Kovalevy Amiga 1200:een

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 asti » Kovalevy Amiga 1200:een « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Marko
Sunnuntaina, 14. elokuuta, 2005 - klo 15.01:   
Ongelmana on saada kovalevy konfiguroitua Amiga 1200:een. Kokemusta kovalevyistä Amigan kanssa ei paljoa ole, joten neuvot ovat tarpeen.
Eli mun A1200:ssa oli ennestään 40 MB kovalevy, ja A600:ssa 1 GB. Joten ajattelin vaihtaa tuon 1 gigaisen A1200:een.
Laitoin kovalevyn kiinni, buuttasin A1200:n, ei buutannut kovalevyltä joten WB 3.0 korppu koneeseen. Työpöydälle ei ilmestynyt kovalevyn ikoneita, joten ajattelin että HDToolBoxilla pitää varmaan konfiguroida uusi levy.

Valitsin Change Drive Type/Define New/Read Configuration, ja tiedot uudesta levystä tuli näkyviin, myös sinne Hard drive preparation, partitioning and formatting pääsivulle. Mutta mitä sitten pitäisi tehdä? Low-level format drive ei tee mielestäni mitään. Save changes tallettaa jotain, mutta kun buuttaan koneen ei edelleenkään tule ikoneita näkyviin.

Eli lyhyesti: mitä kaikkea pitää tehdä jotta Amiga ymmärtäisi uutta kovalevyä?

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 14. elokuuta, 2005 - klo 15.33:   
Noinhan se pääpiirteissään toimii se homma muistaakseni.

Mutta, kun olet tunnistuttanut kiintolevyn, niin sen jälkeen se pitää partitioida ja formatoida. Jos siellä on jo olemassa valmiiksi partioita (niinkuin on luultavaa), niin ne pitäisi kyllä tulla näkyviin. Jos eivät tule, niin sitten kokeile yksinkertaisesti deletoida partitiot pois ja luo uudet. Muistathan asettaa ensimmäisen partition (muistaakseni nimeltään defaulttina 'dh0:') Bootable-kohtaan ruksin!

Tämän jälkeen ikonit pitäisi tulla näkyviin työpöydälle tyyppinä NDOS, eli ei tunnistettava DOS-levy. Tämähän on ihan loogista ja loogisesti edelleen tällöit et vielä pysty niitä käyttämään vaan ne pitää formatoida ensin. Eli niistä sitten valittuna ylävalikosta 'Format Disk' haluamillasi optioilla höystettynä yksi kerrallaan.

Formatoinnin jälkeen partitiot ovat käyttökelpoisia. Koska partitioit ovat tyhjiä, ei kone boottaa sieltä vaan käyttöjärjestelmä pitää kopioida sinne. Sinulta pitäisi löytyä WB3.0:n Install-niminen levyke, josta löytyy asennus-ohjelma. Vaihtoehtoisesti voit kopioida käyttöjärjestelmän käsin kopioimalla yksinkertaisesti levykkeiden (muistaakseni 5 tai 6 kpl) sisällön tuonne dh0: partitiolle.

Nyt pitäisi bootata kiintolevyltä.

 

Marko
Sunnuntaina, 14. elokuuta, 2005 - klo 16.19:   
Ei näy olemassaolevia partitioita, joten painoin OK Partition Drive ikkunassa (defaulttina tarjoaa kaksi samankokoista osiota). Nyt kun valitsin Save Changes to Drive, ja Exit (ja buuttaus), niin pitäisikö ikonit (NDOS) tulla näkyviin? Mutta kun ei tule. Ja kun menee uudestaan HDToolboxiin, niin pääikkunan listassa ei näy aiemmin määriteltyä kovalevyä, vaan joku jonka Status on unknown ja Drive Type tyhjä. Eli pitää taas käydä valitsemassa Change Drive Typen kautta.
Mikä mättää?

 

itix
Sunnuntaina, 14. elokuuta, 2005 - klo 16.55:   
Toimiko tuo kovalevy A600:ssa vielä?

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 14. elokuuta, 2005 - klo 20.51:   
*Muistaakseni* ikonit pitäisi tulla näkyviin heti kun nuo partitiot on luotu ja otat 'save changes to drive'. Jotain mätää tuossa tallennuksessa selkeästi on jos kerran RDB-data ei tallennu.

 

Marko
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 9.13:   
Kovalevy toimi A600:ssa. Pari kertaa olen jopa saanut kovalevyn partitiot näkyviin ja toimimaan A1200:ssakin, mutta en kyllä keksi millä logiikalla. Nyt en kyllä taas saa enää millään.

Kaiken järjen mukaan olemassaolevat (A600:ssa olleet) partitiot pitäisi näkyä, eikö? Mutta tosiaan partitiosivulla on tarjolla vaan uusi, default ositus (50%/50%), vanhoja ei näy. Jos tuossa painaa OK, niin pitäisikö kovalevyllä jotain oikeasti tapahtua? Nyt palataan välittömästi HDToolbox pääsivulle.

Minne Save changes to drive tallettaa tiedot? Korpulle vai kovalevylle? Ongelma kuitenkin on ainakin se, että tiedot eivät tunnu tallettuvan ollenkaan.

 

jPV
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 12.00:   
Kokeilepa muuttaa niitä default partitioita ja talleta sitten... A600:n partitiot häviävät viimeistään siinä vaiheessa, mutta jospa se ei haittaa.

Ja tarkasta vielä, että automount on ruksittuna.

Save changes tallettaa tiedot kovalevylle.

Hmm.. tallettikohan se drive type asetus tiedot buuttilevylle eli disketille tässä tapauksessa?

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 13.08:   
Mitään ei tallenneta levykkeelle. Partitiot ja tiedostojärjestelmä asetukset yms tallennetaan kiintolevylle RDB-osioon.

 

Boogie
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 18.51:   
Jani: Vanha 3.1:n HDToolbox tallensi levyn RDB:n myös levykkeelle, silloin kun se käytiin lukemassa kiintolevyltä eikä sitä oltu vielä kirjoitettu RDB:lle (Change Drive Type/Define New), tällöin Install-levy toimi tarvittaessa myös levytietojen rescue-levynä.
Myöhemmin RDB:n pystyi tallentamaan ja lataamaan ylävalikosta: Project/Save RDB to file ja Project/Load RDB from file.

 

Marko
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 18.53:   
Kaikkien näiden yritelmien jälkeen laitoin kovalevyn takaisin Amiga 600:een. Ja kaikki toimi niinkuin aiemmin! Eli eikö tästä voi päätellä että tosiaankin RDB-datan kirjoitus ei onnistu kovalevylle, muutenhan partitiot pitäisi olla sekaisin ja alustamatta?
Mutta miksi siis RDB-datan muuttaminen ei onnistu? Ja koska nykyiset partitiotiedot (siis jo Amiga 600:n aikaiset) eivät tule näkyviin A1200:n HDToolBoxissa, niin ilmeisesti RDB-lukukaan ei onnistu.

Sormi on suussa ja sinne se uhkaa jäädäkin... :(

 

Boogie
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 23.12:   
Kokeile HDInstTools:lla, levyn pitäisi toimia Ok A1200:ssa, aivan kuten A600:ssa. Olen vaihdellut levyjä kaikkien Amigoiden kesken eikä mitään ongelmia ole ollut, vain HDToolbox/HDInstTools päälle, pelkkä "Save changes to Drive", reset ja vóilaa. Tuo on muuten järjenvastaista hommaa
:)

 

Marko
Tiistaina, 16. elokuuta, 2005 - klo 9.01:   
Aikeissa oli kokeilla HDInstTools:lla, mutta ennen sitä vielä yksi kovalevyvaihtorumba, eli vanha 40 MB kiinni A1200:een jotta sain CrossDossit ym. toimimaan ja HDInstToolin korpulle. No, sitten 40 MB irti ja A600:n gigainen tilalle. Buuttasin... ja alkuperäiset partitiot näkyivät Workbenchissä, ja toimivat ihan normaalisti! Siis mitään erilaista en tehnyt tuolla kerralla, en ymmärrä miten yhtäkkiä alkoi toimimaan. Näkyi jopa HDToolboxin pääsivulla oikeat tiedot.

No, varmuuden vuoksi formatoin nuo osiot uudelleen, asensin WB3.0:n Install-levykkeeltä ja nyt siis kaikki on kunnossa, kone jopa buuttaa kovalevyltä. WHDLoad pelejä mahtuu nyt _hieman_ enemmän kuin 40 MB:een :)

Joskus nää laitteet tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä...

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 16. elokuuta, 2005 - klo 13.29:   
Huh.. henkimaailman touhuja selvästi.. :D

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: