Elisa laajakaista

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 » Elisa laajakaista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Mikkihii
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 16.33:   
Jos nyt tästä menen Soonin liikkeeseen ja otan Elisan perus laajakaista nettiyhteyden (siis sen halvimman mahdollisen), pistän ADSL-modeemin mediator/ethernet-kortin jatkoksi, niin olenko...

a) tyytyväinen kun kaikki toimii ilman ongelmia, miami (ei dx) muodostaa loistavasti yhteyden?

b) melkein tyytyväinen, joudun vaihtamaan miamin genesikseen?

c) kaikki menee päin v***ua (sanan varsinaisessa merkityksessä sinänsä ihan hyvä juttu;) , mikään ei toimi ja menetän hermoni lopullisesti amigaan?

Eli onko amiga+elisa(adsl)+miami toimiva yhdistelmä?

 

miksuh
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 18.58:   
No tietenkään 100% en voi luvata, enkä halua vastuuta :)

Mutta sanosin, että vaihtoehto A on todennäköisin.
Amigan saaminen ADSL modeemiin kiinni on helppoa ja on yleisesti toiminut hyvin.

Itseasiassa nykyään ADSL modeemit kaikenlisäksi itse hoitaa yhteyden muodostuksen hankalimman osuuden. Siksi mitään liittymäkohtasia ajureita jne ei tarvita Amigan päässä. Suurimpana poikkeuksena on se, jos liittymä vaatii PPPoE:n. Sillon MiamiDX taitaa jäädä ainoaksi vaihtoehdoksi, PPPoE ei muistaakseni toimi tavallisen Miamin kanssa eikä genesiksellä.

Vaihtoehtoon B sanosin sen, että se on hyvin epätodennäkönen. Itseasiassa on todennäkösempää, että nettiyhteys toimii Miamilla ennemmin kuin hgenesiksellä. Tuo johtuu siitä, että Miamissa ja MiamiDX:ssä on toimiva DHCP-tuki, jota AmiTCP versioissa (kuten Genesis) ei valmiina ole, vaikka sen saisikin viritettyä jotenkin.

En voi sanoa varmasti että Elisa toimii ongelmitta, mutta veikkaan että suurempi ongelma on Elisan ylläpidon kädettäminen, kuin Amigan Elisa-yhteensopivuus :)

 

Pete
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 19.07:   
Sanoisin tuohon ehdottomasti a) :)

Ainut ongelma mikä saattaisi tulla eteen, voisi olla ADSL-modeemin asetusten säätäminen (jos eivät ole valmiiksi kohdallaan). Tuo ei nimittäin onnistu Amigalla aivan kaikissa modeemeissa. Suosittelisinkin modeemiksi TeleWell EA-400:sta, josta löytyy pelkästään positiivista sanottavaa ja asetukset saa kätevästi kuntoon vaikkapa Ibrowsella.

 

miksuh
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 19.19:   
Pete: Joo ja monissa nykyään eniten myydyissä ADSL modeemeissa ne asetukset on jo valmiiksi kohdallaan. Ne on yleisesti testattu suomen suurimpien operattorien liittymillä, eli myös Elisan.

Monissa ADSL modeemeissa on nykyään myös WEB-serveri ja liittymä asetuksien asettamiseen, eli kunhan sivulla ei ole mitään Javaa jne (mitä ei luulisi tarvittavan), niin asetusten tekeminen pitäisi toimia esim Amiga+IBrowse yhdistelmällä.

 

Mikkihii
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 20.59:   
Eli ei muuta kuin luottavaisin mielin vaihtamaan modeemiyhteys ADSL-laajakaistaan.

Tyhmääkin tyhmempi kysymys vielä että mikä "PPPoE" on?

Kiitoksia tiedoista :)

 

Olli Haapamäki
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 22.12:   
Pont to point over ethernet ainakin omien tietojeni mukaan.

 

Thoriel
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 23.34:   
Melkein. Point-to-Point Protocol over Ethernet.

http://www.carricksolutions.com/pppoe.php

Käytännössä tarkoittaa, ettei yhteys ole suora, vaan väliin pitää asentaa erillinen PPPoE-kilke, joka hoitaa verkkoon kirjautumisen. Voi myös käyttää sen osaavaa TCP/IP-pinoa (Amigalla taitaa ainoa olla MiamiDX) tahi vaikkapa ulkoista mokkulaa, esim. Linux-mylly yhteyttä jakamassa tai kuten itselläni, erillinen kytkin/palomuuriboksi. Yleensä palveluntarjoajan päässä on autentikointia hoitamassa esim. Radius-palvelin.

 

Thematic
Keskiviikkona, 10. maaliskuuta, 2004 - klo 6.03:   
Perus-Miamissa mielestäni DHCP-client on ajoitettu kummallisesti, jonka vuoksi ei ole varmaa, että saa järjestelmän heti ensimmäisellä painalluksella linjoille. Mutta ehkä sitä ei niin pane merkille jos se sitten pysyy useita tunteja.

 

miksuh
Keskiviikkona, 10. maaliskuuta, 2004 - klo 8.38:   
PPPoE toimi ainakin Soneran netin kanssa MiamiDX:llä hyvin. Tosin mulla oli sillon HOAS:n HoasNet-liitymä, eli Amiga oli kiinni talon sisäsessä LAN:ssa ja sitä kautta netissä. Eli mulla ei ollut ADSL liittymää. Mutta eiköhän se pelitä ihan ok ADSL:nkin kanssa.

 

Mikkihii
Maanantaina, 15. maaliskuuta, 2004 - klo 12.40:   
Pakko vielä todeta, että hyvin näyttää Elisa-ADSL toivivan.:) Ei ainakaan toistaiseksi mitään ongelmia, ja onhan tää ollut jo päällä jo hurjat puoli tuntia.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: