Commodore A2386SX-Bridgeboard virheil...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 09/2006 asti » Commodore A2386SX-Bridgeboard virheilmoitukset « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markku.S
Tiistaina, 31. tammikuuta, 2006 - klo 18.19:   
Tervehdystä vaan!!

Onko kellään käyttökokemusta tai ainakin ohjekirjaa joista selviäisi Commodoren valmistaman A2386SX-Bridgeboardin virhe ilmoitukset? Oma korttini mokoma kun ei muuta kuin piippailee kun sitä yrittää PC-ikonia klikkaamalla käynnistää!! Ensin tulee kaksi pitkaa piippausta ja heti perään kolme lyhyttä. Vielä kun tietäisi että mitä se kortti mokoma yrittää noilla sanoa, niin hyvä olisi! :) Eikä sitten mitään päivittelyä tyyliin: kuinka joku mokoma voi alentua moista käyttämään! ;)

 

Joanna
Tiistaina, 31. tammikuuta, 2006 - klo 20.30:   
Tuollaiset on PC-maailmassa yleensä sen merkki että jotain hyvin perustavaa on rikki.. kuten ram tai vaikka näytönohjain puuttuu kokonaan tms. Sen tarkemmin ei kyseistä Bios:ia + sen manuskaa näkemättä uskalla mennä sanomaan..

 

KPete
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2006 - klo 12.34:   
Kokeilin hieman Googlettaa ja löysin tuollaisen pätkän jostain amiga.orgin vanhasta keskustelusta (kyseistä keskustelua ei löytynyt enää amiga.orgista). Eli todennäköisesti akku on levähtänyt ja BIOS-piiri tarvitsisi sitä.

"The battery on my A2386SX bridgeboard didn't look so good, so I removed it. I figured it'd still work, but on boot the board emits a 1-1-3 series of beep and the Janus.library cannot be "found". The error code means that there's a CMOS failure, which is understandable given that it has no battery..."

 

Markku.S
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2006 - klo 17.51:   
Joo, alkuperäinen akku kyllä puuttui tuosta kortista, kun edellinen omistaja oli sen juottanut irti. Ja kokeilin tuota korttia toimivalla akulla, mutta sama piippailu sen kun vain jatkuu! Niin ja antoi kylläkin samat virhe ilmoitukset kuin tuossa Amiga.orgin tekstissä! En nyt tiedä sitten että onko edellinen omistaja onnistunut tuota akkua irti kolvatessaan antamaan CMOS-piirille jonkinmoisen ylijännitepiikin, ja on siksi "pimeä"! Itseltäni aikanaan "kärvähti" A590-kiintolevyohjaimen DMAC-piiri, kun maaduttamattomalla juottimellä "valmistelin" ohjainta Amiga 1000:lle sopivaksi. :( Ainoa mikä siintä ohjaimesta "tonnisessä" sitten toimi, oli lisämuisti. Täytynee tutkia tuota CMOS-probleemaa vähän tarkemmin, että miksi akku ei tuota ongelmaa poistanut. Kiittelen vihjeistä! :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: