JAmiga

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 asti » JAmiga « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ibe U
Torstaina, 26. toukokuuta, 2005 - klo 23.02:   
Aukko sivistyksessä, kertokaa mitä voin sillä tehdä?

Saako sen integroitua johonkin webbi selaimeen?

 

Joanna
Torstaina, 26. toukokuuta, 2005 - klo 23.13:   
Käsittääkseni JAmigasta puuttuu hyvin paljon palkollista (suurin osa AWT:tä ja swing yms) joten sillä ei vielä kohtuuliseen aikaan pysty ajamaan mitään kunnollista Gui:ta vaativaa.. Mitään kunnollista tilannekarttaa/aikataulua en Jamigan sivuilta löytänyt, liekkö semmoista koskaan tehtykään?

Sitä en sitten tiedä onko yhdestäkään Amigan selaimesta hyväksymään tuollaista mokkulaa itseensä, toisaalta esim Voyagerissa (Mos versio, mikä lie vuosi(a) sitten) osasi ajaa Flash-soitinta joten eikai se kauhean erilaista olisi Javalle?

 

itix
Torstaina, 26. toukokuuta, 2005 - klo 23.22:   
On siinä toimiva perusrunko mutta GUI-puoli ontuu. AWT:stä on toteutettu vain hyvin pieni osa ja Swingistä ei mitään. Menee vielä pari vuotta ennen kuin tuosta tulee käyttökelpoinen.

 

Ibe U
Perjantaina, 27. toukokuuta, 2005 - klo 0.21:   
Ibrowse, aweb osaavat käyttää swfplayeriä (flash)

 

Frn
Perjantaina, 27. toukokuuta, 2005 - klo 10.24:   
AWT GUI:sta taitaa olla toteutettuna Button, eikä sitten paljon muuta. Vaikka "kaikki" käyttävätkin AWT:n sijaan Swingiä ei sitä voi lähteä tekemään ennen kuin AWT on suht valmis, koska Swing on rakennettu AWT:n päälle. Siis ei GUI-hommeleita vielä.

Ihan komentoriviltä ajettavat perinteiset ohjelmat toimivat johonkin asti, voi tuolla esim. jotain (Java-)ohjelmoinnin peruskurssia koittaa suorittaa (syötteet, tulostukset, ehtorakenteet, toistorakenteet, ...). RMI:n, socketit ja muun verkkotauhkan voi unohtaa toistaiseksi. Nämä ovat tärkeitä, sillä verkko-ohjelmoinnissa Java on kunkku.

Integrointi selaimeen pitäisi onnistua, sillä noissa Amigan selaimissa on yllättävän hyvät plugin-systeemit. Toisaalta mun mielestä Javaa tarvittaisiin ihan muuten enemmän. Appletteja on nykyisin käytössä hyvin vähän joissain erikoissovelluksissa ja ehkä joissain web-peleissä. Toisaalta jos/kun JAmiga etenee, tuo Applet-rajapinta on aika helppo siihen pultata.

Eli ei sovellu kärjistetysti "minkään oikean sovelluksen" ajamiseen sillä usein tarvittaisiin noita puuttuvia komponentteja. Itse kielen perusrakenteet ovat olemassa, josten tutustua voi. Pieniä komentorivipohjaisia ohjelmia voi kokeilla. Ainakin osa grafiikkaprimitiiveista toimii ja ikkunat aukeaa.

Hyvä uutinen on se, että tiimi on puuhaamassa JNI:n kanssa. Jahka JNI saadaan valmiiksi, toteutustaakkaa voidaan helposti jakaa muillekin halukkaille. En sanoisi, että välttämättä pari vuotta menee käytettävään versioon, jos tuohon saadaan joku noita natiivikirjastoja tekemään. Toisaalta harrastelijaprojekteissa se pari vuottakin voi olla lopulta aika lyhyt aika...

 

Bud
Torstaina, 14. elokuuta, 2008 - klo 12.50:   
No onkos JNI julkaistu?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: