Monitorista

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » Monitorista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Matti
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 12.16:   
Itsellä on ollut käytössä amigan alkuperäinen 1084 -monitori, kunnes se yllättäen pimeni käytön aikana. Tilalle tietenkin sopiva TV, mutta tietäisikö joku mikä voisi 1084 olla vikana ja miten sen korjaisi? Käynistäessä näytön kuuluu kyllä sellaista sirinää kuten tavallisestikin, mutta kuvaa ei näy.

Tuon mallin näytöissä on muuten lähes poikkeuksetta sama vika: etuluuku repsottaa jommalta kummalta puolelta (ainakin myynti-ilmoitusten mukaan), itsellä myös.

 

JPQ
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 12.58:   
Ainakin se Philips 8833mkII (lähinnä siis 8833:seen jonka pikku muutoksin uusi versio on tämä MkII) johon tuo kait pohjasi muistini mukaan kärsii toisen muistikuvan mukaan siitä että kuvaliittimen juotokset pettävät eli eivät enään toimi. En tiedä onko nyt kyse siitä ja muistanko muutenkaan oikein. Älkäähän hirttäkö jos muistan väärin.:) Tuo vika olisi vielä helppo korjata ja juovamuuntajaa kait saa täältä jos sille tarvetta tulee: www.servcat.com eli tuolla törmäsin sellaiseen. (siis tuon philipsin sellaiseen ja tuon piti olla sama monitori eri kuorin ja eri tekstein ymmärtääkseni) Ja en ota vastuuta kirjoituksestani kuin sen verta että tuo juovamuuntajaan törmäys on varma ja firma suomalainen vaikka osoite onkin .com. Muut jatkakoot.

 

Jope
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 13.42:   
Matti, onko normaali sirinä vai normaalia korkeampi?

Korjaantuuko ongelma, kun ravistat / vähän töytäiset monitoria kyljestä?

Jos sieltä kuuluu normaalia korkeampi ininä, niin poweri sökö luultavimmin.. Jos taas korjaantuu iskulla, niin juovamuuntajan juotokset irti. Molemmat tosi yleisiä ongelmia tuossa mallissa.

Kiitos Philips näistä murheenkryyneistä.

 

miksuh
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 13.42:   
Sirinä voisi viitata vikaan esim virtanapissa, eli jonkunlainen kosketusvika ? Tietty jotain muutakin voi olla rikki.

 

miksuh
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 13.43:   
Tai sitten monitorin virtalähde särki.

 

Jope
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 13.45:   
Jos monitorin takana on D-liitin signaalia varten, niin se saattaa joo irrota, jos ei ole varovainen (itseasiassa ne mukana tulleet johdot on sen verran jäykkiä, että juotokset irtoaa, vaikka olisikin varovainen :-)

Mutta sen luulisi huomaavan kyllä muutenkin, osa väreistä katoaa ja kun johtoa vääntelee niin kuva palaa..

Lisäksi liitin on ihan amatöörinkin näppituntumaan irti yleensä näissä tapauksissa, eli kun johdosta vähän ravistaa niin yhdistetyt liittimet pyörivät siinä mukana, vaikka pitäisi olla tukevasti kiinni.

Tuo ongelma korjaantuu juottamalla.. Pysyvää ratkaisua voikin olla vaikeampi hakea.. Ehkä jos laittaisi pultit klipsujen tilalle monitorin päässä olevaan naarasliittimeen ja piirilevystä läpi..

Luultavimmin kyseessä ei kuitenkaan ole tämä, jos kyseessä on alkuperäinen 1084..

 

Matti
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 19.58:   
Ei siihen tehoa ravistelut tai iskut. Kyllä se jo jonkinaikaa vihoitteli, sillä näytön keltaisuutta ei tahtonut saada pois johtoa vääntelemälläkään.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: