Yli 880kb ylittävät disketit......

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 09/2004 » Yli 880kb ylittävät disketit... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Juhan
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 17.39:   
Onko mitenkään mahdollista saada kirjoitettua levykkeelle enemmän kuin se 880 kt tavaraa? HD-levyke on jo pakko ottaa käyttöön, mutta millä tavalla noin "ison" tiedostomäärän saisi kirjoitettua?

Itselläni on Amiga Forever ja muistelin, että sillä olisi jotenkin voinut formatoida HD-levyn Amigan formaattiin ja kopioda sitten tavarat levylle.

Amigana on nyt siis A4000T, joten HD-levyjen luku pitäisi onnistua. Olisi tarkoitus siirtää noin 1.3 megan rypäs, joka on PC:llä, levykkeelle, joka tulisi sitten A4000T:n luettavaksi. Sain homman toimimaan kun karsin osan tiedostoista pois, mutta ei siinä sitten Workbench-ruutua pidemmälle päästy. Käyttistä ei Amigassa ole, joten kaikki pitäisi tehdä PC:llä ja Amiga Foreverillä. PC0:n mounttaus pitäisi vissiin auttaa, mutta miten sen saa mountattua kun sitä ei löydy (AF:ssä).

Tulihan vaikeasti sanottua... :) Pähkinänkuoressa: Saako Amiga Foreverillä formatoitua ja kirjoitettua HD-levykkeelle ja käyttää sitä levyä sitten A4000T:ssä?

 

itix
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 19.19:   
Ööh.

No muistaakseni kaikissa A4000:ssa ei ole HD-korputinta. Mut jos on niin sun täytyy mountata PC0:lla Amigassa. Se on muistaakseni SYS:Storage/DOSDrivers-hakemistossa. Mutta PC:llä et kyllä pysty tekemään Amiga-levykkeitä.

 

Joanna
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 19.21:   
Ymmärtääkseni ei.. Sen perusteella mitä muistan niin Amigan boottavan levyn koko oli rajoitettu tuohon 880K formaattiin, eikä mikään sen kummallisempi ollut tuettu käyttöjärjestelmän tasolla..

Tietenkin on ollut olemassa kaikkia spesiaali-loadereita (yleensä boottiblokki virityksiä) joita on ollut peleissä yms mutta niissä ei tietääkseni ollut normaalia filesysteemiäkään ...

Yksi mahdollisuus voisi olla formatoida levylle pari uraa lisää, mutta en tiedä miten semmoiselta boottaaminen onnistuisi, lisäksi saavutettu etu tuskin olisi riittävä

Ehkä paras ratkaisu on etsiä joku ohjelma-pakkeri ja pakata kaikki boottilevyn executablet+kirjastot semmoisella, sen pitäisi säästää aika paljon tilaa levyltä...

Toinen vaihjtoehto joka tulee mieleen on kysyä että eikös boottia voi tehdä kahdelta levykkeeltä, eli tehdä ensimmäinen levy joka lataa deridentiksi kaikkea tarpeellista ja kopioi komentoja yms säläää Ramdiskille ja sitten sijoittaa loput tauhkat toiselle levylle joka vaihdetaan sitten koneeseeen (ellei lisälevyasemaa ole olemassa).

 

JPQ
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 19.42:   
Joanna: monet (lähes kaikki?) trackloader pelit eivät tosiaankaan sisällä filesysteemia vaan data luetaan tietäen missä se on eli hakemistoa yms. ei tarvita.:)

 

Juhan
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 19.46:   
Tuo A4000T on tosiaan yks mysteeriboksi välillä. Sain nimittäin yhdeltä taholta nuo WB-levykkeet (kiitos hälle) ja ne on "ylikokoiset", mutta ei niissä mitään ylimääräistä näytä olevan. Eli ovat varmasti alkuperäisestä otetut. Olisi vain kiva tietää miten nuo tungetaan takaisin levykkeelle, mitä A4000T vielä osaisi lukea. :)

 

Juhan
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 19.54:   
Pystyykö muuten Workbenchiä asentamaan suoraan kovalevyltä. Eli kopsaisi tavarat kovalevylle ja asentaisi sitten sieltä.

Voisin tuohon A590:iin kopsata ne WB-levykkeet (0-kaapelilla, jee) ja ottaa sitten sen kovalevyn irti ja laittaa A4000T:n sisään ensimmäiseksi asemaksi. Sitten käynnistäisin koneen tuolla itsetehdyllä boottilevyllä ja käynnistäisin Installin kovalevyltä. Tuleeko tuolla vaan päänsärkyä kun nähdyn vaivan jälkeen ei toimikaan?

 

Thoriel
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 21.15:   
Joanna: Tuota noin. Tulin aikoinaan väsänneeksi erilaisia HD-korpulta boottaavia työkalukokoelmia ja pelastuslevykkeitä siltä varalta, jos/kun kiintolevy nikottelee tai pitää jostain muusta syystä päästä härppimään koneella boottaamatta kiintolevyltä. Yksi noista on vielä tallessakin. Levyasemana oli aikanaan A1200:aan ostettu ja myöhemmin A3000:een siirretty Chinonin HD-korppuasema. Käytin noita levykkeitä useammassakin HD-korppuasemalla varustetussa Amigassa (OS3+) omieni lisäksi, joten voisiko olla, että muistat väärin?

 

itix
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 21.27:   
Mulla oli HD-korppuasema A1200:ssa ja bootti HD-korpuilta onnistuu kyllä.

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 22.06:   
Samoin oma A4000 boottaa kyllä kiltisti HD-korpuiltakin.

 

Boogie/GE
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 22.06:   
Kaikki Amigat, joissa on kickstart 2.04 tai uudempi, boottaavat HD-asemalta, jos sellainen kyseiseen Amigaan on kytketty. Kaikissa Escomin A4000T-koneissa on HD-korppuasema ja siltä kone tietenkin käynnistyy oli levyke sitten DD tai HD, ja tietenkin Amigaformaatissa.
Poikkeus on custom HD:t, kuten PowerXL, nämä vaativat ajurin, jonka toki voi sijoittaa resetin-kestäväksi ja sitten bootata tällaiseltakin asemalta.

 

Joanna
Lauantaina, 24. heinäkuuta, 2004 - klo 22.08:   
thoriel: voi hyvinkin olla, koska minulla ei ole koskaan itsellä ollut tuollaista Amigan HD korppuasemaa tahi konetta jossa semmoinen toimisi.

 

Piru
Sunnuntaina, 25. heinäkuuta, 2004 - klo 2.16:   
diskspare.device
Mahdollistaa sekä 82 uraa, että 12 sektoria uralle. Maksimissa levylle saa siis 984 kiloa tietoa.

Boottaamaan näiltä levyiltä ei tosin pysty.

 

Jope
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 22.13:   
Eikös kuitenkin fakta ole niin, että Commodoren A4000T:ssä oli HD-korputin, mutta Escomin A4000T:ssä ei.

 

JPQ
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 23.18:   
Jope: luulisi että just vähän toisin mutta en tiedä koska Escomin Amiga1200:sessa oli täysin normaali pceen hd levari lisapalan kanssa. Ja Aminetissa on softa jolla saa johonkin ihme muotoon (joku ilmeisesti gcrää ei siis mfmää käyttävä systeemi) tehtyjä 1.44
megatavun diskettejä Escomin Amiga1200.sella.(ainakin sillä en tiedä Amiga4000sista) ja siitä päätellen ilmeisesti kun device oli minusta gcr.device.:) ja amigassahan jossain rekisterissä bitti jolla asennot GCR ja MFM näin ulkomuistista en jaksa muistikarttaa kaivaa esille.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 27. heinäkuuta, 2004 - klo 4.58:   
tuo diskspare toimi ainakaan mainiosti... muistan sitä käyttäneeni swappi-aikoina diavolon rinnalla.

 

Jope
Tiistaina, 27. heinäkuuta, 2004 - klo 7.18:   
JPQ, Escomissa oli just noita modattuja HD-asemia, jotka eivät siis toimi HD-moodissa oikeasti.

Itsekin olen modaillut HD-korputtimia Amigakäyttöön ja sen ansiosta niiden HD-sensori lakkaa vaikuttamasta käyttiksen kuvitelmiin aseman koosta.

 

KimmoK
Tiistaina, 27. heinäkuuta, 2004 - klo 12.11:   
Mulla taitaa olla kaikki CDRW aikaa edeltäneey kovalevyn backupit pakattu 1.92Mb HDD levykkeille. Meneepi muuten ihan hemmetisti tavaraa... Olipas sitten siihen tottuneella järkytttävä pettymys ottaa w95 koneesta backuppia wintöötin avuin, ja vielä ilman retry nappia.

 

miksuh
Maanantaina, 2. elokuuta, 2004 - klo 12.07:   
Joo itsekin käytin disksparea muinopin, aikana jollon mulla ei vielä ollut kovalevyä. Se toimi oikein mainiosti.

 

miksuh
Maanantaina, 2. elokuuta, 2004 - klo 12.08:   
muinoin jopa

 

OH4KJU
Tiistaina, 14. syyskuuta, 2004 - klo 16.15:   
Disksparea minäkin käyttelin joskus ennen kovalevyaikoja ja/tai niiden alussa backuppeihin. Yhden boottaavan diskspare-korpunkin olen tehnyt, mutta tämä olikin sitten sellainen hyvin, hyvin speciaali juttu (kyseessä oli tavallaan sellainen omatekoinen "demo"). Homma meni siten, että korpulla oli kaksi partitiota(!!) eli teknisesti korppu oli valtaosalta diskpare-formatoitu, mutta seassa oli muutama OFS-formatoitu ura, juuri ne urat joita luetaan bootissa ja joilla sijaitsee OFS:n hakemistorakenteet. OFS-partitiolla oli sitten diskpsare-partition mounttaamiseen tarvittavat kamat ja startuppi. Diskspare-partitiolla olevat tiedostot oli sijoitettu urille siten, etteivät ne sijoitu päällekkäin OFS:n kanssa - tavallaan siis diskspare-partitiossa oli osa sektoreista "badeja" OFS:n takia, mutta kun tiedostot oikein sijoittamalla nuo "badit" eivät koskaan tulleet ikäänkuin ilmi. Homma toimi käytännössä ihan kivasti ja olihan siinä sitten kavereillekin kummastetavaa kerrassaan, että miten moisen korpun sai kopioitua... Ihan vakio kopiointisoftilla ei oikein meinannut mennä, kun oli kahta eri formaattia sekaisin... :)

 

JPQ
Tiistaina, 14. syyskuuta, 2004 - klo 16.31:   
OH4KJU: jaaha tuo siis onnistuu kaksi eri filesysteemiä
samalle disketille ainakin jollain filesysteemeillä on kyllä
kieroviritys. Olet joko hakkeri sanan aidossa merkityksessä
siinä vanhassa siis (ei siis rikollisessa merkityksessä joka tuli
krakkeri sanan takia),tai nörtti tai guru en tiedä mikä olet joku
pakko noista sinun oltsva ei muut tuohon pysty.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 16. syyskuuta, 2004 - klo 13.43:   
JPQ: Tuplaformaattinen korppu oli myös Blasteroids-pelissä aikoinaan, ja se vasta hurja tapaus olikin: samalla levyllä oli boottaava Amiga-osio ja ei-boottaava PC-osio! Eli samalla levykkeellä pelin molemmat versiot.

OH4KJU: Millä ohjelmalla kirjoittelit noita uria levykkeelle? Itse tein yhdessä välissä Amigalla yksipuolisia 360 kilon MSX-levykkeitä, lukemalla puolitäyden 720 -kiloisen korpun image-tiedostoksi, jakamalla sen splitterillä uratiedostoiksi, yhdistämällä ne eri järjestykseen (parittomat/parilliset) ja kirjoittamalla takaisin korpulle. Kiltisti boottasi yksipuolisella levarilla varustettu MSX-kone noilta. :-)

 

itix
Torstaina, 16. syyskuuta, 2004 - klo 14.46:   
Jarmo: Mulla on Anttilan alelaarista ostettu futispeli (en muista nimeä) jossa samalla korpulla oli Amiga-, ST- ja PC-versio. Kolme formaattia samalla disketillä, ei paha.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 9.41:   
itix: Huh hellettä, millainen korppu. :-) Miten siinä oli onnistuttu erottamaan Atari- ja PC-osiot toisistaan, kun muistaakseni Atarin korpuissahan oli MS-DOS-yhteensopiva formaatti?

 

kom
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 12.57:   
Atarin autobootti oli muistaakseni eri niminen kuin PCn, siihen tuo perustui. Eli Atarin bootti latasi tarvitsemansa tiedot ja PC bootti omansa. Ja Amigaa varten oli boot-loader joka sitten teki taikansa. :D

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 13.08:   
kom: Ahaa, eli korpulla oli sittenkin vain kaksi osiota, ei kolmea(?). Ovela viritys joka tapauksessa, kieltämättä.

 

Boogie/GE
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 1.04:   
Joo, ja lisää. Starglider II on tuplaformaatti, Amiga ja Atari ST. ST luki sitä yksipuolisena ja Amiga kaksipuolisena, trackloadeja (muistaakseni) molemmat. Tullessaan myyntiin levyistä oli uskomaton määrä viallisia Amigalla, ST:llä ne toimivat Ok. Vaihtoon levyistä meni vain osa, eli ST-omistajat saivat vain ST:llä toimivia *Beware*

 

Jope
Sunnuntaina, 19. syyskuuta, 2004 - klo 10.05:   
Atarihan boottaa TOSiin kunhan laittaa minkä vaan korpun asemaan.. :-)

Mut joo, sieltä se sitten lukee käynnistysfilukoita ja homma lähtee toimimaan (peli käynnistyy).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: