Pelien toimivuus "viritetyillä" amigo...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2004 » Pelien toimivuus "viritetyillä" amigoilla... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Pauli
Torstaina, 30. syyskuuta, 2004 - klo 22.33:   
Eli miten vanhat pelit toimii sellaisilla amigoilla joissa on 060 prossu, mediator sun muut herkut? Olen saanut sellaisen kuvan että ihmiset täällä pelaa amigallaan hyvin vähän.

Itselläni kun on haavena että sitten joskus kun on rahaa niin minulla olisi sellainen amiga jolla voisin tehdä kaikki ne asiat jotka nyt teen PC:llä, sekä myös pelata vanhoja amiga pelejä, katsella amiga demoja yms.

 

fragment
Torstaina, 30. syyskuuta, 2004 - klo 22.40:   
Toiset toimii, toiset ei. Mutta (www.)WHDLoad(.de) on varsin oiva apu.

 

miksuh
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 12.56:   
Riippuu paljon pelistä. Osa toimii hyvin ja hyötyy paljon prossun nopeudesta. Yleensäottaen vähänkin uudemmat pelit yleensä toimii ihan hyvin 060:n kanssa. Kaikki vanhimmat pelit ja ne missä isketään rankimmin rautaa suoraan taas on monesti ongelmallisempia.

Rautaa suoraan iskevän pelin toimimattomuuteen voi olla monta syytä: liian uusi prossu, liian paljon muistia, liian uusi kickstart, ehkä laajennuskortit sattuu muistissa pelin kannalta ikävään paikkaan jne.

Yleensäottaen mitä rankemmin laajennettu Amiga, sitä useampi vanhimmista peleistä lakkaa toimimasta suoraan.

Onneksi ongelmaan on kehitetty ratkasuksi esim WHDLoad:n tapasia systeemejä, joiden avulla monet vanhatkin pelit toimii hyvin laajennetussakin Amigassa.

 

miksuh
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 12.59:   
Niin ja kannattaa muistaa se, että Blizzardin turbon voi disabloida tilapäisesti, jos peli ei muuten suostu toimimaan.

Pitämällä nappulaa '2' pohjassa bootin aikana, turbo disabloituu ja käyttöön tulee esim A1200:n emolla oleva 020. Seuraavan kerran, kun bootataan 060 on taas käytössä.

 

Pauli
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 14.27:   
Kiitoksia paljon vastauksista. En ole tuohon WHDLoadiin paremmin perehtynyt, luulin että sillä saa vain pelit toimimaan kiintolevyltä.

 

Seppo
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 18.11:   
Pauli: Kyllä meitä Amigallaan pelaajiakin löytyy... :)

WHDLoad (ja JST, jonka kehitys tosin on jo loppunut) on aivan ehdottomia softia kenelle tahansa turbo-Amigan omistajalle. Paitsi että ne mahdollistaa pelin pelastamisen mätäneviltä korpuilta kovalevylle ne myös patchaa pelit toimimaan kaikkien 680x0-prossujen alla.

WHDLoad-kotisivu on osoitteessa

www.whdload.de

JST:n viimeisin versio löytynee Aminetista tai ainakin tekijän kotisivuilta. Joistakin (tosin harvoista) peleistä löytyy vain JST-installeri, WHDLoad on kuitenkin varma veto (ja halpa rekisteröidä, mitä suosittelen lämpimästi koska osa installereista toimii täysin vain rekatulla WHDLoadilla).

 

Saul Ernvall
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 22.23:   
Eikös joskus ollut ohjelma nimeltä "Relokick" tai jotain sinneppäin?
Muistaakseni ennen WHDLoadia käytin tuota saadaksen vanhat pelit ja A500 demot toimimaan.

 

JPQ
Perjantaina, 1. lokakuuta, 2004 - klo 23.41:   
Saul Ernwall: minusta oli just täsmälleen "relokick" ja mulla oli joskus CU Amigankos coverdiskiltä tuo Kickstart1.3 imagen kanssa ainoa vaan että kaveri tuhosi tuon disketin.:(

 

Frn
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 0.09:   
TUDE ja Degrader ovat myös oivia ohjelmia yhteensopivuuden saavuttamiseksi. Ja onhan noita vielä muitakin.

Olikohan O'moses grouppi joka teki myös paljon patcheja, vai olikohan ne vanhoihin demoihin?

 

Tohtori Aivoturmio
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 15.10:   
Sellainen pieni täsmennys, että oman kokemukseni mukaan uudemmat ja noin ennen vuotta 89 tehdyt pelit toimivat kohtuu ongelmitta ja menevät usein kovalevyllekin, mutta se noin vuodet 89 - 94 ovat sellaisia ongelma vuosia niin kovalevylle menon kuin toimivuudenkin kannalta muulla kuin sillä nimenomaisella koneella jolle ne on tehty (A500).

Mutta Whdload on tosiaan hyvä apu siinä. Kyllä sieltä aikas lailla kaikkiin peleihin mitä käteen osuu löytyy installerit. ja kyllä se sen muistaakseni 20 Dollarin (n. 16 Eur) arvoinen on ehdottomasti.

Itselläni sattui olemaan dollari seteleitä juuri sen verran että sain ne sopivasti hyväksikäytettyä whdloadin rekisteröintiin. Otin e-mailitse ensiksi yhteyttä heihin ja ilmoitin, että lähettäisin ihan peruspostitse. Kun kirjekuori tuli heille perille, niin sain sähköpostiin keyfilen.

Se oli muistaakseni jonnekin päin saksaa, kun ne rahat lähetettiin.

Niin ja jos empii, niin Whdloadinhan saa käydä hakemassa ilmaiseksi www.whdload.de sivuilta ja kokeilla sitä niin kauan kuin haluaa. Tekijät toivovat, että jos käytät sitä useampaan kuin oliko 2 peliin, niin siinä vaiheessa rekisteröisit Ja tuleehan siitä rekisteröinnistä jotain pientä hyötyäkin. Ylimääräisiä juttuja peleihin.

 

Seppo
Keskiviikkona, 6. lokakuuta, 2004 - klo 13.54:   
Semmoinen tärkeä fiitseri kuin pelintilanteen tallentaminen ei välttämäti toimi rekisteröimättömässa WHDLoadissa - kannattaa lukea sen installerin readme-tiedosto ja varmistaa siitä.

Silti J. Donnerin sanontaa mukaillen:
"WHDLoadin rekisteröiminen kannattaa aina" :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: