A500 ja kovalevy - ongelmia!

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 09/2006 asti » A500 ja kovalevy - ongelmia! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Odysseys
Maanantaina, 9. tammikuuta, 2006 - klo 8.45:   
Duoda duoda. Ostin tässä sitten kovia kokeneen A500:n ja kannoin kotiin. Muutama päivä meni ihan kivasti, mutta nyt tuli eteen ongelmia.

Eli kone ei tahdo bootata kovalevyltä. A500 on minulle uusi ja outo (?) tuttavuus joten tässä kaikki mitä tästä koneesta tiedän:

Jokin muistilaajennus (Omni-Eureka Electronics Corp.) Eli 500 + 3500 muistia. Kovalevykotelon päällä lukee Kupka(?) ja Golem. Koneessa on 2.0 kickstart rommit ja kovalevyllä WB 2.0?

Tänään kun konetta käynnistelin ilmoitti ensin checksum erroreita levyllä ja sitten kun käytin kovalevyn irti ja kiinnitin takaisin käynnistyi moitteetta. WB:llä levyt oli nimetty jokseenkin "huonolla maulla" (lapsia ajatellen) joten muutin niiden nimet "Workbench" ja "Work":ksi. Samoin poistin "ylimääräiset" laajennukset WBStartup -laatikosta.

Kun sitten olisin bootannut koneen uudestaan nähdäkseni mikä vaikutus noilla WBStartupin poistoilla olisi ollut kone ei käynnisty enää ollenkaan kovalevyltä. Jää tilaan, jossa ruudulle tulee ilmoitus tuosta muistilaajennuksesta.

Osaisikohan joku auttaa? Kovalevy saattaa toki olla kosahtanut kokonaankin, joten voiko sen korvata millään ja jos niin millä?

Pystyykö WB 1.3:n asentamaan kovalevylle?

Tässä oli pikimmiltään kaikki tältä erää. Kiitos etukäteen vastauksista.

 

Jope
Maanantaina, 9. tammikuuta, 2006 - klo 8.55:   
Alle 4GB SCSI-kovalevyt toimivat heittämällä, 1.3:n voi asentaa kovalevylle, mutta siinä ei ole mitään järkeä, kun sulla on 2.04-rommit.

Paha sanoa kyllä, että mikä tuossa nyt mättää. Revi vaikkapa se muistinlaajennus hiiteen ja kokeile ensin pelkällä SCSI-ohjaimella, joskos sitten toimisi?

Ongelmana voi olla ihan yksinkertaisesti liitinten hapettuminen tai kuparien poiskuluminen kortinreunaliittimistä.

 

Odysseys
Maanantaina, 9. tammikuuta, 2006 - klo 11.12:   
Mjoo.. Käynnistyi taas, kun repi muutaman kerran kovalevyn irti ja laittoi takaisin. Nyt ei ilmoitellut mitään, paitsi pari kertaa muuttuneista levyn nimistä, mutta se ei ollut ongelma.

Ilmeisesti kyse on kulumisesta/hapettumisesta.

Ei tuolla 1.3:lla muuten mitään mieltä olekaan, mutta retroilun vuoksi. :-) Se on jollain tavalla hellyttävän näköinen se sini/valko/oranssi/musta ruutu. :-}

Ja toisaalta, mulla ei ole noita 2.0:n levykkeitä, jos tarvitsis joskus.

 

Jope
Maanantaina, 9. tammikuuta, 2006 - klo 13.29:   
Kopsaa sieltä kovalevyltä 2.0 talteen vaik LHA:lla .. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: