Uusi "vanha" amigan käyttäjä...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 09/2004 » Uusi "vanha" amigan käyttäjä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero
Maanantaina, 6. syyskuuta, 2004 - klo 10.14:   
Elikkä tuli tuossa hankittua Amiga 2000 ittelle hiljattain ja käynnistyksessä ilmoittaa että unknown command Sys:System/FastMemFirst ja sitten heittää ylös ikkunan jossa lukee Error validating disk, key 132561 already set. Mites tohon masiinan mahtais saada hönkää. Taitaa varastossa olla vanha WB korppu, toiminta voi olla menneen talven lumia. Vinkkejä otan mielelläni.

 

Jope
Maanantaina, 6. syyskuuta, 2004 - klo 11.59:   
Jaaha..

Disk validator ei osaa ratkaista nyt tuossa filesysteemissä olevaa ongelmaa.

Amiback tools tai quarterback tools jostain (kaupallisia softia molemmat) ja niillä voit sen korjata.. Tietty Disksalv myös, aminetissä pitäisi olla demoversio ainakin.

Jos ei kiinnosta alkaa korjaamaan (ilmeisesti levyllä olevat datat eivät ole sinun?) niin formatilla sileäksi vaan ja asenna WB uudestaan.

 

Tero
Maanantaina, 6. syyskuuta, 2004 - klo 12.03:   
Kovolla ei taida olla juuri mitään, tai no ilmeisesti WB. Mitenköhän tuo mahdettaisi saada formatoitua entä mistähän saisi WB:n tänäpäivänä?

 

KimmoK
Maanantaina, 6. syyskuuta, 2004 - klo 13.25:   
Kyllä kannattaisi ottaa listaus levyn sisällöstä ja koettaa pelastaa mitä pelastettavissa on. Muutoin voi olla tarpeettoman tuskaista tekohengittää se A2000 uudestaan.

Amigat on niin säästeliäitä kovalevynsä suhteen että eteeni ei ole tullut esim ainoatakaan bad blockia/sektoria Amigoissa. Siitä tuli mieleen että ensimmäisien hommien joukossa kannattaa laittaa jokin tuore virustappaja jollekin boottilevylle jotta voi varmistua ettei esim. muinainen lamer exterminator ole mennyt kovalevyä sotkemaan. (muistelen että se ainakin korpulle pyrki kirjoittamaan puutaheinää pitkin mitäsattuu sektoreita)

 

Tohtori Aivoturmio
Maanantaina, 6. syyskuuta, 2004 - klo 14.55:   
Tuota Quarterbacktoolsia taitaa voida kohtuu hyvällä omallatunnolla ihan piratisoida, kun muistelisin että kyseinen firma joka sitä tuotti, joka muistaakseni oli aikalähelle softansaniminenkin (Quartersoftware?), muistaakseni lopetti toimintansa joskus 90-luvun loppupuoliskolla. Mutta hyvähän se on varmuudeksi tarkistaa josko netistä onnistuu jotain ohjelmasta vielä tonkimaan. Itseasiassa on vähän sellainen tuntu, että olisivat sitten lopettaessaan julkaisseet ohjelman jopa freewarena, mutta voi olla että muisti pettää tässä asiassa pahemman kerran.

 

Tero
Maanantaina, 6. syyskuuta, 2004 - klo 22.40:   
Milläköhän konstilla saisi ton quarterbackin sitte amigalle asti vaikka löytyiskin freewarena netistä? Pystyykö pc:llä luomaan amigalle bootti levyä?

 

Piru
Tiistaina, 7. syyskuuta, 2004 - klo 1.37:   
@Tero
"Pystyykö pc:llä luomaan amigalle bootti levyä?"

Ei ilman rautaa (catweasel).

 

Ibe U
Tiistaina, 7. syyskuuta, 2004 - klo 8.19:   
lataa aminetistä disksalv ja käytä sen repair ominaisuutta ja sitten odottelet että amigaos saa validaten läpi.

Saatat joutua ajamaan levyn läpi disksalv :illa muutaman kerran.

 

Tero
Tiistaina, 7. syyskuuta, 2004 - klo 10.42:   
@Ibe U
Mitenköhän sen disksalv in sais sinne amigalle asti? Nollamodeemilla, muttakun ei aukee workbench.

 

Tero
Tiistaina, 7. syyskuuta, 2004 - klo 10.48:   
@Piru
Miten toi raudan käyttö toimii niinkuin käytännössä?

 

Ibe U
Tiistaina, 7. syyskuuta, 2004 - klo 16.50:   
formatoit PC:llä levykkeen 720kb ja käynnistät amigassa PC0:an löytyy storage/devs???

Näin pystyt lukemaan pc korppuja amigalla

DD korpun saat kun peität hd korpusta sen kolon ylä nurkasta, ei siis kuitenkaan kirjoitus suoja koloa.

 

Tero
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 9.18:   
Onko se näin yksinkertaista? ELi formatoin korpun pc:llä 720kb:ksi lataan netistä tarvittavan ohjelman korpulle ja käynnistän amigassa?

 

Seppo
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 9.59:   
Tero: Ei taida onnistua - mulla on kyllä sellainen kuva ettei noita PC-korppuja tueta kickstartilta eli boottaaminen tuommoiselta 720:seltä ei onnistu koska se on MSDOS-formaatissa...

Mikä AmigaOS-versio (Kickstart/WorkBench) koneessa on installoituna?

 

Tero
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 10.11:   
mahtaako siitä versiosta olla hyötyä kun ei kerkee tekee mitään ennen ku heittää noi herjat ja vettää jumppaat. Tai no hiirellä ehkä sais klikattua ton herjaruudun pois.

Kickstart ????
WB Release 1.3.2 versiopn 34.28

jos tosta jotain irtoo niin hyvä.

Ja ei windows XP eikä 98SE suostu ees formatoimaan korppuja 720kb, vaikka koittais peittää sen reijänki.

 

Jope
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 10.35:   
98se kyllä osaa /F:720-vivun format-komennolle, mutta XP ei.

1.3 ei tue PC:n korppuja ilman, että asennat CrossDosin.. FAT95 saattaa toimia myös, mutta en ole varma..

Mulla on kaikissa käyttö-Amigoissa 2.0 tai parempi ollu vuodesta 1992 tms, joten ei ole ollut aikoihin havaintoa, että mikä softa enää 1.3:lla toimii.

Jos jaksaisin olla oikein avulias, niin voisin tökätä sen disksalvin sulle korpulle ja pistää postiin.. Ainoa vaan, että oon ehkä n. maailman 1. laiskin henkilö. :-)

 

Piru
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 10.39:   
FAT95 pitäisi toimia, XFS toimii varmasti (itse olen sitä käyttänyt). FAT95/XFS on aminetissa, toki ongelmana on saada se amigalle ensin.. Yllättäen PC-formaatissa olevaa korppua ei voi tässä käyttää... :-)

 

Frn
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 12.59:   
CrossDos ei muistaakseni toiminut 1.3:ssa. Aminetista löytyy noita muita vastaavia ohjelmia, kuten MessyDos jota itse joskus käytin 1.3 aikoina. Mutta kuten Piru mainitsi, se ohjelman siirto Amigaan on se hankalin vaihe.

 

Tero
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 15.47:   
@Jope:

Pistäkkös mulle mailia ni kahtotaan. ossun löydät nimestä. Mahtaisko se disksalv ratkasta ongelman?

 

Jupp3
Keskiviikkona, 8. syyskuuta, 2004 - klo 17.54:   
Kaveri käytti Aminetista löytyvää MessyFS-nimistä ohjelmaa A500:lla PC-formatoitujen diskettien lukemiseen.

Tero: Pääsetkö Saku-vuosikokoukseen? Ehkä joku avulias käyttäjä, jolla on Classic Amigassa toimiva levyasema (En siis minä :) ) voisi tuoda jotain ohjelmia disketillä...

 

Erkki
Torstaina, 9. syyskuuta, 2004 - klo 20.38:   
Selvittelin 7-8 vuotta sitten erään Amiga 2000:n ongelmia, kun ainoa reaktio oli juuri tuo "error validating disk" tai loputon "validating df1:". Siinä syyksi lopulta osoittautui virus, joka oli piiloutunut disk-validatoriin, ja joka asentaa viruksen kaikkiin levykkeisiin minkä koneeseen työntää. Jotenkin muistan että nimi oli Saddam, mutta voin muistaa väärinkin.

Voi olla että virus ei ole Teron ongelma, mutta kannattaa ottaa huomioon.

Siivoamiseen tarvitsee ehdottomasti ensin puhtaan WB:n jolla koneen käynnistää (ja laittaa kirjoituseston päälle), ja sitten pääsee eteenpäin. 1.3:n kanssa toimivia virusputsareita ja checkereitä löytyy paljon.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 9. syyskuuta, 2004 - klo 21.46:   
@Erkki

Oikein muistat. Paska virus .. sillon aikanaan kun ei ollut edes tappajia sille ens alkuun ja se levis kulovalkean lailla.

 

JPQ
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 4.04:   
hooligan/dcs: tosi pska olikin pilasi erään introkyhäelmän tapaisen jota tein.:( Eihän tuo ollut hieno ei mutta kova työsiinä paletin teossa silti oli ja eräissä muissakin tekijöissä.:)
PS. no siitä onkin jo reilusti yli 5vuotta kun koneessani on ollut virus ja nyt en laske sitä kun purin erään paketin tilapäisesti jossa oli virus tuo virus ei ehtinyt koskaan tuhomistaan levitä koska tiesin etukäteen viruksesta jopa sen mikä se oli tosin nyt se on unohtunut.

 

Jope
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 8.24:   
Frn, crossdosin vanhemmat versiot on 1.3:lle tehtyjä
Erkki, Saddam ei tartu kovalevylle

Väittäisin, että siinä on vaan filesysteemi vinksallaan oikeasti. Tietysti ei virusskannerin ajaminenkaan haitaksi ole..

 

miksuh
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 11.24:   
Kovalevylle kannattaa ehdottomasti asentaa jokin muu filesysteemi, kuin fastfilesystem, niin ongelmat loppuu :) Kaupallisen PFS3:n ja vapaasti netistä imuttettavan SFS:n kanssa ei tarvitse levyn validoinnista välittää, eikä levy hajoile tolleen kuin FFS:n kanssa :) PFS3 ja SFS on paljon luotettavampia ja nopeampia, kuin kökkö FFS.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 12.43:   
Jos kyseessä on jokin vanha Commodoren A2000-kiintolevyohjain, se voi vaatia pienen boottiosion tekemistä peräti OFS:llä, ennen kuin käynnistyy. Muut osiot voivat sitten olla paremmallakin filesysteemillä, kunhan ne mountataan bootissa. Homma onnistuisi varmaankin parhaiten levyohjaimen alkuperäisellä asennuskorpulla. (Sama koskenee myös Supran ym. ohjaimia.)

 

KimmoK
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 14.44:   
@miksuh

Älä herjaa FFS:ää. Monella on huonoja kokemuksia myös SFS:stä ja PFS:stä (minulla on tosin kaikki toimineet, ainakin paremmin kuin M$ filesysteemit koskaan).

Taitaa se FFS olla ammattimaisemmissa silmissä eriluokkaa luotettava kuin nuo PFS/SFS nuorikot.

FFS:n hienous on siinä että se toimii kaikissa koneissa. Eikä se sikahidaskaan ole juuri muuten kuin hakemistopuun käsittelyssä. Levyn uudelleen validoimisen tarve on FFS:n kompastuskivi etenkin jos kovalevyosiot on isoja.


Sitäpä en muista haukkaako SFS tai PFS enemmän CPU:ta kuin FFS ja että toimivatko ne 1.3 käyttiksellä.

@Tero missäs päin sinä olitkaan?

 

Tero
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 16.12:   
@Kimmo:

Salostaha minä. Aloin vaan miettimään että tarvitteeko jostain hankkia sitten vielä uus wb sinne koneelle kun sen on putsannut/korjannut? Vai mahtaako se vanha mikä sielä (oletan että on) toimia?

 

Joanna
Perjantaina, 10. syyskuuta, 2004 - klo 20.02:   
Tero: Ei kannattane luottaa että muutkaan tavarat on ehjiä tuollaisen jälkeen, joten pitänee hankkia jostain.

Itsellä ei liene disketeillä tallessa enää kuin jotain AmigaOS 1.4 Alpha käyttiksiä :)

 

mkl
Lauantaina, 11. syyskuuta, 2004 - klo 19.17:   
Saddam ei levinne OS2.0:sta eteenpäin. Siinäköhän oli Disk validaattori ROMmilla?

 

JPQ
Lauantaina, 11. syyskuuta, 2004 - klo 20.10:   
mkl: on romissa minusta ainakin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: