Fast File Systemin nykyiset kokorajat

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 » Fast File Systemin nykyiset kokorajat « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JPQ
Sunnuntaina, 21. maaliskuuta, 2004 - klo 2.07:   
Ennenhän FFS:än partition kokoraja oli 2gb ja kiintolevyn kokoraja oli 4Gb muistaakseni mutta mitkä uusimman version rajoitukset ?
PS. sillä ei ole nyt väliä että parempiakin tiedosto järjestelmiä amigalle saa eli se menee perus asian kannalta offtopikiksi ja sellaiseksi että tiedän sen.

 

Thematic
Sunnuntaina, 21. maaliskuuta, 2004 - klo 13.48:   
2^64 = MONTA bittiä.

 

JPQ
Sunnuntaina, 21. maaliskuuta, 2004 - klo 13.56:   
Thematic: kumman rajoitus tuo on onko sitten tuon jälkimäisen rajoitus ?

 

Thematic
Sunnuntaina, 21. maaliskuuta, 2004 - klo 22.50:   
FastFileSystem v. jotain. Vanhat oli 2^32.

 

JPQ
Sunnuntaina, 21. maaliskuuta, 2004 - klo 23.48:   
Thematic: siis kumman tarkoitan siis levyn vai partition ?

 

ählämi
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 11.07:   
2^64=levyn maksimi koko aivan niinkuin vanhassa filesysteemissä 2^32=4GB. ;)

 

miksuh
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 11.21:   
JPQ: Et sä halua käyttää FFS:ä, et edes sitä uusinta versiota. Asenna vaan suosiolla PFS3 tai SFS. Siis jos filesysteemin laittamisesta jollekin uudelle levylle nyt on kyse.

 

JPQ
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 11.57:   
miksuh: ei todellakaan ole vaan siitä että pc:tä käyttävä kaveri kysyi amigan alkuperäistä tiedostojärjestelmää sen kokorajoja yms. ja miksen haluaisi ? eli kunnon perustelut jos nopeutuu paljon niin kuinka paljon ? (jos vaikka SCSI levy joka siirtää 2,5Megatavua normaalisti) ja jotenkin ilmaiset/shareware filesysteemit pelottavat ja syystä kun yksikertaisemmatkin ilmaiset/shareware softat on joskus mitä on eikä se auta sinulla toimii koska tiedän softia jotka toimii toisilla kuin unelma ja toisilla taasen ei jopa kaupalliset.

 

KimmoK
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 12.08:   
En muista tarkkaa syytä muttah...
Ilmeisesti yli 2 gigan fileitä ei päästä AOS:lla käyttämään ennen radikaalimpaa päivitystä. (AOS4.1?)

Taisi johtua siitä että about OS kykenee osoittamaan muistikikkareita vain 31 bittillä.

Sama rajoitus rajoittaa AOS4.0 RAM+virtual muistin määrän 2 gigaan.

Filesysteemin valinnasta.

Tulevalle AOS4 käyttäjälle FFS on ymmärtääkseni hyvä vaihtoehto siksi että SFS ja PFS eivät olisi natiiveja, ei ainakaan heti alussa.

@JPQ
SFS ei itselläni lisännyt tiedostojen lukunopeutta ollenkaan. Ei ainakaan isoille datamäärille. Kirjoitus taisi hieman hidastua. Paras SFS ominaisuus on se että se on stabiili koneen tilttaillessa ja se osaa käsitellä miljuuna pikkutiedostoa paremmin/nopeammin kuin FFS.
Huonoin ominaisuuus on se että on vaikeaa löytää viimeisintä/luotettavaa/stabiilia/yhteensopivaa versiota siitä. Viimeksi kun katsoin niin SFS:n kotisuvut oli olleet about 3 vuotta päivittämättä...

Semmoinenkin jännä ilmiö sattui että SFS:llä kone ei suostunut käynnistymään ennen kuin laitoin WAIT komentoja startu-sequenceen.

 

jPV
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 12.08:   
Ei se juurikaan sitä maksimisiirtonopeutta muuta, mutta kaikki muut levytoiminnot nopeutuvat silminnähden. Esim hakemistojen skannaukset yms vilahtavat vaan kun ffs:llä sai odotella tovin. Validointiakaan ei tarvitse odotella kaatumisen jälkeen. Lisäksi on kaikkea muuta bonusta, kuten pidemmät tiedostonnimet, .deldir/.recycled, josta voi pelastaa viimeksi tuhottuja tiedostoja kätevästi, yms...
Sekä pfs3 että sfs toimivat luotettavasti. Vuodesta 98 olen käytellyt sfs:ää ja vain vanhemmilla versioilla oli jotain pientä häikkää, dataa en kuitenkaan menettänyt. pfs3:een on joskus tullut virheitä, mutta ne on saanut korjattua pfsdoctorilla. Mutta ainahan kannattaa kuitenkin tehdä backupit tärkeistä tiedostoista, oli sitten käytössä mikä tahansa filesysteemi. Ei kovalevyjen kestoonkaan ole järkevää luottaa :)

 

itix
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 12.58:   
@KimmoK:

SFS:stä on jo olemassa OS4-natiivi versio.

 

Thoriel
Maanantaina, 22. maaliskuuta, 2004 - klo 13.09:   
KimmoK: Se ikivanha sivustohan on ollut jo useita vuosia homeen tasolla (no, jo silloin kun minulla viimeksi oli Amiga lyönnissä eli..öö... ainakin kolme vuotta sitten). Uusin versio löytyy aina osoitteesta http://home.wtal.de/js/ josta on tätä nykyä linkki Aminetiin.

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 17. tammikuuta, 2007 - klo 19.19:   
Suljettu spammin vuoksi.