Spider ja USB ADSL modeemi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 asti » Spider ja USB ADSL modeemi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Tiistaina, 27. tammikuuta, 2004 - klo 0.44:   
Käytössäni on Telewellin ulkoinen ADSL-modeemi ja siinä kaksi input-porttia, yksi ethernetkaapelille ja yksi USB-kaapelille. AmigaOne on ethernet-piuhalla kiinni modeemissa, ja nyt kiinnostaisi tietää onko mahdollista kytkeä tuo A1200 siihen rinnalle siihen USB-tökkeliin Spideria hyväksikäyttäen? Onnistuuko? Vaatiiko tuo Amigalta jotain erikoista, esim TCP/IP-stackin suhteen?

 

Jope
Tiistaina, 27. tammikuuta, 2004 - klo 15.51:   
Epäilisin, että ajureita ei ole, jos purkki ylipäätään pystyy lähettämään bittejä USB:n kautta. (ettei se ole pelkkä konffausportti)

 

Pete
Tiistaina, 27. tammikuuta, 2004 - klo 17.29:   
Telewellin ADSL-modeemit, joista USB-portti löytyy voi kytkeä Ethernetin lisäksi myös USB:n välityksellä (siis ainakin PC/Mac maailmassa). Eikä näissä uudemmissa Telewellin modeemeissa ole enää erillistä konffausporttia, vaan se tapahtuu yksinkertaisesti selaimen avulla antamalla modeemin ip:n sivun osoitteeksi(toimii ainakin Amigassa yhdistelmällä Ibrowse + TW EA-400)

 

Tero
Keskiviikkona, 28. tammikuuta, 2004 - klo 10.42:   
Jope: Onhan markkinoilla ADSL-modeemeja, joissa ei ole lainkaan parikaapeli liitäntää, vaan pelkkä USB. Eli kyllä se USB:n kautta onnistuu.

 

Jope
Keskiviikkona, 28. tammikuuta, 2004 - klo 14.27:   
Jees, viestini sävy oli ehkä vähän epäselvä, mutta sanoma oli tämä: jos modeemi osaa lähettää ethernetiä usbin läpi, niin 99% varmuudella ajurit puuttuu.

Kävin äsken vielä tarkistamassa osoitteesta http://www.platon42.de/poseidon.html enkä löytänyt sieltä oikein mitään aiheeseen sopivaa. Linux-ajureita en jaksanut ruveta etsimään, jonkun pitäisi sitten lisäksi vielä portata ne, jos löytyy.

Kyllä se vaan polkee egoa aina, kun mulle selitetään tietämiäni asioita yksinkertaistaen. Pahoitteluni, ettehän te voi tietää, mikä tietämykseni taso on. :-/

 

Pete
Keskiviikkona, 28. tammikuuta, 2004 - klo 15.11:   
Mahtaisikohan tuosta Poseidonin hub.classista olla mitään hyötyä vai olenko ihan hakoteillä?

 

Jope
Keskiviikkona, 28. tammikuuta, 2004 - klo 17.26:   
Hubiluokka on USB-hubeja varten.. Se on ihan standardiluokka. (jostain syystä hubinkin pitää olla "älykäs", ei ole samanlainen toistin, kuin ethernet-hubi)

Verkkokortit vaativat kyllä kukin omat ajurinsa. Tuolla poseidon-sivulla esim ACM-luokka (modeemit) on viimeinen standardiluokka, loput on sitten enemmän tai vähemmän jostain reverse-engineerattuja tai muiden jutuista portattu.

 

Seppo
Keskiviikkona, 28. tammikuuta, 2004 - klo 23.19:   
Ymmärsinköhän nyt oikein - eli Poseidonissa ei ole ajuritukea tuommoiselle USB-ADSL-modeemille? Vai koskeeko tämä ajurien puute Amigan TCP/IP-pinoa, kuten Genesistä/Miamia?

Mulle saa kyllä selittää rautalangastakin väännettynä :)

 

Jope
Torstaina, 29. tammikuuta, 2004 - klo 9.12:   
Kumpaankaan ei ole kukaan pystynyt löytämään ajureita.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: