ADSL ja TCP-pino

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 asti » ADSL ja TCP-pino « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 11.10:   
Olen ajatellut kohtapuoliin siirtyä ADSL-aikaan kun rahatilanne sallii verkkokortin hankinnan, ADSL-yhteyden ostamisen ja kuukausimaksut mutta hieman mietityttää miten TCP-pino sopisi siihen.

Verkkokortiksi aion hankkia jonkin PCI-verkkokortin Mediatoriin, jossa on sopivasti yksi paikka vapaana. TCP-pinoksi vaihtoehtona on OS3.9:n genesis tai rekisteröimätön Miami. Alunperin Miami oli rekisteröity mutta vanhan kiintolevyn hajotessa menetin myös avaimen. Muistelen aikaisemmin täällä ryhmässä kuulleeni ettei Genesis toimisi kunnolla ADSL:n kanssa. Miamia voisi kai käyttää eikä ADSL:llä se tunnin käyttörajoitus niin paha olisi. Vai löytyisikö jotain vaihtoehtoa ? Miamin rekisteröinti ei taida nykyisin oikein onnistua, jos olen ymmärtänyt oikein.

 

jontsa
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 12.18:   
Genesis toimii mainiosti lähiverkossa, mutta muistaakseni se ei tue DHCP:tä jota Miami taas tukee. Jos ADSL-liittymäsi käyttää jotain pppoe-viritelmää niin sitten en osaa sanoa toimiiko vaiko ei.

 

miksuh
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 12.30:   
J: Miami ja MiamiDX toimii oikein hyvin ADSL:n kanssa, toimiva DHCP tukikin on toisin kuin Genesiksessä.

Jontsa: PPPoE toimii ainakin MiamiDX:llä hyvin, Soneran PPPoE-yhteys toimi hyvin kun asuin HOAS:lla. Tai no "hyvin" sillon kun Soneralla eivät söhlineet.

J: Valitettavasti rekisteröimätön Miami muistaakseni katkoo yhteytä paljon useammin, jos käytät Sana-II verkkokorttiajuria. Modeemin kanssa se on tunti tjsp, mutta verkkokortin kanssa se pätkii muistaakseni 15-30min välein.
Voin muistaa väärin, eli kannattaa toki kokeilla.

 

Ibe U
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 13.53:   
Kyllä genesis tukee dhcp:tä, tosin en ole sitä koskaan kokeillut enkä tiedä tuleeko tuo tuki esim jonkun boingback:in mukana

 

Tero
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 14.15:   
Ibe U: genesiksessä on kai gui:ssa jotain asetuksia, muttei se tarkota että sillä DHCP toimisi :)

 

Pete
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 15.01:   
http://www.nordicglobal.com/Amiga-DSL-FAQ.txt

Tuolta löytyy jonkinlaista tietoutta ADSL asiaan. Siellä myös mainittiin tuo, ettei Genesis tue DHCP:tä. Joskin tuo tilanne on vuodelta 2000, enkä tiedä onko Genesistä päivitetty sen jälkeen.

Rekisteröimättömän Miamin aikarajoitus tuossa käytössä on 30 min.

 

JPQ
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 15.03:   
tero: sitä vaan tarkoitatko sitä että vaikka guissa olisi joku säätö se ei tarkoita että se toimii siis se ominaisuus johon gui liittyy tai kyseinen guin osa.
PS. Wavebeatissahan (täysin offtopiccina tosin) ei filtterin verhokäyrät toimi minusta ainakaan.:(

 

J.
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 17.13:   
Puolen tunnin käyttöaikakin olisi ADSL:n kanssa ihan okei, sillä nopeudella saisi puolessakin tunnissa aika paljon aikaiseksi. Mutta miten tarkkaan ottaen tuo puolen tunnin rajoitus toimisi ADSL:n kanssa ? Olisiko se kuin modeemilla, eli pitää tehdä vain online-kytkentä uudestaan vai vaatiiko se jotain kikka kolmosta ? Käsittääkseni ADSL:llä yhteyden avaus tapahtuisi käytännössä välittömästi joten ei tuo puolen tunnin katkaisi olisi niin paha.

Mutta miten olisi eri yhteydentarjoajien toimivuuden kanssa. Oulussa taitaisi lähinnä olla vaihtoehtona Baana tai Soneran laajakaista. Muistaakseni olen lukenut että Baana toimii Amigalla aika hyvin, mutta miten on esmes Soneran kanssa ? Kolmantena vaihtoehtona taitaa olla Elisa, mutta siitä en tiedä mitään.

 

Tero
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 18.20:   
J: Ei tarvitse muuta kuin painaa online nappia uudestaan.

 

Tero
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 18.23:   
JPQ: Tarkotin sitä, etteio se tarkota että Genesiksessä olisi toimiva DHCP-tuki, ainakaan enen siinä ei ollut, enkä muista kuulleeni että olisi tullut. Jotenkin on semmoinen hämärä muistikuva, että gui:ssa olisi ollut joku namiska, mutta ei sitä dhcp:tä koskaan genesiksellä saanut käytettyä.

 

J.
Perjantaina, 20. helmikuuta, 2004 - klo 18.20:   
Tuli sitten hankittua verkkokortti, pitää koittaa saada se asennettua jossain välissä ja sitten hankkia yhteys.

Mutta mikä yhteydentarjoajaksi ? Baana lienee suht. turvallinen valinta, se taitaa toimia Amigan kanssa aika hyvin. Mutta miten mahtaa olla esmes Soneran tai Elisan kanssa ? Onko käyttökokemuksia ?

Onko muuten ADSL:n virittäminen käyttökuntoon iso homma ? Eli kun hardis on kunnossa (verkkokortti asennettuna, ADSL-liitäntä asennettuna ja kaapeli paikallaan) vaaditaanko paljon kikkailua saada yhteys pelittämään ? Ja tuleeko yhteyspaketin mukana tarpeelliset tiedot ohjelmien konffausta varten, lähinnä YAM:ia ja IBrowsea varten ?

 

JPQ
Lauantaina, 21. helmikuuta, 2004 - klo 0.42:   
J.: ei ainakaan täällä tosin täällä samaa ADSL:ää käyttää myös kaksi pc:tä tosin en tiedä vaikuttaako asiaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: