A600: nettiyhteys & videotykkiin yhdi...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 asti » A600: nettiyhteys & videotykkiin yhdistäminen? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

trevize
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 10.25:   
Tervehdys!

Selailin vanhempia keskusteluita, eikä silmään osunut vielä seuraavanlaisen probleeman käsittelyä:

Onnistuin hankkimaan itselleni A600HD -laitteen. Siinähän on yksi PCMCIA -paikka, ja mietin voisinko hyödyntää yhtä vanhasta kannettavasta yli jäänyttä PCMCIA -verkkokorttia Amigassa? Ainakin pc-puolellahan on turha yrittää mitään ilman oikeanlaisia ajureita, mutta miten lie Amigan suhteen?

Lisäksi olen miettinyt, että saisiko tuosta Amigasta muunlaista näyttöulostuloa kuin komposiittiliitännästä. Kyllähän tuo kuva on ihan OK näinkin, mutta tykissä olisi myös vga-liitäntä, ja sitä käyttämällä saisi todennäköisesti parempaa kuvaa...

p.s. Jostain syystä kovalevyltä bootatessa disketit ei tunnistu (valittaa non-dos disk tms. virhettä), sen sijaan samaisilta disketeiltä boottaaminen onnistuu? Amiga ei ole juuri nyt samassa tilassa, joten minulla ei ole sen enempää tietoa käyttiksestä ym. tiedoista, mutta tuleekos kenellekään minkäänlaista spekulaatiota mieleen?

 

Jupp3
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 11.07:   
>Jostain syystä kovalevyltä bootatessa disketit ei tunnistu

Levyn ei tarvitse olla "dos disk" jotta siltä voi bootata. N. 90% peleistä boottaa disketeiltä, jotka näkyvät Workbenchissa "Not a dos disk":nä

Herää kysymys, miksi halusit tarkastella levyn sisältöä. Jos halusit asentaa pelin kovalevylle, saattaa se onnistua whdloadilla (http://www.whdload.de)

(Kannattaa ennen asennusta vilkaista vaatimuksia, A600:lla saattaa tehdä tiukkaa)

Verkkokortista... Etsi osoitteesta http://www.aminet.net hakusanalla "cnetdevice" niin löytyy "yhteiset" ajurit monelle eri pcmcia-verkkokortille. Paketissa on myös lista korteista, joiden pitäisi toimia.

 

Joanna
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 12.28:   
Amigassa on RGB-lähtö mutta yleensä VGA-sisäänmenot eivät nykyaikana enää ymmärrä niin hitaita synkkia kuin Amiga vakiona antaa .. (Amigassa 15Khz/50Hz, vga:t alkaa yleensä 31Khz/60 tms..) Kokeileminen ei tosin paljon maksa ja scandoubleri ei hirveitä maksa (kai?) myöskään.

 

jPV
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 12.47:   
Myös 3com:n korteille löytyy nykyään ajuria, kannattaa etsiä Aminetistä. Voi tosin tehdä tiukkaa ajaa A600:lla tcp/ip pinoa yms softaa, mikäli kone on täysin laajentamaton muistin ja prossun suhteen.

non-dos disketeillä on yleensä pelillä oma "custom trackloader" tms eli ne eivät käytä standardeja tiedostojärjestelmiä. Sellaisilla on pyritty hankkimaan nopeutta tai hankaloittamaan kopioimista tai muuten vaan jotain hienoa kikkailua :-) Kovalevykäyttäjiä kohtaan vaan ikäviä... erinäköisiä hd-installereita löytyy mm. Aminetistä ja sitten tuo em. jo standardiksi muodostunut whdload.

 

JPQ
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 14.49:   
Joanna: ainakin ulkoinen scandoubler pilaa kuvan kivasti... no onhan
se parempi kun ei mitään ei sinänsä.

 

fragment
Maanantaina, 27. kesäkuuta, 2005 - klo 21.22:   
Jos tykkisi syö scart/RGB signaalia niin kaapelin rakentaminen ei ole iso homma.

Ja jos kyseessä on 3comin kortti niin aminetista löytyy 3c589 nimellä ajuri näille.

 

Jope
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 8.11:   
Useimmiten projektorit osaavat synkata suoraan Amigan tiloihin, joten periaatteessa scandoubleria / flickerfixeriä ei kaivata. Ainoasaan D23->HD15-adapterin joudut rakentamaan.

 

Joanna
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 8.38:   
Jope: Ok, aina oppii. Sitten homma on helppo tehdä eikä siihen pitäisi tarvita kuin pari liitintä ja johtoja. (+ mahdollisesti synkkien vahvistimen, joka on joku ttl-piiri). Itse kun en ole koskaan tullut lelunneeksi tykin kanssa niin ei ole kokemusta.

Muistankos oikein, että tuommoisia sai valmiina Commodorelta 1200 aikaan ja/vai tuliko semmoinen joskus jopa koneen mukanankin?

 

Marq
Keskiviikkona, 29. kesäkuuta, 2005 - klo 9.34:   
Ihan GE:kin myy VGA-adapteria.

 

Jope
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 8.38:   
Joanna, nelitonnisten mukana ainakin tuli niitä hopealaatikoita.

Ai niin, ainakin oma projektorini tunnistaa (olettaa) TV-taajuuksilla tulevan signaalin värierotus-komponentiksi (YPbPr), joten jouduin menuista muuttamaan Amigan "PAL" ja "NTSC"-tilat käyttämään RGB:tä, että sain värit oikein. Onneksi tuo osaa myös muutaman "user moden" tallentaa, joten ei tarvitse joka kerta käydä veivaamassa RGB:lle, kun kone boottaa ja väläyttelee NTSC-kuvaa..

 

JPQ
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 15.34:   
Jope: tulkitseeko tuo RGB datan siis oletuksena tuoksi YPbPräksi ?
mahtaa tulla silloin aika psykedeelistä vai tarkoitatko että se
yrittää ottaa kuvan toisesta "liitännästä" silloin.

 

JPQ
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 15.35:   
Ja kiinnostaisi tietää mikä on tuo projektori on.

 

JPQ
Torstaina, 30. kesäkuuta, 2005 - klo 21.34:   
Tarkoitan sitä joka näyttää PAL ja NTSC tilat.

 

Jope
Maanantaina, 4. heinäkuuta, 2005 - klo 11.45:   
No oma projektorini olettaa hertseistä, että tulee värierotuskomponenttia, joten kuva näkyy purppurana.

Ja jos sillä on jotain merkitystä, kyseessä on Polaroid Polaview XGA350..

Suurin osa projektoreista (myös datakäyttöön suunnitellut, kuten omani) osaa synkata 15kHz taajuuteen. Katsokaa spekseistä ennen ostopäätöksen tekoa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: