Amiga 1200 näyttöropleema

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 asti » Amiga 1200 näyttöropleema « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JS
Sunnuntaina, 7. marraskuuta, 2004 - klo 20.55:   
Mistäköhän voisi aloittaa vian etsinnän, kun vanha kunnon kokoonpano Amiga 1200 + ulkoinen scandoubler + SVGA-monitori tuottaa nykyään mustan ruudun. Kone ei edes rupea lataamaan wb:tä kovalevyltä.

Scandoubler ilmeisesti toimii, koska jos sen iskee Amiga 500:seen niin SVGA-monitorille tulee kuva.

Samaten A1200:n portti toiminee ainakin jotenkin, koska siitä saa kuvan ulos Philipsin CM8833:lla ja wb latautuu.

Koneella testattiin jokin aika sitten vanhaa A500:n tv-modulaattoria, joka lukuisten irroitusten/kiinnitysten myötä ilmeisesti rikkoi jotain - mitäköhän?

 

miksuh
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 10.47:   
Suosittelen tekemään sen vakio korjausoperaation :)

Eli avaa kone, poista häiriösuojapelti Kickstart-rom piirien päältä, kampea rom-pirejä VAROVASTI ylös kannalta esim ruuvi meisselillä, ja lopuksi painele ne kunnolla takas kannalle.

Suurin osa tuon tyyppisistä ongelmista johtuu siitä, että kickstart-rom piiit on noussut hiukan ylös kannaltaan, tai piirien koivissa on hapettumia tjsp. Tuo piirien liikuttelu ja kannalle takaisin painelu yleensä auttaa. Niillä piireillä on tapana joskus nousta hiukan ylös kannalta tärinän, koneen saamien kolhujen, lämmönvaihteluiden jne vaikutuksesta. Ei olis eka kerta jos sulla on toi ongelmana.

Toi on se ensimmäöinen mitä kannattaa aina vastaavissa tilanteissa kokeilla, jos toi ei auta niin sitten voi epäillä oikeaa vikaa.

 

miksuh
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 10.52:   
Ai hetkonen, olis pitäny lukea loppuun asti. Huomasin vaan että kone ei buuttaa ja tulee musta ruutu... Sä siis saat kuvan ulos, ja kone buuttaa, jos et käytä scandoubleria ?

No toi ei kyllä kuulosta Kickstart ongelmalta...

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 10.56:   
Amigan RGB-portissa on automatiikka, joka tunnistaa jos sync-lähtöjä kuormitetaan määrättyä enemmän (muistaakseni), jolloin kone jääkin odottamaan ulkoista sync-signaalia eikä käynnisty ilman sitä. Toiminto on genlockeja varten. Kuulostaisi että tuo vika liittyy jotenkin siihen(?). Kerran erästä vga-monitoria kokeillessani tuli sama ilmiö, mutta koneen sai käyntiin siten, että liitti monitorin porttiin vasta koneen ollessa jo käynnissä.

 

JS
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 11.21:   
Kiitoksia vastauksista. Kone siis tosiaan toimii ihan hyvin vanhalla CM8833:sella eli tuskin siellä mitään piirejä on poissa paikoiltaan. Vika esiintyy vain silloin, kun RGB-portissa on scandoubler kiinni.

Kyllä tuo vika varmaan jotenkin tuossa itse portissa on? Pitänee kokeilla illalla tuota monitorin liittämistä käynnissä olevaan koneeseeen. Toivottavasti ei enempää pamahtele portit...

 

JS
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 11.25:   
Tuli vielä mieleen, että jos RGB-portti on jotenkin mennyt rikki, niin onnistuisiko A500:n portin vaihto A1200:n portin kanssa vai onko tuo sync-automatiikka vain uudemmissa malleissa (vai onko se jossain piirissä)???

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 11.59:   
Portin tai piirien vaihdon onnistuminen ei kuulosta kovin todennäköiseltä. Ehkäpä sync-linjoihin lisätyt ylimääräiset ylösvetovastukset auttaisivat?
Virtojen päällä ollessa liittimien kytkemistä taas voi ainakin yrittää tehdä hieman "turvallisemmaksi" kytkemällä molempien laitteiden runkomaat yhteen, esim. molemmat samaan maadoitettuun haaroitusverkkojohtoon tms. (Ei takaa silti mitään.)

 

Mikkihii
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 13.43:   
Jos en väärin muista, joskus kauan kauan sitten mulla oli samanlainen/vastaava ongelma. Se sitten ratkesi A1200:sen emolevyä vaihtamalla.

 

miksuh
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 18.06:   
"Koneella testattiin jokin aika sitten vanhaa A500:n tv-modulaattoria, joka lukuisten irroitusten/kiinnitysten myötä ilmeisesti rikkoi jotain - mitäköhän? "

Epäilen, että mulla itselläni aikanaan A500 paukahti ton saman jutun takia. Se modulaattori ei ikinä meinannu pysyä oikeen kunnolla paikallaan, ja kun sitä tuli irroteltua aika paljon, niin ensin tuli vikaa monitoriporttiin, niin että yksi nasta mykisty. Sain sen sitten korjattua vielä, mutta lopulta A500:sta hajos joku piiri tjsp, koska grafiikat meni aivan sekasin riippumatta siitä mitä kautta kuvan otti ulos koneesta. En sillon alkanu enää korjauttamaan A500:aa, vaan ostin A1200:n, sen osto olis muutenkin alkanu olla sillon ajankohtasta. Sillon A500:ssa oli jo muutama hyppylankakorjaus, ja aattelin et maksaa liikaa korjauttaa. Ja A1200 kiinnosti :)

 

Jope
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 18.26:   
Miksuh, jos A500 on vielä tallessa, niin koetahan vaihtaa Denise.. Jos ei auta, niin sitten videohybridi.

 

miksuh
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 18.59:   
Jope: Myin sillon ennen a1200:n ostoa A500:n raadosta kaiki kunnossa olevat osat mukaanlukien kovalevyohjeaimen jne, niillä osittain rahotinkin A1200 ostoa. A500 näppis mulla kyllä on :)

 

JS
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 20.21:   
Jope: Luuletko, että allekirjoittaneen ongelma voisi myös olla johdettavissa Deniseen tai videohybridiin? (mikä hitto on videohybridi?)

Eipä toiminut tällä koneella tuo, että antoi koneen ladata wb:n ja vasta sitten tökkäsi Scandoublerin kiinni RGB-porttiin. Pimeänä pysyi :-(

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 8. marraskuuta, 2004 - klo 21.37:   
Videohybridi on muistaakseni komponentti joka konvertoi Denisen digitaaliset signaalit analogisiksi.

 

Fabio
Tiistaina, 9. marraskuuta, 2004 - klo 8.43:   
Mulla kävi nelitonnisen ja tv modulaattorin kanssa niin, että kun laiton modulaattoria paikalleen niin pieni sininen välähdys ja kone sammu (atx psu). Vielä ei ole kuitenkaan ilmennyt mitään vikaa rgb portissa, kuva tulee normaalisti modulaattorin kanssa

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 9. marraskuuta, 2004 - klo 11.56:   
JS: onkos muuten tuohon RGB-porttiin tulevat käyttöjännitteet kunnossa? Scandoublerihan vaatinee virtasta toimiakseen. Ainakin joystick/hiiriportin jännitenastan kanssa sarjassa on emolevyllä virranrajoitusvastus, joka samalla toimii sulakkeena. (Kärähtäneitä yksilöitä olen joutunut vaihtamaan joihinkin A500:siin, joihin oli tungettu metallikuorista joykkari-liitintä virtojen päällä ollessa kohtalokkain seurauksin).

 

JS
Tiistaina, 9. marraskuuta, 2004 - klo 22.36:   
Itsellenikin tuli mieleen, että pitää mitata noi jännitteet, jos tosiaan olis niin, että Scandoubler ei saa virtaa. Nastoista 16-20 tulee nollaa, kuten pitäneekin, nastasta 21 tuli -12, nastasta 22 tuli +12 ja nastasta 23 tuli +5. Onkohan tuo nasta 21 oikein? Täällä kun sanotaan, että siitä tulisi -5? Pitäisi varmaan vielä mitata nuo ohmit.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 10. marraskuuta, 2004 - klo 8.53:   
JS: nastojen järjestystä en muista ulkoa, mutta oikean suuntaiselta näyttää. Pitäisi hankkia/löytää A1200:n kytkentäkaavio, jotta tietäisi mitkä vastukset emolla tuohon liittyvät (jos liittyvät). Viissatasen tapauksessahan kytkis oli käytettävissä jopa osana koneen manuaalia, muttei A1200:ssa. :-(

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 10. marraskuuta, 2004 - klo 13.29:   
http://4x4.hopto.org/

 

JS
Keskiviikkona, 10. marraskuuta, 2004 - klo 21.09:   
Jooh, no pitänee miettiä, mitä tuon koneen kanssa tekee. Onneksi sentään toimii CM8833:n kanssa, ettei ihan käyttökelvottomaksi mokoma mennyt. Omat taidot eivät korjaukseen taitane riittää ja halvemmaksi varmaan tulee ostaa uusi käytetty A1200 kuin yrittää saada jotain huoltofirmaa tuota katsomaan. Håt data huolto taitaa kuitenkin vielä täällä Helsingin seudulla huollella Amigoitakin?..

 

Thoriel
Keskiviikkona, 10. marraskuuta, 2004 - klo 21.14:   
JS: Huoltaapi juu. Tilanne on tarkistettu kesäkuussa 2004.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: