PC ja A1200

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 09/2004 asti » PC ja A1200 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

scab
Perjantaina, 13. elokuuta, 2004 - klo 17.55:   
(Tämä saattaa olla moneen kertaan puitua kauraa. Ehdotuksia viestiketjuista vastauksiin, jos näin on.)

PC, jossa on verkkokortti ja adsl-modeeemi, joka on loogisesti adsl-linjassa. Nyt mukaan pitäisi saada A1200/Mediator/verkkokortti, eli haluaisin päästä tuolla A1200 "nettiin" kuten PC:llä. Mitä tarvitsen? .. Ainakin verkkokaapelin ja todennäköisesti jotain muutakin. Koneiden verkottaminen nollakaapelia monimutkaisimmilla ratkaisuilla on pysynyt syystä tai toisesta mysteerinä.
Entä ohjelmat? PC:llä en tod.näk. tarvitse mitään, mitä ei tulisi ton XP:n mukana. Amigalla ainakin TCP-pinon. Miami tai vastaava oletan ja mitä nyt haluaakin käyttää (www/ftp/telnet...).
Haluaisin myös jakaa koneiden levyt. Lähinnä kovalevyt ja kaikki muu on plussaa. Tossa A1200 koneessa on aika pieni kovalevy ja PC:llä tuota tilaa olisi reservissä varmaan 100Gb. ..Haaveeni on kerätä kaikki demo yms. tauhka, mitä A1,2k:lle on valmistettu =).

 

JPQ
Perjantaina, 13. elokuuta, 2004 - klo 19.01:   
scab: jakoon toiminee Samba jos toisella puolella on windows ja
toisessa AmigaOS. Muut kertokoon lisää.:)

 

jPV
Tiistaina, 17. elokuuta, 2004 - klo 18.14:   
Jos nettiliittymäsi ei sisällä mahdollisuutta useammalle koneelle yhtaikaa, niin silloin lienee yksinkertaisinta pistää PC jakamaan yhteys. Helpointa on pistää PC:hen toinen verkkokortti, josta ristiinkytketyllä RJ-45 piuhalla Amigaan. Olettaen siis, että se nykyinen verkkokortti on yhteydessä ulkoiseen ADSL-modeemiin...
WinXP:ssä pitäisi olla valmiina netinjakaminen, jolloin yksinkertaisimmillaan Miami hakee Amigalle tarvittavat tiedot DHCP:llä XP:ltä. Pinoksi on varminta laittaa Miami(DX), jolloin ainakin DHCP toimii tarvittaessa. Yksinkertaisen netinjaon pitäisi toimia myös normaaleilla lähiverkon ip-osoitteilla, jolloin pinoksi käy myös AmiTCP (Genesis).

PC:n levyjaot saa kätevästi näkyviin Amigalla SMBFS-softalla (ftp://de.aminet.net/pub/aminet/comm/tcp/smbfs.lha)
Amigan levyjen jakaminen PC:lle vaatii taas vähän enemmän asentamista... joko Samban asentamisen Amigalle tai jonkun muun virityksen, joka vaatii asentamista myös PC-puolelle (esim. NFS, ftp:n mounttaus tms).

 

Ibe U
Keskiviikkona, 18. elokuuta, 2004 - klo 9.33:   
Yksinkertaisinta ja toimivinta on hommata esim telwellin adsl ea400/500 tms jossa neli porttinen kytkin, modeemi joka automaattisesti tunnistaa palveluntarjoajan ja tekee natin jolloin jolloin käytössä useampi "netti liittymä" voi käyttää vaikka kiinteää ip osoitetta jos haluaa amigan puolella käytellä genesistä tpc/ip pinona.

 

jPV
Keskiviikkona, 18. elokuuta, 2004 - klo 11.16:   
Niin tai voisihan sitä ehkä pukata suoraan erillisen reitittimen nykyiseen adsl-boksiin...

 

scab
Torstaina, 19. elokuuta, 2004 - klo 22.19:   
Lämpimät kiitokset vinkeistä. Taitaa jPV:n ensimmäisen replyn ehdotus se mitä kokeilen. (=selviän olemassa olevilla osilla)
Toisaalta Ibe U:n ehdotus voisi sopia kaltaiselleni laiskalle kaverille. Useimmat ihmiset, myös minä ovat laiskoja. =) Nopeasti tarkistettuna 80e pintaan nuo ko. vempeleet. Näyttäisi olevan EA500 2e kalliimpi kuin EA400. Mitähän ominaisuuksia investoimalla 2e saa lisää ...
Tuo reititin + nykyinen adsl-mod. versio kaatuu siihen, että mahdollisesti saan ton vanhan adsl-modeemin, siitä varmaan kehtaa 20-30e pyytää. Helppokäyttöisyys painaa myös vaa'alla.

 

JPQ
Torstaina, 19. elokuuta, 2004 - klo 23.48:   
scab: useimmat eivät tiedä mitä oikeasti laiskuus on sotkevat mukavuuden haluun.:)

 

Ibe U
Perjantaina, 20. elokuuta, 2004 - klo 9.22:   
scap: 2€:lla saa mahdollisuuden liittää viides kone siihen usb:n kautta. Suosittelen helpoin käyttää, genesiksen saa helposti konffattua pyörimään "näkymättömästi taustalla" Natti tarjoaa mahdollisuuden kiinteään ip:hen, jonka genesis tarvitsee.

 

Tero
Perjantaina, 20. elokuuta, 2004 - klo 19.21:   
Aminet:

dhcp_amitcp.lha comm/tcp 147K 21 DHCP client working in Genesis

Vastahan tuota mainostettiin täällä jokin aika siten.

 

Ibe U
Maanantaina, 23. elokuuta, 2004 - klo 8.17:   
TERO: nopeasti kokeiltuna en saannut tuota toimimaan, mutta vika oi luultavasti kokeilijan kärsimättömyydessä :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: