Kickstart nettikauppa?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 09/2006 asti » Kickstart nettikauppa? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

mkl
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 0.16:   
Minusta olisi emulaattoriväelle ja oman EPROMmin polttajille mukava sellainen nettikauppa, josta saisi hienon lisenssitodistuksen sähköpostiin sekä ROM-binäärin tietenkin.
Miksei tällaista ole tähänkään mennesseä tietääkseni vielä ollut?
Ehkä näiden tuotteiden oikeuksienomistussuhteet ovat niin kiemuraiset, ettei hommassa päästäisi puusta pitkään.
Hinnoittelu? Onko esim. 5 euroa per kickstartti niin pieni hitusumma, että rahalaitosten käsittelykulut veisivät katteet.
Lähinnä vastaava olemassaoleva tuote on Amiga Forever, jossa taisi olla KS/OS ja emulaattori. Kuitenkin KS-tiedostot taisivat olla ältsin fiksusti kryptattuja, ei niistä EPROMmin polttajille ilman dekryptausta ole iloa.

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 0.32:   
Monesta paikasta voi ostaa ihan orginaalin 3.1 Kickstart ROM piirit. Vaihtoehtoisesti voit ostaa vanhan käytetyn koneen joista voit sitten lukea imagen talteen (niitä softia on monia). Jos ei sitä halua/voi tehdä niin ainoa vaihtoehto on käsittääkseni tuo Amiga Forever CD:n osto. Ei se paha ole, muutaman kympin maksaa ja siinä tulee mukana kaikki Kickstartit. Kryptattu on toki, mutta mukana tulee avain jolla ne voi purkaa. Pelkkiä ROM tiedostoja ei mistään voi laillisesti ostaa.

 

Jope
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 9.39:   
Olis kiva tietää, että mikä noiden isoimmissa nettikaupoissa myytävien 3.1-rommien tilanne oikeasti on..

Mieleen tulevia vaihtoehtoja:
- tekevät tarjonnan mukaan, mutta maksavat royaltit jokaisesta myydystä?
- ne on kaikki jotain escomin aikuista tuotosta?
- tekevät tarjonnan mukaan, eivätkä maksa mitään kellekään?

Käytännössä kuitenkin kaikki vastaantulleet (livenä ja intternetin valokuvissa) 3.1-romit ovat kaikki kertapolttoisille EPROMeille laitettuja ja päälle on liimattu paperitarra, jonka tekstit ja numerot vaihtelee..

Eikai Village Tronickaan aikanaan mitään maskirommeja tehnyt?

Itselläni on lisäksi 3.1-setti, joissa on PLCC-kantaiset PROMit (en ole jaksanut katsoa, minkä tyyppiset) juotettu piirilevyille ja piirilevyille juotettu piikkirimat, että ne saa socketteihin painettua. Ilmeisesti nämäkin ovat kuitenkin "viralliset ja lailliset", niissä on jonkin asteinen paperitarra ja sarja/osanumero päällä.

Mene ja tiedä.

 

Jupp3
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 11.03:   
>Jos ei sitä halua/voi tehdä niin ainoa vaihtoehto on käsittääkseni tuo Amiga Forever CD:n osto.

Tuonhan saa tietääkseni ostettua myös "täysin sähköisesti" (Eli maksun jälkeen olet oikeutettu imuroimaan kyseisen paketin)

Tällaiseen alkuperäisessä viestissä taidettiin viitata

Tosin, Amiga Forever taisi käyttää vähän normaalista poikkeavaa rom-formattia, mutta konvertointi tavalliseen onnistuu, jos ei muuten, niin ajamalla ROMin lukeva softa emulaation alla :)

 

tk
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 12.16:   
Ostin itse tuossa jokin aika sitten Amiga Classix 4:n, en tiedä siinä olevien KS:n laillisuudesta, mutta mukana näytti olevan sekä 1.3 että 3.0 ROM-filet.

Liekö nyky 'Amigalla' enää mitään hinkua tai resursseja noiden perässä juosta...

 

Joanna
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 15.08:   
Kannattanee muistaa että tuollaisten copyrighteistaan epävarmojen tuotteiden maaahantuonti, ostaminen + myyminen on LexKarpelan mukaan todennäköisesti ns. "moitittavaa toimintaa" .. Eli laitonta, mutta että siitä ei ainakaan yksityishenkilöä tuomittaisi..

 

tk
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 19.26:   
Piti ihan tarkistaa tuo Amiga Classix, ei näy sanallakaan mainintaa ainakaan kannessa että sisältäisi KS-filet.

Noh, toisaalta PC/MAC ihminen ei varmaan tuota edes huomaa ku itse uae-paketti on "piilotettu" hienon käynnistysvalikon taakse...

 

mkl
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 3.42:   
Jos binääreja tarvitsee, ne kannattaisi saada suoraan binääreina. Vertailisin siihen, että jos vaikka nettiin tai tietokoneelle haluaa valokuvia, niin digikamera on helpompi, kuin kehittää filmiltä kuvat ja sitten digitoida. KS3.1 ei ole ainoa ROM-image, ehkäpä joku haluaisi kerätä ne kaikki. Sitten nettikaupassa saisi vaikka paljousalennusta. Edelleen siis vaalin ideaa nettikaupasta, josta bitit tulisivat yhdessä sujauksessa.
Ja tässä kohtaa luin sitten muitakin ketjun viestejä. Ja katsotaas: Olisiko Amiga forever plussa nettiversion hinta 39.95 USD, eli ei niin paha. OS3.9:sta sivuilla seliselitetään, että saa oikein tarkoin lukea, millä tasolla se tulee mukaan. Enpä tosin ole varma, saako tuostakaan setistä polttaa omia EPROMmeja lain tarkoittamin puhtain mielin. Luulisin, ettei.

 

Jope
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 10.22:   
Tommoinen olisi kyllä kätevä, vaikka Amiga Incin pitämänä.

Myös jos käyttiksen Beta-versioita saisi sieltä ostaa, olisi se oikein mukavaa. :-)

Vaan ilmeisesti classic Amiga on heidän mielestään evvk ja kickstartit on lisenssoitu Cloantolle, että homma on pois jaloista (mielestäni AInc ohjaa Cloanton pakeille näissä asioissa). Ehkäpä Cloanto olisi oikea paikka tälle?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: