USB-laseri Spiderillä ?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 asti » USB-laseri Spiderillä ? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Torstaina, 15. tammikuuta, 2004 - klo 14.54:   
Olen vähän ajatellut hankkia huokean laserin koneeseeni. Nykyään tuntuvat printterit ovat järjestään USB-mallisia, mutta Spiderin kanssa sellaisen liittämisen pitäisi onnistua ongelmitta. Printterinä voisi olla esmes Canon LBP johon löytyy suora tuki ainakin TurboPrintin uudesta versiosta. Pari asiaa vain mietityttää:

1. Gentlen sivuilla TurboPrintissä oli liite PPC. Tarkoittaako tuo että siinä on PPC-tuki vai vaatiiko se PPC:n ?

2. Tarvitaanko TurboPrintiä lainkaan tuohon ? Muistaakseni OS3.5/3.9:ssä oli jollekin laserille (taisi olla juuri tuo LBP) suora ajuri.

Onko jollakulla kokemusta USB-printterin (mielellään laserin) käyttämisestä Amigalla ?

 

JPQ
Torstaina, 15. tammikuuta, 2004 - klo 16.44:   
J.: Turboprint ainakin tuo minun (oliko 7.0 tai tms.) ei vaadi sitä mutta osaa toki ilmeisesti toimintansa osana käyttää myös PowerPC:lle käännettyä GhostScriptiiä samoin kun tavallista. Muuten PowerPC tukea ei liene ja toi minun softani on pitkälti tyhjän panttinakin kun meni hermot mustesuihkuihin ja laser kun ei sovi käyttööni.:(

 

J.
Perjantaina, 16. tammikuuta, 2004 - klo 8.54:   
Nähtävästi OS3.5:n mukana tulee ajurit useammalle HP LaserJet-mallille. Ja pikaisella vilkaisulla voi asettaa tulostuslaitteen devicen. Mahtaisiko onnistua kun valitsisi tuolta esmes sopivan HP LaserJet-mallin ja valitsisi deviceksi vaikka spiderusb.devicen ja pistäisi printterin porttiin kiinni ? Käsittääkseni pitäisi toimia mutta voisko joku varmistaa ?

J.

 

Pete
Perjantaina, 16. tammikuuta, 2004 - klo 11.24:   
Turbo printin ohjekirjan mukaan PPC:stä on hyötyä eriävissä suurta laskentatehoa vaativissa operaatioissa kute väri korjauksissa ja ditheröinnissä. Halutessaan tuon PPC tuen voi kuitenkin napasuttaa pois päältä ihan preferenssestä, joten toimii kyllä hyvin myös 68k:lla.

Noista käyttöjärjestelmän mukana tulleista ajureista suosittelisin pysymään kaukana. Ehkä ne saattaa nippa nappa mennä jos tulostelee pelkkää tekstiä, mutta kuvia tulostellessa voi suoraan unostaa valokuva laadun. Tosin sanottakoon, että omat kokemukseni rajoittuvat pelkästään mustesuihkuisin. Muutenkin tuosta Turbo printistä voi sanoa sen olevan varsin pätevä softa, joka tarjoaa laajat mahdolisuudet muokata tulostusta.

 

J.
Perjantaina, 16. tammikuuta, 2004 - klo 12.35:   
Hmmm... Itsellä taisi olla yksi vanhempi TurboPrintin versio (olikohan 6) kaapissa jemmassa. Ei ole ollut tarvetta sille kun vanhasta mustesuihkarista tukkiutui tulostuspäät. Muistaakseni tuossa vanhassakin löytyi ajuri Canon LBP:lle ja sellainen löytyisi kohtuulliseen hintaan ainakin Bulldogilta.

Mitenkähän hyvin vanhempi TP osaisi käyttää USB-tulostinta ?

 

JPQ
Perjantaina, 16. tammikuuta, 2004 - klo 12.47:   
Pete: Kyllä minusta uudet 3.5:sen tai 3.9:sin uudet printteri ajruit juurikin HP:eille piti olla 24bittiset kun vanhat on 12bittiset siis 4 tai 8 per väri komponetti. Mutta laadusta en sitli tiedä. Ja minusta tuntuu että jos löytyy sarja tai rinnakais devikettä vastaava device USB:lle niin voisi toimia.

 

J.
Perjantaina, 23. tammikuuta, 2004 - klo 20.05:   
Tuli sitten lopuksi hankittua HP Laserjet. Bulldogilta löytyi malli jossa oli sekä USB että rinnakkaisliitäntä ja joka tuki joko PCL:ää tai "host side driver"iä. OS3.5:n ajureilla ei oikein saanut hyviä tuloksia kun tekstitiedostosta katosi rivejä välistä ja yritys tulostaa kuvaa johti viivakoodiin.

Mutta Turboprint hoiti homman. Asennuksen jälkeen hieman asetusten rukkausta ja hop - teksti tuli oikein ja kuvakin tulostui nätisti. On aika kiva kun kuva tulostuu muutamassa sekunnissa aikaisemman PIIIIITKÄN odotuksen sijaan. Eikä tarvi pelätä tulosteiden kastumista...

Lasertulostin on kyllä ihan kiva tuttavuus mustesuihkarin jälkeen. Ainoa asia missä mustesuihkari voittaa on värit. Mutta kukapa niitä kaipaa...

 

JPQ
Perjantaina, 23. tammikuuta, 2004 - klo 20.34:   
J.: kiitos printteri ajuri dokumentaatiosta. Ja käytitkö USB väylässä tuota sekin olisi hyvä tietää. Ja jos valokuvia tulostelee on valokuva tulostimet (en tarkoita niitä mustesuihkuja!!) tosin amiga tukea ei liene. Ja onk osulla PowerPC vai miten toi kuva muutamassa sekunnissa tulostui ?

 

J.
Lauantaina, 24. tammikuuta, 2004 - klo 16.14:   
JPQ: Ei, en käyttänyt USB:tä vaan rinnakkaisporttia. Tuossa mallissa oli sekä rinnakkaisportti että USB, mutta meikällä ei ollut käsillä sopivaa kaapelia USB:lle.

Ja ei, ei ole PowerPC:tä, vain 060. Laserit vain ovat nopeita kuvien tulostuksessa. Käsittääkseni laserin kanssa ei ole juuri merkitystä onko kuva vai tekstisivu kun koko sivu muodostetaan kerralla. Tuossa tulostimessa on muistaakseni 16 megaa muistia joten paljon pitäisi mahtua.

J.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: