttöjärjestelmä pyörii noissa edelleenkin 68k-prossulla, mutta joitain osia (esim. datatypet) ja erillisiä ohjelmia (esim. mp3) saa PPC-versioina. 040/25 on hidas ja kuuma, joten suosittelen kyllä 060-versiota kyseisestä kortista :). Jollei nyt tolkuttoman halavalla saa...

 

Joanna
Keskiviikkona, 23. elokuuta, 2006 - klo 0.44:   
jpv: riippuu mitä käyttöjärjestelmää ajaa.. Siis vanha 3.X AmigaOS on 68k koodia mutta sekä MorphOS (ilmaisena ladattava) että OS4 (tulnee joskus myös) ovat PPC-prossulle käännettyjä eli niissä tuo PPC on se joka ratkaisee koneen nopeuden.

 

Stano
Keskiviikkona, 30. elokuuta, 2006 - klo 15.06:   
Hmmm.. Minkäköhän amigan onnistuin saamaan haaviini, kun perus A500 tuntuis olevan, kickstart 1.3, ei lisämuistipalikkaa pohjassa, mutta silti näyttäisi 1mb olevan muistia?

 

zipper
Keskiviikkona, 30. elokuuta, 2006 - klo 16.18:   
Joku lienee laitellut muistipiirit emolevylle, se on mahdollista mutta estää lisämuistipaikan käytön.

 

Seppo
Keskiviikkona, 30. elokuuta, 2006 - klo 21.47:   
Eikös uudemmissa A500:sissa ollut jo valmiina se 1 MB chip RAM:ia?

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 30. elokuuta, 2006 - klo 22.08:   
A500Plus-mallissa oli 1MB Chip-RAM:ia vakiona. Tosin, siinä oli
myös Kickstart 2.04 ja ECS-piirisarja vakiona, joten lienee
tuohon vain yksinkertaisesti päivitetty emolevylle se toinen
megatavun puolikas. Ainakin rev 6 emolevyissä on valmiit paikat
niille DRAM-piireille.

 

PR
Torstaina, 31. elokuuta, 2006 - klo 12.06:   
Omat rakennuspalikat oli tässä:
A1200 Emo johon itse juotettu/suhrattu A2000 näppäimistö.(huh!) Vastaplugi viritetty torniin tehtyyn reikään. Netistä sain ohjeen, ainut vaan reset Ctrl+A+A ei pelaaa mutta ainahan on virtakytkin.;) Reset ohjelmallinen komentokin toimii jos konetta ei niin lukkoon saa. Reset napin voi myös juottaa emolle mutta sen jätin väliin. Se oli jätetty aikanaan testaustarkoitukseen konetta suunitellessa.

Ilmainen pc-torni joihin valot viritettynä. Piti jatkaa vaan johtoa ja kytkeä ledeihin.Pc:n virtalähde johon katkaistu viissatasen muuntajan pistoke-osa muistaakseni ja käy koneen emolle.(Tehokkaampi kun omansa A1200 löytyi)
Muuntajia oli painavaa ja kevyttä versiota ja pohjasta näkee tehot jos alkuperäistä käyttää.
En tiedä miksi A1200 koneisiin käytettiin pienempitehoista?

Kaikille kovoille ja polttaville cd:lle yms ja DD:lle erikseen virrat.Zorro-2 Apollo 060 turbon väliin jossa Picasso IV.Kaiketi siinä on Concierto äänijutska jota en jaksanut enää säädellä. Muistin vaihdoin isompaan, saa varmaan juotettua toisenkin tähän Apolloon. SCSI palikka puuttuu mutta tulee toimeen idelläkin. Multisync 3d on Näytönohjaimessa ja Amigalle tehty videomonitori emon kautta myös jos vaikka Deluxe Galagat tai alkusäädöt resetin jälkeen on tarpeen(2-hiiren nappia pohjassa ja shiftin kanssa vielä picasson valikot kun resetoi.) Idefix tai sitä parempi kannattaa ehdottomasti hankkia niin saa halvemmat 3,5" tuumaiset hd:t ja cd:t kytkettyä.

Kaikki oli aluksi DeskTop mallina Aga-aikaan mutta muuntaja(josta sain sähäreitä! , vaihdettu) ja sisäiset asemat pöydillä alkoi sen verran ottaa pieneen pattiin että tornitus ja näyttis oli pakko saada. Ennen oli vielä '040 40MhZ ja ala+sivuluukku oli oltava auki, häiriö(pelti) suoja irti ja koneessa muutama markan kolikko korokkeina ettei pöydästä lakat sula.

Voi niitä aikoja.

Tähän myös meni paljon sähköteippiä, ihme ruuvivirityksiä, c-kasetin koteloita ja lopulta purukumia.

Ihme kun netti toimii vieläkin pcmcia:n kautta adsl normaali Ethernet systeemi.
Muut laajennukset jäi kai mainitsematta mutta voin sanoa että joka röörissä on joku topseli ja johtohässäkkä on tungettu pöydän taakse ja työ oli niin mukavaa että yksi huone oli muutaman päivän vallattu pelkästään tähän hommaan.
SilverSurferilla (clockport johon myös olemassa laajennuksia) v.96 aikaan tavan puhelin modeemilla nettailin.

Ohjelmiksi mm. Miami,Ib2,3,AWeb,MakeCD ja Dopus.

Kaikkea ei varmaan saa nykyisin oikein mistään mutta vähitellen saa kerättyä ja joku BVision turboineen tai se Mediator pci paikkoineen on paljon kannattavimpia ainakin tehokkaampaan käyttöön. Mp3:set soi tälläkin viritelmällä ja samalla voi pelata vaikka matopeliä kunnon "cheatillä" kun on sen verran hidasta.


Tietty tämä A1 vie nykyisin kokoajan jos koneilen...Eth100,Radeon,SBLive!,512MB,120G,DVD,LCD yms. Toivottavasti tulis uudet ja paremmat pian!

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: