RGB2SVGA adapteri

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 » RGB2SVGA adapteri « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 22.43:   
Saattaapi olla että tätä on kysytty aikaisemminkin, mutta onko tietoa sellaisesta RGB SVGA adapterista, joka toimisi Amigan RGB-sigunan kanssa? En nyt puhu mistään emon modauksesta tai jonkin TV-modulaattorin hakkeroinnista, vaan sellaisesta adapterista, johon voisi kytkeä Amigasta tulevan SCART-johdon ja lähdöstä saisi SVGA-sigunan esim TV-korttiin.

Kokeilin paria tavarataloista löytyvää adapteria, mutta niillä ei saa kuvaa näkymään, osaako joku viisaampi sanoa mistähän se johtuu?

 

jPV
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 10.52:   
Hmmm.. pitäiskö noiden tavarataloista löytyvien adapterien muuttaa taajuuksiakin eli toimia Amigalta tuttujen scandoublerien tavoin? Perinteisestihän Amigalle on löytynyt sellasia SVGA-adaptereita, jotka ovat vähän d-liitinkoteloa isompia ja tökätään suoraan Amigan RGB-porttiin. Toisessa päässä on sitten tavallinen SVGA-liitin, johon voidaan kytkeä monitoripiuha. Se ei tee taajuuksille mitään, joten Amigalta pitää valita sellaisia screenmodeja, joita SVGA-monitori ymmärtää. Eli lähinnä AGA-koneista löytyviä multiscan, doublepal, super72 jne tiloja.

Scandoublereilla sitten taas näkyvät pal-tilatkin SVGA:lla.. niitäkin on vastaavanlaisia ulkoisia RGB-porttiin tökättäviä. Lisäksi löytyy myös koneen sisälle asennettavia, joko piirien päälle tai zorro-väylään tai graffakorttiin kytkettäviä.

 

jPV
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 10.55:   
Noni.. lukis taas kunnolla. Siis TV-korttiin, eikös niihin yleensä mee joko komposiitti- tai svhs- tai rf-signaali?

 

Seppo
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 12.37:   
jPV: Argh! Mistähän ihmeestä mitä revin tuon SVGA:n tähän - tarkoitus oli nimenomaan kysyä RGB- SVHS adapterista, mutta jokin meni aivoissa solmuun
(ja vieläpä sangen lahjakkaasti, kun virhe toistuu systemaattisesti... :) )

Siis Amigan RGB:tä olisi saada tuommoisen SVHS-adapterin avulla kiinni TV-korttiin, ja nuo pari kaupasta ostamaani adapteria pukkaa vain mustaa kuvaa....

 

Tero
Perjantaina, 10. kesäkuuta, 2005 - klo 15.24:   
Elikäs onko sinulla ensinnäkin Amigan RGB-ulostulosta lähtevä piuha, jonka toisessa päässä on scartti, jonka olet kytkenyt naaraspuoleiseen scarttiin, josta lähtee piuha, jonka toisessa päässä on s-videoplugi? Tuntuisi, että tämä viimeinen adapteri ei konvertoi rgb:tä s-videoksi, vaan se odottaisi jo valmiiksi saavansa chromaa ja lumaa, mitä Amiga ei pysty tarjoamaan. Netissä oli tarjolla aika tyyris rgb/s-video -konvertteri, mutta hakenet varmaan halvempaa. Itse olen kytkenyt Amigani tv-korttiin ihan komposiittipiuhalla tv-modulaattorin kautta.

Jännä homma, kun vanhasta kunnon Kuuslankusta saa s-videota ulos, mutta Amigasta ei.

 

Seppo
Perjantaina, 10. kesäkuuta, 2005 - klo 17.47:   
Tero: Suunnilleen noin. Amigan monitorikaapelin scarttiin on tökätty tämmoinen "gender changer" adapteri, johon taas on tökätty kiinni halpa SVHS-RGB adapteri, jonka pitäisi myyjän mukaan toimia molempiin suuntiin (palikassa on kytkin, jolla suunnan voi vaihtaa). Se on sitten kytketty SVHS-kaapelilla TV-korttiin.

Olisko heittää linkkiä tuohon mainitsemaasi konvertteriin?

Työkaveri tuossa väitti aiemmin päivällä, että digiboksia voisi käyttää tuohon konversioon, eli scart kiinni boksiin ja sitten S-Videota ulos, pitäneekö paikkansa?

 

Flux
Lauantaina, 11. kesäkuuta, 2005 - klo 5.20:   
Ei digiboxi muokkaa ulkoisia signaaleja mitenkään.

SVHS-videonauhuri saattaisi muokata komposiitin svideoksi, mutta kuvanlaadullisesti se on sama kuin laittaisi Amigan ulkoisesta TV-modulaattorista komposiitiin suoraan tv-korttiin, mitä täällä jo ehdotettiinkin.

Tuossa on tehty A1200-koneeseen emoa modaamalla neljän komponentin avulla svideo.

Muissa Amigoissa homma saattaisi onnistua jopa ilman komponentteja TV-modulaattorin avulla. Sisällä saattaa olla Y ja C -signaalit kenties suoraan käyttövalmiina.

Toisaalta kysyjä ei halunnu modata mitään..

 

Tero
Lauantaina, 11. kesäkuuta, 2005 - klo 12.50:   
En nyt suoralta kädeltä muista tuota linkkiä, mutta googlettamalla "rgb svideo converter" löytynee. Hinta tosin oli 70 puntaa eli aikas suolainen.

 

Seppo
Lauantaina, 11. kesäkuuta, 2005 - klo 22.10:   
Flux: Olen tietoinen tuosta modista, mutta ei minulla riitä uskallus alkaa puukottamaan tuota A1200:seni emoa - siksi etsin ulkoista ratkaisua :)

Tero: Taisin löytää viittaamasi konvertterin, hintaa oli tosiaan suolaisesti eli n 80 puntaa, eikä tuossa ole ilmeisesti vielä edes lähetyskustannuksia.

 

Inf
Maanantaina, 13. kesäkuuta, 2005 - klo 14.03:   
Minulla on itsetehty tuollainen, jos kiinonstusta löytyy, niin voisin toisenkin tehdä.

 

Seppo
Torstaina, 16. kesäkuuta, 2005 - klo 15.13:   
Inf: Sori, missasin jostain syystä viestisi. Minua kyllä tuommoinen konvertteri kiinnostaa. Yhteystiedot ohessa, mailaa niin sovitaan yksityiskohdista :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: