Uusi PPC turbo

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 » Uusi PPC turbo « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Perjantaina, 24. joulukuuta, 2004 - klo 3.18:   
ACK Software Controls, Inc (Adam Kowalczyk, ollut mukana OS4:n teossa) ilmoittaa tuovansa markkinoille PPC turbon jonka pitäisi mahtua normaaliin A1200:seen (tosin tornitus ymmärtääkseni suositeltava).

Pikaisten (amiga.org) speksien mukaan se on jonkinlainen uA1 variantti (identtiset Cpu+ide), ja ilmeisesti se on suunniteltu toimimaan/muyytäväksi OS4:n käyttöön. Laitteella on myös oma PCI-laajennuksensa, joka ilmeisesti on myös OS4 tuettu (aikanaan)..

Sinällään tuo ei minua kiinnosta (koska ei ole vanhaa konetta johon tuota laittaisi), mutta pistää miettimään kuinka montaa PPC-turboa ja väyläkorttia OS4 aikoo oikeasti tukea vanhoissa koneissa?

 

KimmoK
Perjantaina, 24. joulukuuta, 2004 - klo 10.26:   
Aiheesta myös AW:ssä: Linkki

(olen ajatusta/ideaa nakellut tuosta moneen kertaan, ilman 68k:ta oleva PPC turbo on sikaedullinen suunnitella ja valmistaa aikaisempiin 68k+PPC versioihin nähden, rikkaaksi tuolla ei kukaan tule...)

 

KimmoK
Perjantaina, 24. joulukuuta, 2004 - klo 10.36:   
Ja ite asiassa kyseessä on kaksi tuotetta.

AmigaOne1200 tyylinen ja sitten perinteinen trapdoor tubokortti.

Koska trapdoor mallissa on Radeon näytönohjain integroituna niin nousee se senkin hinta jonnekin 500-1000 huitteille arvelen ma.

Arvaan (en siis tiedä) että turbo toimii vain AOS4:lla.

Itse asiassa, tässä koko alkuperäinen teksti:

ACK Software Controls, Inc. is pleased to announce two new products for the Amiga 1200. The first product is a Freescale 8245 based CPU card clocked at 400 MHz.

The card will have a SODIMM slot for memory expansion and also includes a Silicon Images 680 IDE controller and a Radeon Mobility graphics chip. This CPU card will fit in standard A1200 cases, but a towered system is recommended.

The second product is a modular busboard and CPU combination for use with towered A1200 machines. The bus board features an AGP 1X slot and three PCI slots. Additional features of the busboard include two DDR DIMM slots for memory expansion, a Silicon Images 680 IDE controller, onboard USB and ethernet. The CPU card will initially be a 750CXe product, but other CPUs will be available.

Both products will ship with an OEM version ofOS4 and contain a version of U-Boot as the firmware. Products are presently in prototype form running Linux and will be available in Q1 2005.

Additional information will follow in the new year.

Sincerely,

Adam Kowalczyk

ACK Software Controls, Inc.

 

Seppo
Sunnuntaina, 26. joulukuuta, 2004 - klo 11.48:   
Tämä vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta niille 68k Amigan omistajille jotka haluavat OS4:sen hankkia mutta ei ole koneessa PPC-turboa. Hieman askarruttaa tuo alhainen kellotaajuus - onko tuo prossu alikellotettu?

Mukavaa saada silti vaihtoehtoja Eyetechin myymille emoille - kuten Janne aina tällä foorumilla julistaa, kilpailu on (yleensä) hyvästä... :)

 

Joanna
Sunnuntaina, 26. joulukuuta, 2004 - klo 11.54:   
Seppo: tuossa on siis kyse kahdesta täysin erillisestä ja erilaisesta PPC-turbosta joiden julkaisu on vain sekavasti ilmoitettu samaan aikaan.. Menin itsekkin niissä ensin sekaisin..

Mutta.. Sen näkee sitten aikanaan (2005?) onko tuo sen todellisempi kuin Shark PPC(+), jonka tuloa on odotettu vuosia.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 26. joulukuuta, 2004 - klo 22.17:   
Jossain oli vissiin ollut juttua että proto ois ajanut Linuxia jo jonkin aikaa... tiiä sitten onko se proto jotenki uA1i:n näköinen... 8-)

 

KimmoK
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 8.26:   
Huhua näyttäisi olevan myös semmoisesta että nuo hilavitkuttimet saisi toimimaan myös ilman A1200 rautaa.

Hinta-arvauksia en ole vielä nähnyt missään.

Detaljitietoina: kortit käyttävät 8-kerroksisia piirilevyjä, esim BPPC:ssä oli 11 -kerroksinen piirilevy.

 

itix
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 15.13:   
"Detaljitietoina: kortit käyttävät 8-kerroksisia piirilevyjä, esim BPPC:ssä oli 11 -kerroksinen piirilevy."

Kun en tunne elektroniikkaa kuin pintapuolisesti niin mitä tuo tarkoittaa käytännössä? Lyhyt oppimäärä kiitos :)

 

JPQ
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 15.28:   
itix: ainakin yhtä asiaa mitä enempi kerroksia niin sitä
monimutkaisempi laitos.:) ja toiseksi monikerros piirilevyisten
laitteiden korjaus kotona ei ole kait helpompia juttuja? tosin eihän
tämä mitään sano...

 

KimmoK
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 16.15:   
@itix

Lyhyt oppimäärä se minullakin eleroniikasta on, mutta...

Yleensä aina komponentit on vain pinnalla, niin myös nuissa 8 ja 11 kerroksisissa.

Eli mitä mitä, no sitä että yksikerroksisessa piirilevyssä kaikki johteet komponenttien välillä on siinä piirilevyn päällä.

Kaksikerroksisesta (kait) puhutaan silloin kun myös piirilevyn kääntöpuolella on niitä johteita.

Nuo kerrokset sitten yhdistetään komponenttien pitkillä jaloilla ja/tai läpivientiholkeilla jotka menevät piirilevyn läpi siihen poratuista rei-istä.

Kolmi kerroksisessa piirilevyssä on sitten ikäänkuin yksikerroksinen ja kaksikerroksinen piirilevy liimattuna päällekäin. Useampikerroksisessa aina yksi lisää per kerros jne.

Mitä enemmän kerroksia, sitä monimutkaisempaa (yleensä). Testattavuus hankaloituu. Korjaaminen sinne piirilevykerrosten väliin on about mahdotonta. Tulee vikoja kun holkit ei kytke piirilevyjä toisiinsa kuten pitäisi yms jne.
(ja korkeilla taajuuksilla tulee läpikuulumista ja minulle päänsärkyä)

(ja Johanna korjaa jos meni ihan päin mäntyä)

 

KimmoK
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 16.18:   
Jos en aivan väärin muista niin tuo 11 kerroksinen on jo aika lähellä sitä minkälaisia meillä on monimutkaisimmat piirilevyt olleet. Ainakin jokunen vuosi sitten MetorGraphixin ennätys oli meillä tehty piirilevy jossa oli muistaakseni ~3000 läpivientiä ja riittävästi nuita kerroksia.

 

Pete
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 20.36:   
Osa noista kerroksista on yleensä maatasoja, että ei niissä kaikissa välttämättä signaalivetoja ole. Sijoittamalla herkkät signaalivedot maatasojen väliin voidaan estää juuri tuota ylikuulumista.

 

Joanna
Maanantaina, 27. joulukuuta, 2004 - klo 20.54:   
KimmoK: itse en ole 11 kerroksen saakka mennyt, mutta 8 kerrosta on mennyt asiakkaalle saakka tuotantoon. Käytännössä säännöistä riippuen sinne pitäisi laittaa ainakin pari kiinteää tasoa kahdeksasta.. eli.. (H=horisontal routes, V = vertical routes)

H
V
GND
H
V
+3V
H
V

tuo ei ole optimaalinen (eri kerroksilla eri kapasitanssit.. ), mutta oman kokemuksen mukaan tuollainen toimi ok..

Tuossa ei ole mainittu kuparikerrosten paksuuksia (yleensä 18um) eikä välissä olevien eristekerrosten paksuuksia.. Kaikki tuommoiset vaikuttavat nopeiden signaalien kulkuun kortilla.

 

Esa Haapaniemi
Tiistaina, 28. joulukuuta, 2004 - klo 11.56:   
Kimmo: Ähäkutti, meilläpä on jo tekniikka, millä voipi saada 3 um johtimia emolevyihin, ja paraikaa sitä testataan monikerroksisena tässä projektissa missä olen mukana;) Enempää en kerro, vaikka NOKIA onkin mukana projektissa...

 

KimmoK
Tiistaina, 28. joulukuuta, 2004 - klo 12.49:   
@Esa

Mrrr.... :)

ja samalla:

Hyvää vuoden vaihdetta & ja vielä parempaa tulevaa vuotta!

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: