A1200 näppäimistöongelma

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 09/2004 asti » A1200 näppäimistöongelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

quinn
Keskiviikkona, 21. heinäkuuta, 2004 - klo 18.00:   
Ostamassani A1200:ssa on paljastunut ikävä ongelma. Näppäimistön lattakaapeli pitää olla täsmälleen tietyssä kulmassa emolevyn liittimessä jotta kaikki namiskat toimisivat.:/ Koneen mukana tuli kaksi näppistä, joilla ilmenee sama ongelma. Toisessa näppäimistössä lattakaapelin kosketuspinnat ovat lähes uutta vastaavat, mutta siltikin kosketus takkuilee.

Olisiko kellään tietoa, millä konstilla emolla olevan lattakaapelin liittimen saa korjattua vai onko edessä uuden emon osto?

 

Jope
Keskiviikkona, 21. heinäkuuta, 2004 - klo 22.04:   
Kai se standardiosa on, mutta ei välttämättä mikään maailman yleisin.

Eihän kukaan ole trimmannut lattakaapelin päitä? Jotkut leikkaavat saksilla pätkän kaapelin päästä, mutta se ei ole suositeltavaa - kaapelia ei pian voi käyttää lainkaan jos sitä lyhentää liikaa.

Olikos A1200:n näppisliitin lukollinen? Olethan avannut salvan ennenkuin tökkäät flexikaapelin paikalleen?

 

quinn
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 10.34:   
Olen avannut salvan kaapelin kiinnittämisen ajaksi ja laskenut sen alas kun kaapeli on paikallaan. Koska varsinkin toisen kaapelin kosketuspinnat näyttäisi olevan kunnossa, on vika todennäköisesti emolla olevassa liittimessä.

Liitinsysteemi on minusta sanalla sanoen surkea. Maalaisjärkikin sanoo, että kaapelia vasten painautuvat jouset(?) tulevat väsymään ajanmittaan. Kaippa Commodore on säästänyt jonkun nimellisen summan, kun on vaihtanut kunnollisen uros+naaras liittimen tuollaiseen purkkaviritykseen.;)

 

Jope
Torstaina, 22. heinäkuuta, 2004 - klo 14.45:   
Tuollaisia fleksiliittimiä on ympärilläsi olevassa viihde-elektroniikassa ja atk-komponenteissa enemmän, kuin uskotkaan. (korppuasema, romppuasema, videot, cd-soitin, dvd-soitin jne)

Voihan se olla, että C= on valinnut huonolaatuisen liittimen.. Käytännössä noita ei kuitenkaan ole tarkoitettu usein irrotettaviksi / uudelleenkytkettäväksi. :-)

Katso, että näkyykö merkkejä kylmästä juotoksesta jossain liittimen lähellä.

 

deeq/RNO
Perjantaina, 23. heinäkuuta, 2004 - klo 10.04:   
Olikos sillä littukaapelilla kontaktipinnat molemmilla puolilla? Jos ei, niin sinnehän voisi yrittää tunkea jotain paperia tai teippiä väliin että tulee tiukempi kontakti kun liittimen napsauttaa kiinni.

 

itix
Perjantaina, 23. heinäkuuta, 2004 - klo 15.41:   
Sen lattakaapelin täytyy olla myös oikeassa kohdassa. 1 milli vasemmalle tai oikealle sivuun niin yksi rivi näppäimiä ei toimi :)

 

fragment
Perjantaina, 23. heinäkuuta, 2004 - klo 15.47:   
No eipä sitä väärään kohtaan kovin helposti saa ellei liitin sitten ole rikki.

 

quinn
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 11.24:   
Lattakaapelissa on kosketuspinnat vain toisella puolella, joten laitoin toiselle puolelle muutaman kerroksen teippiä kyytipojaksi. Sain tällä kikalla kaikki muut namiskat toimimaan mukavasti, mutta qwerty-rivin kanssa on edelleen ongelmia.

Seuraavaksi on tarkoituksena hommata sähköä johtavaa maalia ja vetää muutama siveltimen veto koskettimeen, johon qwerty-rivi on sidoksissa.:) Jos tämäkään ei toimi, niin sitten pitää ruveta metsästämään uutta liitintä emolle.

 

itix
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 14.23:   
Mulla siinä lattakaapelin liittimessä oli sen verran väljää että sen sai millin tai pari sivuun. Nimenomaan se qwerty-rivi pimeni helposti.

 

miksuh
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 16.39:   
Toi näppiksen lattakaapeli on valitettavan hepposta tekoa. Itselläni meni aikanaan käyttökelvottomaksi yksi näppis, kun siihen lattakaapeliin tuli viilto joka katkasi pari linjaa.

Ja kun sitä lattakaapelia ei voi edes vaihtaa, koska se kaapeli on itseasiassa kiinteä osa isoa johtavaa kalvoa, joka välittää näppiksen painallukset. Eli se kalvo on koko sen näppiksen kokonen, ei siis vain kaapelin pätkä.

 

miksuh
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 16.41:   
Jaa tässä olikin kyse enempi siitä emon liittimestä, kuin kaapelista.

 

JPQ
Maanantaina, 26. heinäkuuta, 2004 - klo 17.20:   
miksuh: silti ikävän idioottia.:(

 

quinn
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 1.19:   
Hommasin auton takalasinlämmittimen korjaukseen tarkoitettua Wurthin sähköä johtavaa maalia. Sivelin sillä kaapelin kosketuspinnat ja näppäimistö alkoi toimia kuin junan vessa.:) No edelleenkin tarvitaan ne teipit kaapelin syrjäpuolelle, mutta näppiksen toiminta ei ole enää kuun asennosta kiinni. Kiitokset kaikille keskusteluun osallistuneille.

 

Jope
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 8.39:   
Quinn, kerros vielä, mistä tuota paikkausainetta saa? Mulla on nimittäin autosta vastuksia poikki takalasista, mutta en ole löytänyt tuota tököttiä mistään. :-D

 

quinn
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 14.07:   
Jope, lainasin purkin kaverilta. Se on aikoinaan ostanut purkin Seinäjoelta Topin Autotarvikkeesta. Kynsilakkaputelia pienempi maalipurkki oli kuulemma kustantanut 115mk.;)

 

Thoriel
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 14.43:   
Kyllähän noita tosiaan autotarvikeliikkeet aika yleisesti myyvät. Itse ostin viime vuonna paikallisesta liikkeestä vähän reilulla kympillä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 15.48:   
Samanlaista tavaraa on myyty ihan elektroniikkakäyttöön piirilevyliuskojen korjauksiin, mutta luultavasti se ei ole sen parempaa (eikä vallankaan halvempaa) tuollaiseen tarpeeseen.

 

JPQ
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 17.12:   
Ja onhan on kontaktien parannus spraytakin olemassa hinnasta en tiedä. Sitä saanee Bebekistä,ja SP Elektroonikasta ainakin ja sehän kait poistaa/vähentää hapettumien vaikutusta.

 

Jope
Keskiviikkona, 28. heinäkuuta, 2004 - klo 22.41:   
Jees, mutta sitäpä ei voi spreijata auton takaikkunaan.. :-D

No, pitää mennä philuteemaan kysymään, josko siellä olisi..

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: