A1200 -> torniin?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 12/2005 » A1200 -> torniin? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Amigisti
Perjantaina, 16. joulukuuta, 2005 - klo 19.38:   
Hei!

Minulla on komerossa (*häpeää*) vanha perus-A1200, jossa on 3.5" kovalevy (kaakaopurkissa) ja ruma PC:n poweri. Millaisia mahdollisuuksia olisi saada tuo A1200 tornikoteloon? Eikös niitä myyty joskus sellaisia paketteja, jossa oli A1200 tornikotelo + irtonäppis? Eli minun tarvisi vaan siirtää A1200:n emolevy + kovalevy ja levyasema (?) siihen torniin. Vieläkös Amigan monitoreja saa jostain? Tässä vuosien varrella on pimahtanut molemmat näytöt ja sitten olen PC:tä vaan käytellyt...

 

Amigisti
Perjantaina, 16. joulukuuta, 2005 - klo 19.51:   
Lisään sen verran vielä tähän, että Amigani on alkuperäinen Commodoren valmistama ja v. 1993 uutena ostettu. Eli toivoisin, että tornitusjutut toimisi nimenomaan tämän vanhan Amigan kanssa. Mulla ei ole oikeastaan hajuakaan missä nykyään mennään.

 

Ibe U
Perjantaina, 16. joulukuuta, 2005 - klo 20.18:   
helpoimmalla pääset jos osta selllaisen, joudut vain ostamaan kaikki :) ts. käytetyn Huuto.net:issä juuri nyt tornitettu a1200 blizzardin 060 turbolla hinta taitaa olla jotain 160€ nyt

 

Amigisti
Perjantaina, 16. joulukuuta, 2005 - klo 21.50:   
Vähän arvelinkin niin, että helpoiten homma käy kun ostaa kokonaan toisen koneen. :) Tässä on ollut ajatuksissa saada Amiga jollakin tapaa taas käyttökoneeksi (*nostalgiaa pukkaa*). Vanhana amigistina nämä PC:n romut kun tuntuvat sen verran kylmiltä vehkeiltä. ;) Pystyy niillä kyllä asioita tekee, mutta ei mitään tunnearvoa, päinvastoin kuin Amigassa. Käytin sentään reilut 8 vuotta pelkästään Amigaa...

Mutta kysyisin vielä, että onko minulla millaisia mahdollisuuksia päivittää tätä Commodoren valmistamaa A1200:sta? Eli saako tähän mistään tornikoteloita enää?

Miten muuten netin käyttö sujuu Amigalla? Tässä PC:ssä mulla on ADSL laajakaista ja A-Linkin modeemi. Millaisia päivityksiä tarvisi Amigaan, jotta voisi käytellä nettiä? (Taitaa mennä jo hieman offtopickiksi, mutta ei liene haittaa...)

 

Boogie/GE
Perjantaina, 16. joulukuuta, 2005 - klo 22.43:   
www.gentle-eye.fi

Mirage A1200 löytyy uutena ja käytettynä. Seuraksi voi valita vaikka tällaisen: http://www.elbox.com/products/mediator_pci_1200_lt.html ja monitori ei ole enää varsinainen ongelma. Toisaalta meiltä löytyy käytettyjä video-/multisync-monitoreita, vaikka sinulle voisi oikea ratkaisu olla käytetty Infinitiv kotelo ja RGB-Scart, sitten vaan telkkariin kiinni ja kuvasta putoo (jos on tottunut Amiga TV/modulaattori TV:seen).

ADSL onnistuu PCMCIA-kortin ja AmigaOS3.9:n (sis. AmiTCP/IP:n ja lisäkdi tarvitaan ADSL-päivitys Aminet:sta) hankinnalla, tai ohjelmavaihtoehtona NetConnect 3. Jos sinulla on Miami (& muita nettisoftia) silloin on kaikki mitä yhteyteen tarvitaan ethernetkortin lisäksi. A1200:n PCMCIA:ssa on resetongelma mutta se hoituu ohjelmallisesti (Aminet ja sieltä CardReset). Ajurin ja yhteensopivat PCMCIA-ethernetkortitlistan löydät Aminet:sta, cnetdevice -paketista.

Kannattaa kysyä erikoisasioissakin, kuten torni ilman muuntajaa, janejane... Sivuilta löytyy puhelinnumerot ja harvoin vastaamatta puhelut jäävät, vaikka noita erilaisia asioita tuntuukin siunaantuvan yllättävän paksusti :)

 

Ibe U
Perjantaina, 16. joulukuuta, 2005 - klo 23.30:   
Amigalla webin selailu on yllättävän jouhevaa, eikä ibrowse / aweb tunnu niin kkököiltä kuin usien sanotaa :)

Ibrowsea suosittelen, tuntuvasti nopeampi.

PS onko keinoa saaada aweb nopeammaksi kuvien kanssa.?

Aweb tiimi parjaa usein ibrowsea (tai sitten ei mutta tämän kuvan olen saannut) mutta on se huomattavasti yhteensopivampi, ainakin käytännössä. ..

Kyllä pystyt päivittämään nykyisen mutta, aikaa, vaivaa ja rahaa kuluu enemmän.

 

itix
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 0.38:   
AWebin kuvien lataus ei ole ehkä paras mahdollinen (sen mitä olen sen lähdekoodia katsonut). Mutta riippuu myös siitä käytätkö sisäistä vai pluginia kuvissa (senhän voi vaihtaa asetuksista).

 

Ibe U
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 2.09:   
itix: aika rajua kommenttia tuossa toisessa ketjussa, olleen mekin :) mut ei koskaan tuolla tasolla.

Tällä hetkellä v:tuttaa että amiga taitaa hajota lopullisesti :( pitää kokella puhdistusta, mutta ei oikeasti ole hajuakaan, miten aloittaisi tai mitä ehodotettu iso-probanoli on :( tai mistä sitä saa ..

 

Ibe U
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 2.10:   
ex nainen kemisti mutta ei siltä todellakaan voi kysyä mitään tietokoneisiin liittyvää, tai siis mä en voi :(

 

Thoriel
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 3.16:   
Isopropanoli eli isopropyylialkoholi on, kuten nimi kertoo, alkoholia. Ylläripylläri. Hyvää puhdistusainetta, haihtuu nopeasti eikä vahingoita piirilevyä tahi komponentteja. Joskus muinoin sai apteekista, nykytilannetta en tiedä, kun puteli on riittänyt näihin päiviin asti. Etanolikin käy hyvin. (Asetoni sen sijaan ei. ;)

Isopropanoliin ja/tai etanoliin pohjautuvia puhdistusaineita käytetään yleisesti elektroniikkateollisuudessa, ja luulisi tököttejä löytyvän myös sopivan kaupan hyllystä valmiina kauppavalmisteena, spraypullossa esimerkiksi.

 

Ibe U
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 3.24:   
Thoriel: Kiitos asetoni oli seuraavaksi mielessä, kysilakan poistoaine, helposti saatavilla.

 

Thoriel
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 4.18:   
Jep, siksi varoitinkin. Syy siihen miksi asetonia ei kannata käyttää elektroniikan puhdistukseen on se, että asetoni sulattaa joitakin muovilaatuja, joten se voi tehdä komponenteille rumaa jälkeä.

 

Joanna
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 9.02:   
Kynsilakan poistoaineista sen verran että niissä on asetonin tms liuotteen lisäksi erilaisia hajusteita ja kynsien hoitoaineita... määrä ei liene kauhean iso, mutta mikään ylimääräinen joka kuivuessa saattaa jättää kemikaaleja liittimiin ei ole suotavaa..

Eli jos asetonia, ksyleeniä tms kovaa kiuotinta haluaa käytää, niin puhtaana (saa maalikaupoista + muistaakseni prismoista ihan litran purkeissakin) ja jos jotain haluaa suojaksi laittaa puhdistuksen jälkeen niin elektroniikamyymälästä jotain liittimiin/kytkimiin tarkoitettua hapettumiselta suojaavaa mähmää (kannattanee kysyä sieltä myyntiliiikkeestä).

 

Amigisti
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 9.57:   
Kiitoksia vastauksista. Kysyn vielä tuosta Mirage A1200:sta, että onko kyseessä pelkkä kotelo vai onko siinä siis ihan A1200 kaikkine sisuksineen?

 

Boogie
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 12.15:   
Amigisti: Mirage A1200 on vain tuon tornin nimi ei konekokoonpano, jotenkin on eroteltava toisistaan Mirage A3000, Mirage Pro A4000 ja sivuilla tuo on kirjattu seuraavasti.
A1200: MIRAGE TOWER, juuri sen takia että aiemmin oli aina ihmettelijöitä miksei sisällä emolevyä, ja sama juttu kaikkien tuotteiden kanssa joissa mainitaan A1200, eli näppisadapteriinkin ollaan kysytty emolevyä mukaan (Lyra A1200 versus A1200: LYRA - Win95 Kb adapter). Ainaoppiaikäkaikki.
Ai nin, siis DHCP-päivitys (dhcpd.lha - client), ei ADSL-päivitys :) Pää tää lentää.

 

Boogie
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2005 - klo 12.28:   
Ja jatkaa hän: Sivuillamme on vain uusia tuotteita, käytetyt on luetteloitu mailing-listallamme jota asiakkaille toimitetaan muutama kerta vuodessa (tekstinä, mahd- kuvat linkkeinä).
Käytetyllä Mirage:lla (A1200:lle) on hintaa virta-(ATX-AT-emo) ja näppisadaptereineen (Elbox Win95) 126 euroa. Normaalisti A1200:n Mirage on tarkoitettu suoraan MediatorSX-väyläkortin kanssa käytettäväksi, eikä uusi tornituspaketti sisällä tätä virta-adapteria muuntajalta emolle. Tietenkin paketti sisältää ledisovittimet emolta etulevyyn, pitkän lattakaapelin levyasemalle, etc.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: