USB muistitikku: device ja filesystem

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » USB muistitikku: device ja filesystem « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 8.21:   
Tuli tässä hankittua USB-muistitikku (256 megaa, ei lopu tila ihan heti) jolla tiedonsiirto kakkoskoneeksi hankitun PC:n välillä pitäisi sujua kätevästi (paikallisverkko olisi vielä kätevämpi jos vain sellaisen jaksaisi virittää). Ongelmana on ettei koneessa ole sopivaa deviceä ja filesysteemiä tuolle. Poseidon tunnistaa tikun ihan iloisesti, mutta asetussivulla mainitaan filesysteemiksi fat95 ja deviceksi usbscsi.device. Kumpaakaan ei muistaakseni tullut Spiderin mukana enkä pikaisella haulla löytänyt netistä. Mistähän mahtaisivat moiset löytyä ?

 

jPV
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 8.55:   
Mitään asiasta tietämättömänä veikkaisin, että usbscsi.device on jo olemassa Poseidonin ansiosta (tarkasta vaikka Scoutilla) ja mounttaus voisi onnistua vaikka MountDos:lla (vaatii Crossdos:in (L:CrossDOSFileSystem) tai Fat95:n).

http://ftp.sunet.se/pub/aminet/disk/misc/MountDos12.lha
http://ftp.sunet.se/pub/aminet/disk/misc/fat95.lha
http://ftp.sunet.se/pub/aminet/util/moni/Scout.lha

 

Fabio
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 8.59:   
Usbscsi tulee USB stackin kanssa eli tässä tapauksessa poseidonin mukana, ja fat95 löytyy aminetistä nimellä fat95.lha. Mullakin on USB muisti palikka ja spider2 + poseidon mutta en saa siirrettyä siltä 2 mt enempää vaan sen jälkeen valittaa lukuvirheistä. Hiukan lohduttaa että resetin jälkeen saa taas siirrettyä 2mt mutta olis tietysti mukavaa jos sais koko 61,2mt(64mt) siirrettyä.

 

J.
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 9.25:   
Pitääpä kokeilla noita. Jospa sen saisi toimimaan että voisi siirtää filuja.

Fabio: tuo 2 megan raja kuulostaa aika oudolta. Se voisi jotenkin liittyä FAT:in rajoituksiin. Itse törmäsin PC-puolella sellaiseen ominaisuuteen että jos yritti siirtää paljon pieniä tiedostoja muistitikku valitti "Device full" vaikka se ei ollut lähellekään täynnä (esmes jotain 11 megaa käytössä).

Mutta jos tuollainen 2 megan rajoitus on se tekee tikusta käyttökelvottoman isojen tiedostojen siirtoon. Toivottavasti ei tule vastaan täällä. Jos tulee niin pitänee virittää paikallisverkko koneiden välille...

 

Piru
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 9.58:   
J.: FAT formatoidun levyn päähakemistossa voi olla maksimi ~512 tiedostoa. Tee yksi alihakemisto ja tiedostot sinne, niin levylle mahtuu levyn kapasiteetin verran pikkutiedostoja.

Eli tämä ei liene Fabion ongelma.

Fabio: Onko poseidonisi rekisteröity?

 

J.
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 10.18:   
Piru: tiedän tuosta tiedostomäärän rajoituksesta. Työpaikan keskustelupalstalla ihmettelin tuota device fullia ja sain sitä myöten tietää siitä. Tosin ei noita ihan 512:ta tainnut olla mutta melkoisen monta pikkufileä kuitenkin.

 

Piru
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 12.23:   
J: Osa tiedostoista on varattu järjestelmälle. Pitkät tiedostonnimet (VFAT) vievät myös useamman dir-slotin per kipale.

 

JPQ
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 13.36:   
Piru: onkos niin että alihakemistoissa voi olla kuinka monta filettä vain ?
PS. jo on kökköä koodausta luulin että FFS on mutta en olisi uskonut että FAT32 sittenkin lisä kökömpi kuin luulin. Tosin kumpikaan ei ole hyvä mutta kyllä FFS vetää sentään pidemmän korren minusta nyt.:)

 

Jope
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 13.45:   
JPQ, nuo rajoitukset juontavat juurensa jostain vuodelta 81 tms.. 64kB keskusmuistia ja 160kB lerpulla, niin rajoitus ei ole niin käsittämätön.. FAT-filesysteemiä on vain laajenneltu vuosien varrella.

 

miksuh
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 13.46:   
Läski16 ja Läski32 on joo kyllä kökköjä :)

 

miksuh
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 13.47:   
Läski95

 

Piru
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 13.52:   
JPQ: Alihakemistoissa ei ole rajoituksia.

 

Fabio
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 14.35:   
Poseidon on vielä rekisteröimättä. Mutta syy ei pitäisi olla siinä koskapa msd95v16.lha avulla sain siirrettyä enemmän tavaraa, mutten ole saanut sitä toimimaan uudestaan ja sillä ei voi kirjoittaa. Luulis poseidonin ilmoittavan jollain tavalla asiasta jos se olis demo rajoitus, mutta virheet ilmoitta fat95.

 

JPQ
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 16.04:   
Piru: jotenkin hämärää eli miten ihmeessä tuo on tuonlainen purkka tiedosto järjestelmä.:)

 

J.
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 18.42:   
Jeps, nyt sain asennettua tuon FAT95:n koneeseen ja USB-tikku näkyy systeemiin aivan iloisesti tunnuksella UMSD (USB Memory Stick Device ?)

Eikä ollut ongelmia datan siirrossa. Kopsasin Amiga-puolelta joukon MP3:sia tikulle jolta siirsin ne PC-puolelle. Tikku tuli liki täyteen ilman ensimmäistäkään read erroria tai device fullia. Ja kopiointi PC-puolellekin tuntui toimivan. Juuri nyt kuuntelen PC-puolen soittamia MP3:sia samalla kun kirjoitan tätä :) Kaksi konetta jaetulla näppiksellä ja näytöllä on ihan kiva juttu...

 

JPQ
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 18.58:   
J.: minä jaan näytön jso P2 tulee taloon mutta näppis ja hiiri pysyy ominaan. Teitkö mitään mainitsemisen arvoista tuossa että sait toimimaan ?

 

J.
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 22.04:   
JPQ: en tehnyt mitään muuta kuin kopioin tuon FAT95:n L:ään. Ja sen jälkeen toimi kuin junan vessa. Muistitikku oli merkiltään SanDisk Cruzer mini jos jotakuta kiinnostaa. Anttilasta 79 euroa (normaali hinta 99).

Minulle tuo näppiksen ja näytön jakaminen oli aika välttämätöntä, tilaa kun ei ole liiemmälti. Koneiden keskusyksiköt ovat pöydän alla jalkatilassa (kaksi kohtuuisoa tornia vie aika pirusti tilaa) ja melkoisen osan pöytätilasta vie näyttö (19" putkinäyttö vie aika pirusti tilaa, pitänee jossain välissä vaihtaa littuun). Samalla pöydällä on lisäksi lasertulostin ja toinen stereoiden kaiuttimista. Kahden näppäimistön vaihtelu olisi aika pirullista hommaa rajallisessa tilassa, joten on pirun (pitäisiköhän vähän laajentaa sanavarastoa) hieno homma että yhtä nappia painamalla voi siirtyä Amigasta PC:hen tai päinvastoin - näytön sisältö vaihtuu koneen mukaan ja näppis toimii kohdekoneessa.

Hiirtä sentään joutuu vaihtamaan kun Amigassa ei käytetä PS2-hiirtä, muuten tuolla jakoboksilla senkin jakaminen onnistuisi.

 

Jupp3
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2004 - klo 23.11:   
UMSD tarkoittaa kai "USB Mass Storage Device"

(Tai tuo on ainakin minun tulkintani)

 

Fabio
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 8.17:   
Poseidonin tiputtaminen linjoilta ja pistäminen takaisin auttaa eli sen jälkeen saan taas 2mt siirrettyä, ei siis tartte konetta resetoida ja se vähän helpottaa.

J.: paljonko sulla on voodoon muistista varattu picasso:lle ja kuinka paljon on tuon spiderin käytössä ? mulla on 1mt vapaasti käytettävissä.

 

J.
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 8.59:   
Fabio: mistäs nuo varaukset näkee ? Ei ole tultua noiden kanssa temppuiltua kun on systeemi pelannut ihan kelvollisesti (poislukien USB-hiiri joka ei suostu toimimaan).

 

Fabio
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 9.33:   
Envarc:mediator/voodoomem Mulla ei toimi tikku ollenkaan jollei yksi mt ole vapaana eli 15mt varattu picasso96:lle, siis kun shellissä yritän siirtyä umsd:lle niin tulee virheilmoitus epäkelpo numero, mutta jos on tuo 1mt voodoon muistista vapaana niin sitten toimii

 

miksuh
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 13.04:   
Fabio: No Mediatorin ajurithan yleisesti monet käyttää Voodoon muistia. Osa ajureistahan on sellasia, ettei ne toimi ellei koneessa ole Voodoota. Eli osa siitä muistista kannattaa siis jokatapauksessa jättää muiden ajureiden käyttöön. Se 1MB tjsp on sitten toki poissa grafiikalle varatusta muistista, mutta se ei ole iso ongelma.

 

miksuh
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 13.09:   
Eli tuolla tavalla kierretään A1200:n prossulaajennusväylän rajotuksia ja saadaan DMA toimimaan Mediatoriin kytkettyjen korttien välillä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 13.13:   
Mulla on muistaakseni 1MB voodoon:n muistista vapaana ajurien käytettäväksi.

 

JPQ
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 13.21:   
miksuh: mielenkiintoista rautasuunnitelua ei voi muuta sanoa miksiköhän fasti ei kelpaa??? :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 13.29:   
JPQ: Koska A1200:n prossulaajennusväylän rajottuneisuus estää DMA:n käytön Mediatoriin kytketyn PCI-kortin ja turbossa olevan fast-muistin välillä. Eli vika ei ole Elboxin rautasuunnittelussa, vaan A1200:n laajennusväylässä.

SharkPPC, jos se joskus tulee myyntiin, korjaa tuon ongelman. Sharkkia käytettäessä prosessori ja muisti on kytkettynä Mediatorin PCI-väylään ja DMA voi sillon käyttää suoraan shark-kortilla olevaa muistia.

 

miksuh
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 13.36:   
Jotenkinhan DMA toimii Mediatorilla, mutta voodoota käytetään tosiaan avuksi, en sen tarkemmin tota teknistä puolta tunne.

 

JPQ
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 16.36:   
miksuh: jo on kökköä enkä mediatoria syyttänytkään vaan luulin että se on sen vika ei olisi uskonut että ongelma on muualla vieläpä Commodoren idioottimaisuuksissa.:)

 

miksuh
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 17.26:   
JPQ: Mediatorin ajureista FastEthernet- (100Mbit), SoundBlaster 128- ja telkkukorttiajurit käyttää DMA:ta Voodoo 3:n avulla. Ilmeisesti myös Spider USB ajurit käyttää Voodoon muistia DMA siirtoihin, ja todennäkösesti juuri siksi Fabiolla homma ei toiminut, jos Voodoo:n muistista ei ollut osa muiden ajurien käytettävissä.

Esim telkkukortin ja Voodoo3:n välillä data liikkuu DMA:n avulla ja siksi telkukortin käyttö ei kuormita Amigan CPU:ta.

Muut ajurit, kuten 10Mbit verkkokorttiajuri toimii ilman Voodootakin.

Vaikka toi Voodoon muistin käyttö DMA siirtoihin tuntuu äkkiseltään erikoiselta, niin homma näkyy toimivan loistavasti. Ei ole kyllä valittamista Mediatorin suorituskyvystä, toimii kutakuinkin niin hyvin kuin nyt vain yli 10v vanhan A1200 emon kanssa voi toivoa.

 

Fabio
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 21.05:   
Melkein, mulla on edelleen ongelmia voodoon kanssa mediator ZIV:ssä. Alussa kone jumahti 90% tapauksista siihen kun bootissa ajettiin voodoon ajuri ja kun resetoi koneen niin blizzardi antoi punaista ruutua ja jäi reset kierteeseen, ja jos sai koneen käynnistyyn wb:hen saakka niin jossain vaiheessa kone kaatui. Nyt kun mediator on käynyt kerran elboxilla niin tilanne on parantunut muttei voodoo toimi vieläkään täydellisesti, eli kun käynnistää kylmän koneen niin kun on kone ajanut voodoon ajurin niin pitää heti resetoida kone jottei tule taas punaista ruutua jos odottaa n. 5 sekunttia niin sitten kone antaa punaista ruutua. mutta ei aina yksi resetti riitä. Mutta enää ei kone jumitu kesken käytön tai joskus kyllä kun aweb_apl on omalla ruudulla ja vaihtaa screenejä pari kertaa nopeasti peräkkäin niin voi kone jumittua.

 

jPV
Keskiviikkona, 28. huhtikuuta, 2004 - klo 22.35:   
Fabio: olikos sulla muuten kellotettu 060?

 

Fabio
Torstaina, 29. huhtikuuta, 2004 - klo 7.48:   
Ei ole kellotettu

 

Fabio
Torstaina, 29. huhtikuuta, 2004 - klo 21.48:   
Tais voodoo vähän pelästyä kun tänne kirjoitin siitä koska se on nyt toiminutparemmin eli ei ole tarvinnut resetoida konetta kylmä käynnistyksessä monitori ajurin ajon jälkeen vaan on ekalla yrittämällä käynnistynyt.

 

J.
Tiistaina, 11. toukokuuta, 2004 - klo 8.22:   
Jos palataan vielä USB-massamuistikeskusteluun: tuli tässä ostettua pikkuveikan kanssa puoliksi digikamera. Olympus u400. Isommalla muistikortilla kuin oletuksena oleva 16-megainen postikuluineen vajaat 400 erkkiä. Ihan näppärä vekotin - tyylikäs metallikuorinen, mukana kaukosäädin. Ihan siistejä kuvia tuolla saa. Hauskaa tuossa on että se toimii myös Amigalla. Kun mukana tulleen USB-piuhan liittää Spideriin tuo kamera näkyy koneessa kuin levyasemana josta voi kopioida tiedostoja kuin levykkeeltä (tosin huomattavasti nopeammin). Ja kaukosäädin on ihan kiva lisä. Huvittelin hieman tuolla kameralla monistamalla itseni. Eli otin kaksi kuvaa joissa oli sama tausta ja itse olin hieman eri paikassa ja Photogenics 5:llä rubthroughia käyttämällä kopioin itseni toiseen kuvaan.

Kyllä tuollainen USB-massamuisti on kätevä kun sen saa toimimaan. Jos vain saisi USB-hiiren toimimaan olisi laitteisto jo huomattavasti käyttökelpoisempi :)

J.

 

Antti
Sunnuntaina, 16. toukokuuta, 2004 - klo 17.49:   
Missähän mulla on vikaa kun kone ei saa luettua digikameran muistia? Kamera on Epson L-300 ja muistina on 128 megainen SD-kortti.
Trident löytääkyllä laitteen oikein, mutta Scout ilmoittaa kortin tilaksi unreadable. Kuitenkin kamera ja kortti toimivat moitteetta Linux-PC:ssä.

 

Jope
Sunnuntaina, 16. toukokuuta, 2004 - klo 21.49:   
Kamera suoraan koneessa kiinni?

Et ole kokeillut kortinlukijaa?

Kamerasi luultavasti haluaa jutella jotain omia protokolliaan?

 

Antti
Sunnuntaina, 16. toukokuuta, 2004 - klo 22.45:   
Jope: Kamera on koneessa suoraan kiinni, aivan niinkuin Linuxissakin.
Ainakin ohjeiden mukaan kameran pitäisi toimia ihan normaalisti
kortinlukijan tapaan.

Erillistä kortinlukijaakin oon kokeillu, mutta Poseidon ei kyseistä
lukijaa löytänyt, joten siitä ei ole mitään apua. Lukijassa ei
kuitenkaan ole mitään vikaa, kun se toimii Linuxissa normaalisti.

 

Jupp3
Sunnuntaina, 16. toukokuuta, 2004 - klo 23.57:   
Poseidon mountaa ylensä asemat automaattisesti, kunhan koneelle on asennettu Fat95 (en tiedä, kelpaako myös Crossdos)

Monet massstorage-laitteet eivät toimi, ellei säädä asetuksista "CMD10 -> CMD6" -kohtaan ruksia.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: