A3000 käynnistyy vasta "lämpimänä"...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 » A3000 käynnistyy vasta "lämpimänä" « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

b0lt
Torstaina, 25. elokuuta, 2005 - klo 9.01:   
Sain vihdoin hommattu A3k:n. Koneessa 060,delfina,cv64. Kone käynnistyy vasta kun sen on antanut olla päällä n.5min. Sitä ennen ei ruudulla mitään elämää. Odottelun jälkeen crtl+A+A ja buuttaa kuin enkuli ?. Onko joku törmännyt vastaavaan. Kortit ja piirit on paineltu paikoilleen , mutta ei vaikutusta.

Entä A3k zipit?? käynnistyykö kone ilman niitä? muisti kun on turbossa niin tuskin nuita hitaita muisteja kannattaa mukana roikottaa. Onko jotain softaa millä moiset saa poies vai pitääköne kylmästi repiä irti ?

Löytyykö nuita zippejä mistään? Ainakin vanhempia dip muistien hinta on kamala, joten ei taida olla järkeä nuiden kanssa pelata :)

 

Inf
Torstaina, 25. elokuuta, 2005 - klo 11.59:   
Kuulostaa kyllä kosketushöiriöltä jossakin. Itsellani oli samanlaista vikaa ja syy oli turbon ja A3k:n välisessä liittimessä. Joskus pelkkä piirien painelu ei myöskään auta, vaan niitä pitää vähän nostaa ja painaa takaisin, jotta kosketuspinta kiillottuu. Sama koskee lisäkortteja.

Tuo FAST muisti kannattaa pitää paikoillaan. Muisteille voi antaa erilaisia prioriteettejä, niin, että tuo koneen sisäinen FAST muisti otetaan käyttöön vasta sitten kun turbon oma muisti on täynnä.

Zip-koteloisten muistipiirien löytäminen on kyllä nykyään aika hankalaa. Vanhoista koneista niitä voi löytää.

 

Tohtori AivoTurmio
Torstaina, 25. elokuuta, 2005 - klo 22.42:   
Tulee myös mieleen oma A1200:ni.

Minulla ei kone myöskään aina suostu kerralla käynnistymään, vaan saattaa joutua pahimmillaan jopa 4 kertaa reset nappia painamaan ennenkuin onnistuu, yleensä kuitenkin lähtee suoraan tai kerta resetillä.

Boogie joskus aikanaan muistini mukaan meinasi, että syy oli suunnilleen sellainen, että kun koneessani on mm. 2,5 tuumainen sisäinen kovalevy, ja kun nyt sitten on Blizzard 030/50 ja tuo... nyt nimi unohtui... no se PCI paikkojen tuoja, niin nyt kävisi siten, että 2,5 tuumainen kovalevy, joka siis sisältää startupit, ei kerkeä aina lähdössä mukaan, kun on nyt joutunut virransyötössä jonon päätypaikoille, joten siitä johtuu, että ensimmäisellä kerralla saattaa jäädä kyydistä pois ja vasta resetillä tulee mukaan, kun on ensimmäisellä kerralla kuitenkin jo päälle asti kerennyt.

 

b0lt
Perjantaina, 26. elokuuta, 2005 - klo 8.33:   
No kerkesin eilen porautua asiaan ja myös seuraavaa ilmenee.

jos kaatuun niin välillä alkaa keltaista "virhettä" välkyttelee, siis sitä keltaista bootin tilalla :)

ja näyttää että välillä jumii yhtenään ja toisena päivänä ei kertaakaan , hieman omituista.

Lisäksi välillä kuva on sotkuinen cybergraphicsin puolela. Ja alkaa vähän tuntua että voisi olla cv64:ssa se vika. Pitää testata ilman näyttistä että toimiiko paremmin ilman.

Pitää vielä tarkastaa että scsi:n terminoinnit,jne kohillaan.

Miten tuo muistin prioriteetti määritellään?

 

Boogie
Perjantaina, 26. elokuuta, 2005 - klo 19.51:   
Keltainen ruutu on prossan löytämä virhe ennen Gurun käynnistymistä. Tämä on siis viimeisiä käynnistysprosessin virheilmoista. Mitä Kb-ledi blinkkailee ?
Muistin prioriteettien pitäisi olla paikallaan ilman säätämistäkin, katso vaikka SysInfolla mitä Memory Informationin viides kohta, Priority kertoo ?!
Onko Startup-Sequenceen lisätty mitään erikoisia juttuja, muutaman kerran olen törmännyt vastaavaan ilmiöön joka on järjestynyt laittamalla pieni odotusjakso, tai siirtämällä "lisuohjelmia" User-Startuppiin.

 

b0lt
Maanantaina, 29. elokuuta, 2005 - klo 9.35:   
Kiitos vinkeistä. Nyt kyllä näyttää siltä että vika on cybervisionissa. Sen kun otti poies niin alkoin pelata heti. Toki samalla suoristelin zorro-riseria kun on amiga 3k custom tornissa niin sen modaaja oli jättänyt niin vähän väliä cyberstormin ja riserin väliin että saatto olla oikkarissa.

Muisteista vielä. Kaveria kiinnostaisi nuo A3k:n zipit , joten jos ne sieltä kaivaa irti ja pyörittää pelkällä chipillä ja cyberstormin muisteilla niin onko luvassa ongelmia?

 

JJ
Keskiviikkona, 31. elokuuta, 2005 - klo 13.29:   
Ei ongelmia.
Itse joskus rakensin ZIP-SIMM adapterin ennen kuin hommasin turbon, eikä mitään ongelmia oli sitten fastina ZIP, SIMM tai nykyinen turbolla oleva SIMM

 

b0lt
Lauantaina, 3. syyskuuta, 2005 - klo 21.46:   
roks :) , siis millanen toi zip-simm adapteri o? Oliko työläs ja löytyykö siitä papruja mistään? aminetissa on kyllä kaikkee , mutta nyt kiinnostaisi kun olet jonkun niistä tiettävästi saanu toimimaanki.

 

JJ
Tiistaina, 6. syyskuuta, 2005 - klo 22.06:   
Hmh .. tämän vastauksen laitoin jo eilen, mihinkähän se katosi??
Eli tämän verran löytyy netistä:

http://www.webworldinc.com/transdata/amiga008.htm

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: