Disksalv ongelma...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 asti » Disksalv ongelma... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Morpheus
Lauantaina, 23. heinäkuuta, 2005 - klo 18.29:   
Ohjelman installoinnin aikana sähköt meni poikki ja sen jälkeen kone ei käynnistynyt Workbenchiin. Ilman boot sequenseä kone menee Shelliin ja herjasi ongelmasta. WB:n pääsin shellin kautta mutta partitio ei ole validated, eli en voi kirjoittaa tai tehdä mitään sillä osiolla "DH0:"

Sitten kokeilin Disksalvia, että sen osion voisi validoida, mutta ei auttanut, nyt herjaa että (???? out of range). Onko mitään keinoa pelastaa osiota, jotta kone osaa buutata itsensä wb:en? Vai mitenkäs tästä eteenpäin, Wb:n uudelleen installointi?

Kaipaillaan neuvoja

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 23. heinäkuuta, 2005 - klo 18.39:   
Tuota noin..

Amigalla on ROM:ssa oma validator, joka ruksuttaa levyn läpi ja kuntoon kunhan annat sille aikaa siihen. Boottaa no-startuppina shelliin ja odottele että levy-ruksutus loppuu tai voihan sen bootata WB:henkin jos pääsee. Bootti vain kestää "hetken" aikaa.

Osion validoinnissa voi olla kyllä sellainen ongelma, että se ROM:ssa oleva toimii vain OFS/FFS:llä. Lisäksi Discsalv on myös tuota aikakautta, eli jos levyllä on jokin muu tiedostojärjestelmä niin nuo eivät osaa sitä korjata. Discsalvin tapauksessa vielä ne vanhat rajat (2GB partitio, 4GB levy) ovat voimassa (kai?) joten jos on isompi levy kuin se niin voi olla myös ettei osaa korjata. ROM:n validator osaa korjata kunhan SetPatch on ajettu, että on päivitetty FFS ajuri käytössä.

Tietysti jos käytät jotain muuta tiedostojärjestelmää niin mars kaivamaan ko. ohjelman paketista sille omanlaisensa validatori.

 

Morpheus
Lauantaina, 23. heinäkuuta, 2005 - klo 18.50:   
Huh, rupesi toimimaan, pari kertaa joutui disksalvin vain ajamaan läpi. Eli turhaa hätäilin. Ja kiitti vain pikaisesta vastauksesta vaikka ongelma kerkesikin jo ratketa.

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 23. heinäkuuta, 2005 - klo 18.54:   
Hyvä että käy ja kukkuu taas :)

 

jPV
Lauantaina, 23. heinäkuuta, 2005 - klo 19.42:   
ABToolsilla on korjaantunut tuonkaltaiset ongelmat, johin disksalv ei pysty. Rajoituksena toki vanha ffs & kokorajat.

 

Ibe U
Lauantaina, 23. heinäkuuta, 2005 - klo 20.08:   
Disksalv korjaa yleensä ongelman, hämäävää voi olla se että DiskSalv EI validoi.

Eli senkin jälkeen pitää vielä odotella.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: