Amiga 600 ja netti

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 09/2004 » Amiga 600 ja netti « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Neoex
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 10.04:   
Heip,

Olen tässä jo hetken suunnitellut uskollisen Amigan päästämistä internetin ihmemaailmaan. Käytännössä tarkoitus on käyttää irciä, (mahdollisesti) lukea sähköpostia ja ottaa telnet/ssh yhteyksiä.

Koneessa on tällä hetkellä kiinni 28k modeemi, mutta PCMCIA verkkokortti on hankintalistalla, jahka tuo ADSL-liittymä aukeaa. Koneessa on 2 megaa muistia (eli lisämuisti :) ).

Säätäminen on erittäin alkuvaiheessa, mutta jo hieman aiemmin koittaessani sain MUIn toimimaan. Nyt on sitten ongelmana TCP/IP pinon valinta. Käsittääkseni Miami on helpoin vaihtoehto? Minkälaiset mahdollisuudet on saada tuo toimimaan kokoonpanossani? Entäpä AmiTCP/IP? Muita ohjelmisto suosituksia?

Mitään vauhdikasta en edes tavoittele ;-)

Kaikesta avusta kiitollisena...

 

Joanna
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 10.13:   
Miami lienee helpoin säätää toimimaan, mutta rekisteröimättömänä sillä on inhottava taipumus katkoa yhteyttä noin 1/2 tunnin välein. Ja rekisteröinti ei ole onnistunut vuosiin.. :(

 

Neoex
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 10.50:   
Mutta siitä ei ole kuitenkaan julistettu mitään keytä? Niinpä tietysti.

Nordic Globalin sivu kuitenkin on vielä pystyssä (= olemassa)?

Onko tuo yhteysajan katkeaminen sama modeemilla ja verkkokortilla? Muistan että jossain olisi lukenut että se on verkkokortilla tunti? Tunnin yhteysaikakin olisi jo parempi ;-) Periaatteessa puolikin tuntia modeemilla olisi jo mukava, että pääsisi edes kokeilemaan. Sitä AmiTCP/IP:tä voisi sitten jo kokeilla, jahka saisi edes jotenkin tuon systeemin toimimaan.

Onko kellään kokemusta Miamin asentamista Amiga 600:seen? Mahdollisia ongelmakohtia?

Ja sitten vielä: Nordic Globalin sivulla näkyy olevan "public demo" versio vain 2.x versiosta, mutta uusin näyttäisi olevan 3.x (käytän x:iä kun en muista tarkkoja versionumeroita ja en pääse heti katsomaan). Onko tuossa 3 -versiossa tämä puolen tunnin demo -versio samassa paketissa? Vai tarkoittaako tämä sitä että kannattaa asentaa tuo 2? Onko toiminnallisuudessa eroa 600:sella? Tyyliin vanhempi toimii paremmin vanhemmalla? Vai suosiolla tuo 3?

Ajattelin käyttää tuota AMIrc -softaa, joten paljonko Miami syö muistia päällä ollessaan? Jaksaako tuo pyörittää kumpaakin yhtäaikaa? Vai kannattaisiko suosiolla etsiä jokin minimalistinen telnet/ssh -clientti ja operoida sen kautta? Suosituksia?

Jälleen, avusta kiitollisena.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.22:   
Rekisteröimätön Miami pätkii yhteyttä 1/2 tunnin väklein modeemin kansaa, totta. mutta verkkokorttia jos käyttää, niin se pätkii 15min välein :P

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.30:   
Miamia ja MiamiDX:aa ei ole voinut rekisteröidä enää vuosiin, ei vaikka haluaisi. Eli tässä tapauksessa tuskin on niin paha asia, jos hommaa jostain waretetun keyn tohon.

Jos ohjelman tekijä ei ollenkaan halua ottaa vastaan rekisteröintejä, niin ei käyttäjiä oikeen voi moittia siitä jos warettaa keyfileen.
Laita esim mulle sähköpostia, niin eiköhän toi homma järjesty.

 

Neoex
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.57:   
Tunnot on samanlaiset. Vaikka olenkin moista touhua vastaan, lopettamalla myymisen (selvästi lopullisesti) en näe asiassa moraalista dilemmaa. Tästä on keskusteltu eri yhteyksissä suurella joukolla hyvin argumentein, joten ei siitä sen enempää. Tunnustan nyt kuitenkin että olisin yrittänyt tuon rekisteröidä (olettaen että olisin a) saanut sen toimimaan b) varsinkin jos tuo yhteysaika on verkkokortilla 15min).

Kiitos vielä, pistän sinulle sähköpostia.

Jos jollekkin yhä tulee mieleen mahdollisia sudenkuoppia prosessissa ja miten niitä voisi välttää, arvostan apua suuresti. Varsinkin projektin tässä vaiheessa olisi mukava noita tietää, jotta joutuu mahdollisimman vähän käyttämään yritys-ja-erehdys -metodia.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.59:   
On hyvä, että OS4:n mukana tulee uusi TCP/IP pino, RoadShow, jota edelleen kehitetään. Miamista on täysin turha odottaa uutta versiota ja RoadShow:n kanssa voi sitten käytellä nettiä ilman mitään huolta homman laillisuudesta.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 15.13:   
RoadShowsta tulee myös 68k versio joten klassikollakin pääsee kohta laillisesti nettiin.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 19.14:   
genesis toimii ilman kummempia kikkailuja jos adsl modeemi tukee nat:tia ja dhcp poolista on ulkona osoitteita niinkuin yleensä on itselläni dhcp:ssä oli "vain" kymmenen osoitetta.

 

PR
Käyttäjätunnus: pr

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. kesäkuuta, 2015 - klo 1.01:   
Miami ja IBrowse oli parhaita. Ostettu ja tallessa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: