Amiga 1200 henkiinherätys

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 asti » Amiga 1200 henkiinherätys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JuhaK
Torstaina, 11. elokuuta, 2005 - klo 16.44:   
Eli tarkoituksena olisi yrittää saada A1200 ns "pelikuntoon", eli interwebbiin yhteyttä ja ircci&ssh yhteyttä päälle. Ja sitten olisi kiva jos hieman paremmat tarkkuudet, joku 1024x768 olisi minimi. AmigaWorldiin laitoin keskustelua pystyyn ja sieltä sitten vinkkiä tännepäin =) Katsastakaa linkki. sieltä löytyypi tarkemmat infot.

Olisi kiva kuulla ihan suomenkielellä mielipiteitä. "Järkeähän" nyt hommassa ei välttämättä ole, mutta ihan tippa tulee silmään kun muistelee mitenkä mukavata sitä oli Workbenchiä aikoinaan käytellä :P

AmigaWorld thread.

 

Ibe U
Torstaina, 11. elokuuta, 2005 - klo 19.12:   
infinitiv tornista puuttuu korotus pala :( turbon mahduttaminen sinne taitaa edellyttää ... reiän tekemistä

 

JuhaK
Torstaina, 11. elokuuta, 2005 - klo 19.37:   
Ikävää :/
No kyllähän sen reiän saisi tehtyä, muoviahan tuo kotelo on..
Sattui tässä silmään tämmöinen paketti. Saisi kerralla Mediatorin, kotelon ja virtalähteen. Sitten vaan enää jostain turbo korttia, niin olis rox :)

Mutta pitää nyt miettiä ja nukkua ehkä parinkin yön läpi. Onneksi ei ole tällä hetkellä rahaa, niin ei tule hurjuuspäissään tehtyä heräteostoksia :)

 

Ibe U
Torstaina, 11. elokuuta, 2005 - klo 19.54:   
Voodoo kortteja läytyy roskiksista, ja pci vermeet eivät muutenkaan maksa mitään.

Että sikä ihan fiksu, itse pysytellyt zorro korteissa, niissä jotenkin enemmän "amigaa"

 

Marq
Perjantaina, 12. elokuuta, 2005 - klo 11.38:   
Mulla olis Infinitiviin korotuspala, mutta etulevy siitä puuttuu. Voi mailata jos on kiinnostusta.

 

C=
Perjantaina, 12. elokuuta, 2005 - klo 12.12:   
Korotuspalan etulevyn puute ei ole iso ongelma, sen tyhjäksi jääneen kohdanhan voi täyttää vaikka CDRW asemalla :)

 

JPQ
Perjantaina, 12. elokuuta, 2005 - klo 15.33:   
Ibe U: ja mitä voodoo3 2000 mediatorin perässä katsoin hui hirveetä
olipa hidasta. eli CV643d on käytännössä tasassa 2d käytössä tosin tuo
tila taisi olla 24bittinen mutta silti näin heti kun tuota katsoin
olipa hyvä etten aikoinaan hankkinut mediatoria...

 

Boogie
Perjantaina, 12. elokuuta, 2005 - klo 16.45:   
JPQ: Hapsispapsis. Riippuu tuo Mediator-Voodoo nopeus melkoisesti asetuksista ja 68k-prossasta, sekä MUI:sta asiaan liittyvistä bad/pro/smart/simple/textures -jutskista.
:) Kannattaa tsekata pari eri kokoonpanoa b4hablaa.

 

C=
Perjantaina, 12. elokuuta, 2005 - klo 23.13:   
JPQ: No pöh, CV643D ei tosiaankaan pärjää Voodoo3:lle nopeudessa, ei 2d eikä 3d nopeudessa. Itse olen nähnyt tutuila Voodoon Mediatorissa, ja se on kyllä paljon nopeampi kuin CV643D.

 

Juha_K
Lauantaina, 13. elokuuta, 2005 - klo 20.56:   
Joo, no minulle riittää kunhan 2d toisto toimii ilman pätkimistä ja kuvan laatu on ok tasolla. ei paljoa kiinnosta mitkään 60 hertzin välkytykset.

 

JPQ
Lauantaina, 13. elokuuta, 2005 - klo 22.52:   
Boogie: ai jaa näytti musta kumman tahemalta 2d käytössä eräässä
paikassa (tunnet sen hyvin...). Vai vääristääkö nyt muisti CV/643d
kortin tulosta voi olla.

 

jPV
Sunnuntaina, 14. elokuuta, 2005 - klo 17.46:   
Suosittelen kyllä Mediatoria. Siihen saa helposti ja halvalla Voodoo3:n, verkkokortin yms. A1200:n kanssa en enää menisi pelkkään Zorro-viritykseen, koska käytännössä toimivat zorro-laajennukset jäävät Zorro2-väyliin, jotka ovat melkoisen hitaita. Sellainen menee juuri ja juuri hyötykäyttöön... irkkaaminen sujuu hyvin, mutta selaimen skrollaukset alkavat tökkiä 1024x768 ja sitä isommilla resoilla jne. Vaikka onhan sellainenkin huimasti parempi kuin AGA, mutta ei se nyt niin nautittavaa kuitenkaan ole ;) Myös Zorro-verkkokortit ovat kiven alla, eivätkä ole niin nopeita kuin PCI-verkkokortit.

Mikäli koneena olisi A4k tai joku muu Zorro3-väyläinen kone, niin sitten voisi harkita Zorro-korttien hankkimista... sellaisesta saisi kunnon turbolla varustettuna varsin käyttökelpoisen koneen.

Joissakin tietyissä ja harvoissa jutuissa CV64/3D on pikkasen nopeampi kuin V3... veikkaisin eron johtuvan CGX:n ja P96:n eroista. Mutta yleisesti ottaen V3 on selkeästi nopeampi. V3:ssa on lisäksi paljon kirkkaampi kuva kuin CV64/3D:ssä.. tiedä onko Virge vain jotenkin sumea vai aiheuttaako joku muu kortin suunnittelussa sen.

Turboksi kyllä hommaisin 060:n PPC:llä tai ilman. Prossutehon huomaa jo näytön päivityksessä, nettiliikenteen nopeudessa jne. SCSI-massamuistit vaikuttavat myös paljon käyttömukavuuteen 68k-pohjaisilla koneilla. Varsinkin cd:n poltossa SCSI on melko ehdoton ja vaikuttaa se jo kovalevypuolellakin jopa buuttinopeuteenkin huomattavasti... suurten tiedostojen kopioinnista puhumattakaan jne.

MP3:n soitto onnistuu 060:lla, mutta musiikkiin saattaa tulla töksähdyksiä, jos jotain muuta isompaa hommailee... ja se hidastaa hieman konetta. Suosittelisin siihen hommaan pidemmällä tähtäimellä PPC-prossua tai jotain HW-purkulaitetta. Joillain Zorro-äänikorteilla pystyy soittamaan mp3-musiikkia DSP:llä, jolloin se ei vie tehoja Amigan prossulta. Lisäksi löytyy rinnakkaisporttiin kytkettäviä mp3-purkulaitteita, kuten mas-player. PCI-äänikorteilla kovopurku ei tietääkseni ole ainakaan vielä mahdollista, joten vaihtoehdoksi jää tavallisen Mediatorin kanssa tuo mas-player. Mikäli haluaa kaikki herkut yhtaikaa, niin sitten voi hommata MediatorZIV:n sekä ZorroIV-väylälaajennuksen. Silloin on mahdollista käyttää yhtaikaa sekä Zorro- että PCI-kortteja. Itselläni on sellainen ratkaisu. Koneessani on PCI-väylässä V3, 10/100 verkkis ja tv-kortti sekä Zorro-väylässä Delfina-äänikortti, jolla voi soitella mp3:t.

 

jPV
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 11.39:   
Niin unohdin tietysti kelloporttiversiot joistakin äänikorteista, mutta sitä en tiedä, että kuinka ne mahtuvat Mediatorin alle. Kummallista kun alkaa jo Amiga-tietouskin unohtua joiltain osin :). Jonkun pitäis tehdä sivu, jolla olisi Kaikki Amigasta, vielä kun kukaan mitään muistaa ;)

 

JPQ
Maanantaina, 15. elokuuta, 2005 - klo 15.59:   
jPV: kelloportti äänikortti tuokin kipeitä muistoja eräs ei ainakaan
täällä halunnut toimia ja kortti kyllä toimii. Ja sanosin CV643d tipan
sumea mutta ei lainkaan yhtä kuin PicassoII sehän isoimmilla synkeillä
pelkkää suttua ja kuvakin menee kumman malliseksi.:)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: