A500 ledin vikakoodit?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 09/2006 asti » A500 ledin vikakoodit? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Make
Lauantaina, 4. maaliskuuta, 2006 - klo 11.30:   
Sain tuossa hommattua Amiga 500 koneen mutta kun sitä yrittää käynnistää syttyy power ledi hetkeksi ja sitten alkaa vilkkumaan niin että ensin 10 kertaa n.sekunnin välein ja sitten yhden kerran hiukan pitempään ja taas 10 lyhyttä vilkausta.
Onko kellään tietoa mikä mahtaa olla vikana?

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 4. maaliskuuta, 2006 - klo 11.39:   
Oletko varma ettei olisi 9+1? Muistaakseni 10:iä ei ole. 9 Vilkautusta sen sijaan tarkoittaa RAM-virhettä eli siis muistissa on vikaa. Onko A500:ssa asennettuna sisäinen lisämuisti? Jos on niin kokeile ottaa se pois ja katso josko kone tokenisi.

 

Make
Lauantaina, 4. maaliskuuta, 2006 - klo 17.14:   
Täytyy laskea uudelleen, saattaa ollakin tuo 9+1.
En ole tutkinut konetta sen tarkemmin joten en tiedä onko lisämuistia, täytyy illalla purkaa tuo laite.

 

Make
Sunnuntaina, 5. maaliskuuta, 2006 - klo 12.25:   
Kyllä se vilkkuu 10+1, mitähän se sitten tarkoittaa?

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 5. maaliskuuta, 2006 - klo 16.15:   
!0+1 eli 10 on varsinainen vikakoodi, se viimeinen pitkä
tarkoittaa vain sitä, että nyt vikakoodi on loppu ja alkaa alusta.

Koodi 10 tarkoittaa muistaakseni Chip-RAM virhettä. Eli tarkista
Chip-RAM piirit ettei ole irronnut juotos ja että piirit ovat
kunnolla paikoillaan (jos on kannoilla) yms. Jos kaikki on OK niin
sitten lienee jokin niistä piireistä on rikki. Todennäköisesti jokin
niistä ensimmäisistä. Yleensä tuohon liittyy vihreä ruutu joka
myös signaloi kyseistä virhettä.

 

Make
Sunnuntaina, 5. maaliskuuta, 2006 - klo 23.32:   
Juottamalla näyttäisi olevan kiinni joten pitänee ottaa kolvi kouraan ja näyttää tuo ruutu tosiaankin olevan vihreä. Kiitoksia neuvoista :)

 

Frn
Maanantaina, 6. maaliskuuta, 2006 - klo 0.32:   
Kannataa ehkä ensin katsastaa, että Agnus on kunnolla kannassaan, kanta kunnossa ja liittimet kunnossa. Sama tietysti muilekin piireille. Todennäköisempämä ongelmana pitäisin piirien liitinten hapettumista kuin sitä, että juotokset olisivat mystisesti itsestään hajonneet. Yleensä riittää, että piirejä hieman nostaa kannasta ja painaa takaisin, mutta voi joutua puhdistamaan kunnollakin.

Ja normivaroitus: se Agnuksen kanta on todella herkästi hajoava..

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 6. maaliskuuta, 2006 - klo 12.20:   
Hyvä pointti Frn:ltä. Todennäköisempää on tosiaan se, että aika on tehnyt tepposensa ja jokin piiri tai piirit ovat hapettuneet ja/tai nousseet hieman kannoistaan irti ja kontakti ei ole paras mahdollinen. Sama vika oli joku aika sitten käytettynä ostamassani Atari STe:ssä.

 

Frn
Maanantaina, 6. maaliskuuta, 2006 - klo 15.22:   
Vielä hieman ehdotusta työvaiheisiin. Pääepäilty on näillä tiedoilla Agnus. Sen huono kontakti aiheuttaa varmaan enemmän noita "Chip ram failureita" kuin vialliset muistit ikinä. Aikaa myöten PLCC kanta väsyy ja pukkaa Agnuksen joskus ulos kannastaan. Korjata voi yrittää painaa Agnusta tasaisesti eri puolilta piiriä samaan aikaan varovasti, mutta riittävällä voimalla paikoilleen. Tärkeinä on, että ei paina vain yhdeltä puolelta, mikä lohkaisee kannan helposti.

Muut piirit ovat helpompia tapauksia, harvoin nousevat itsestään kannasta, mutta hapettumaa saattaa olla. Nämä on helppo nyppiä irti kannoiltaan, tarkastaa kunto, puhdistaa ja laittaa takaisin, tietysti samalla tavalla kuin ne paikoillaan olivat (huomaa piirien suunta). Jos irroittaa yksi kerrallaan ja laittaa takaisin, erehtymisen vaara on pienempi.

Agnusta en lähtisi irroittamaan mielellään, mutta jos muu ei auta, erikoistyökalulla sen saa nyppäistyä irti. Joissain A500 emoissa on myös piirin alla reiät, joista irroittamista voi myös yrittää, tosin kannan halkeaminen on taas lähellä jos töppää.

Muista myös oma vastuu ja elektrostaattiset purkaukset.

Toivottavasti saat koneen kuntoon.

 

Frn
Maanantaina, 6. maaliskuuta, 2006 - klo 15.30:   
Ja vielä ennen kuin lähdet mitään irroittelemaan levystä, paina varovasti kaikkia kannalla olevia piireja niin, että ne varmasti ovat pohjassa. Joskus tämä riittää herättämään koneen henkiin. Ja jos irroitat piirejä, ne täytyy myös laittaa takaisin kannan pohjaan saakka.

 

Make
Keskiviikkona, 15. maaliskuuta, 2006 - klo 19.08:   
Kiitokset neuvoista, katsoin nuo piirit jotta olivat pohjassa mutta ei lähtenyt toimimaan enkä jaksanut sen enempää perehtyä asiaan, (Linux digitvprojekti vei voiton ja kaiken ajan) joten myin koneen eteenpäin "varaosiksi tai korjattavaksi"

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: