A500 + PC-kortti

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 asti » A500 + PC-kortti « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Papinaho Aarre
Keskiviikkona, 11. helmikuuta, 2004 - klo 11.45:   
Ajatuksena olisi liittää PC:n IDE-kiintolevy/levyasemien (720/1.44)yhteinen ohjain-kortti A500:n. Jossa käynnistys tapahtuis Amigan levyasemalta, jos mahdollista kiintolevyltä. Mahdollinen vai mahdoton tehtävä? Onko netissä rakennnus ohjeita (Suomeksi)? Hojelmistot? Nettisivu? Jos joku on törmännyt ajatukseen niin olis mukava niin kirjoitelkaa ajatuksesta.

 

Tero
Keskiviikkona, 11. helmikuuta, 2004 - klo 19.10:   
Siis tarkotatko, että haluaisit kytkeä PC:n PCI/ISA tjsp liitäntäisen kovalevy+korppuohjaimen A500:n ?

Voin sanoa, että olet kutakuinkin mahdottoman tai ainakin hyvin vaikean tehtävän edessä. Ensinnäkin A500:ssa ei ole oikeastaan mitään muuta laajennuspaikkaa kuin se vasemman reunan laajennusliitin ja pojassa oleva muistikortin paikka. Nuo ei taas ole lainkaan yhteensopivia esim PCI- tai ISA-väylän kanssa.

Vaikka onnistuisit rakentaman jonkinlaisen rautahäkkyrän tuon ohjainkortin ja A500:n välille, niin sitten pitäisi vielä olla ajurit.
Tarvitaan ajurit, joilla korppuasemaa/kovalevyä käytettäisiin. Ja edes ajurit ei yksistään riittäisi siihen, että ohjaimeen kytketyiltä levyiltä voisi myös bootata.

Netissä on muistaakseni jossain ohjeet yksinkertasen A500-kovalevyohjaimen rakentamiseen, mutta senkään avulla ei muistaakseni saanut bootattua kovalevyltä.

A500:lle on valmistettu omia kovalevyohjaimia, esim SuopraDrive 500XP, A590, GVP:n kovalevyohjaimet jne. Noita näkee aina silloin tällöin myytävän esim huuto.net:ssä, mutta ovat kovin harvinaisia ja kysyttyjä.

AmiNet:ssa on ohjeita PC:n korppuaseman liittämiseen Amigan alkuperäsen asemqn tilalle. Eli se on kyllä mahdollista. Erillistä korppuohjainta ei tarvita.


Jos kovalevyä haluat Amigaan, niin on paljon helpompaa ostaa suoraan esim käytetty A1200. A1200:n emolevyllä on IDE-ohjain, eli siihen käy ihan tavalliset IDE-liitäntäiset kovalevyt.

 

Tero
Keskiviikkona, 11. helmikuuta, 2004 - klo 19.20:   
SuopraDrive 500XP = SupraDrive 500XP siis.

 

Flux
Torstaina, 12. helmikuuta, 2004 - klo 13.01:   
AHD-viritelmällä saa PC:n MFM-levyn ISA-ohjainkortteineen A500:aan. Ohjainkortiksi mieluiten Western Digitalin WX1. Seagaten 20M MFM-levy oli usealle ensimmäinen kostetus winsujen maailmaan (kohtuu edullinen levy).

AHD:n ajurit ovat ruotsalaista käsialaa, eikä ole autoboottaava. Autoboottaus vaatisi adapteriin myös ROM-piirin, jossa Amigakoodia.

http://www.tpu.fi/~pepesa/ahd.jpg

 

Flux
Torstaina, 12. helmikuuta, 2004 - klo 13.19:   
Tuo em. kuvassa oleva adapteri on myynnissä, jos joku innokas virittelijä kaipaa. Kaupanpäälle saa kopion C=lehdestä, jossa siitä on juttu kytkentäkaavioineen. AHD-ajureiden mukana on luonnollisesti myöskin ohjeet juurta jaksain, mutta lontoon kielellä.

Itselläni adapteri ja WX1-ohjain otti virtansa Amigasta, mutta kiintolevy järeämmästä powerista. A500:n poweri ei mitenkään jaksa pyörittää, käynnistyksestä puhumattakaan, vanhaa 5.25" levyä.

WX1-ohjain levyineen (PC:n korttikovalevy) oli hiljan mulla annetaan osastolla, joka on jo mennyt. Etsivä löytää varmasti jostakin.

 

Flux
Torstaina, 12. helmikuuta, 2004 - klo 13.33:   
Jos A500:n muistista on pulaa, voi rakentaa ReSlow-viritelmän, jolla saa A500:n sisälle 1M chip ja 0,5M "fast". C=lehdessä hehkutettu ReSlow-viritelmä jakaa pari muistibankkia kolmeksi. Emolla puoli M, pohjan luukussa puoli M ja kolmas puoli M tinataan uusissa A500-emoissa valmiina oleviin paikkoihin tai vanhemmissa emoissa vanhojen piirien selkään.

Lisäksi tarvitaan pieni adapteri

http://www.tpu.fi/~pepesa/reslow.jpg

ja 1.5M muisti on valmiina käytössä (auto configuroituvaa).

 

mkl
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2004 - klo 18.38:   
A500 ISA-slotti adapteri ei olisi mahdoton tehtävä. Ajureiden veivaamisessa olisi vaivansa. Esim. tuollainen multiIO-kortti sisältää 16550-tyyppisen uartin, floppy-ohjaimen, parallel-portin(helppo nakki), joykkaportin, sekä IDE:n, jollaiseen voisi muokata ajurin.
http://www.iki.fi/mkl/ide.html

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: