A500 ja PC...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » A500 ja PC... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jari
Sunnuntaina, 4. tammikuuta, 2004 - klo 19.09:   
Onko mitenkään mahdollista saada siirrettyä noita ADF-tiedostoja (Amiga Disk File) takaisin A500:sen disketeille - eli olisi kiva päästä kokeilemaan vanhaa kunnon "viissatasta". Yhtään (toimivaa) peliä minulla ei 500:sen disketeillä ole, mutta aimo läjä olisi noita ADF-tiedostoja.

Tuossa linkki noiden ADF:ien siirtoon kaapelin kautta - jos jotakuta kiinnostaa:

http://fellow.sourceforge.net/old_version/main/documentation/transfer.html

Itse en vaan pysty käyttämään tuon linkin takana olevaa menetelmää kun en millään saa siirrettyä siirtoon vaadittavaa ohjelmaa Amigalle.

Eli jos jollain on toimivia menetelmiä tiedossa niin olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan niistä.

 

jansa
Sunnuntaina, 4. tammikuuta, 2004 - klo 19.45:   
Jari: Kokeileppas vasemmassa laidassa olevaa Sanahaku-toimintoa esimerkiksi sanalla adf. Asiaa on käsitelty foorumille aika moneen kertaan.

 

Matti
Maanantaina, 5. tammikuuta, 2004 - klo 10.48:   
No voin kyllä sanoa, että jos ei ole perehtynyt siirto systeemeihin niin on uskomattoman vaikea yhdistellä tietoja internetinstä ja saku-foorumista, koska asioita ei kerrota niin tarkasti että aloittelija sen ymmärtää heti.
Suurin ongelma oli saada selville että mikä ohjelma toimii toimii amigassani, kun siinä on kick start 1.3. Yhteyden saanti amigan ja PC:n välille onnistui ihan hyvin ohjeita seuraamalla (http://homepage.uibk.ac.at/homepage/c725/c72578/amiga/adfsenderterminal/methods.html), mutta mistään ei oikein tahtonut selvitä miten sen transdiskin kanssa pitää toimia. No jälkeenpäin voi sanoa että eihän se ole homma eikä mikään lataa transdisk-ohjelman amigan muistiin ja kirjoittaa

transdisk -w ser:

, painaa enter ja lähettää tavaraa tietokoneelta amigalle. Kone raksuttaa lähetetyn tavaran korpulle, muuttaen sen pelattavaksi.

Tehdessäni tuota operaatiota hain täältä foorumista ja muualtakin internetistä tietoa, mutta ohjeet tuntuivat aina jäävän vähän kesken. Joku joka osaa käyttää noita siirto menetelmiä laajemminkin voisi koota niitä samalle sivulle ja kertoa miten ne toimivat.

Loppuun on vielä hyvä heittää kysymys aihetta sivuten:
1. Koneessa on 1.3 kick start piiri rautana (alussa käden vieressä on 1.3). Kyseinen kasettikin löytyy, mutta en saa sillä siirrettyä transdiskiä, koska kirjoittaessa
type ser: ram:transdisk
kone herjaa: type is not an object module
tässä vaiheessa uusi yritys wb1.2 ja kappas, käsky menee täydestä ja kone odottaa tavaraa. Missähän tuo vika on ja onko korjattavissa?

2. Millähän keinolla pienempiä pelejä voisi laittaa samalle kasetille pelattavaksi? Tällöin ei varmaaan voi ajaa niitä suoraan kasetille transdiskin kautta?

 

Ibe U
Maanantaina, 5. tammikuuta, 2004 - klo 11.35:   
Kasetille??

En ole koskaan nähnyt kasettiasemaa amigassa??

 

Matti
Maanantaina, 5. tammikuuta, 2004 - klo 14.21:   
No okei, ehkä tuli jonkinmoista häiriötä tuossa kirjoittaessa :), mutta kyllä se ihan disketti-asema on.

 

Jope
Maanantaina, 5. tammikuuta, 2004 - klo 15.37:   
Matti, not an object module == type-komento on rikki wb-korpultasi.

 

Matti
Maanantaina, 5. tammikuuta, 2004 - klo 22.06:   
Juups, mitenhän sen saisi kuntoon? Käykö wb 1.2 komento jos sen saisi korvattua jotenkin? Sillä edit komennollakaan ei osaa tehdä mitään.

 

Jope
Tiistaina, 6. tammikuuta, 2004 - klo 10.54:   
Käytä ed-komentoa, edit on rivieditori, ed on kokoruudun editori. Esc-x quittaa ja tallentaa ed:stä, esc-q pelkästään quittaa, esc-k muistaakseni poistaa rivin (et voi poistaa vahingossa tehtyjä tyhjiä rivejä backspacettamalla)

Typen voit kopsata 1.2-wb-korpulta, tietty sitten kun saat tuon tiedonsiirron toimimaan kunnolla, niin voit napata netistä 1.3-imagen ja kirjoittaa sen korpullesi.

 

amiganewbie
Keskiviikkona, 7. tammikuuta, 2004 - klo 8.15:   
Matti: tuosta transdiskistahan on se long-versio, jonka pitäisi korjata tuo object module-ongelma

 

Matti
Torstaina, 8. tammikuuta, 2004 - klo 14.17:   
Juu, sitä olen käyttänytkin.

 

Jani Raitanen
Keskiviikkona, 10. maaliskuuta, 2004 - klo 9.03:   
Täytyypä täältä hieman aihetta sivuten kysäistä,
että missähän mahtaa olla vika kun tuo tiedonsiirto toimii kyllä PC:n ja Amigan välillä mutta tuo transdisklong ei vaan suostu toimimaan?

Aluksi käytin tuota baudrate 19200 ja tiedonsiirron jälkeen ja kopioituani transdiskin
WB1.3:n C-osioon se transdiskia käynnistettäessä ilmoittaa: not an object module.

No ei siinä mitään, tiputin baudraten 2400:aan ja nyt ei enää ilmoita olevan virhettä mutta sen sijaan ruutu vilkkuu vuoroin sinisenä ja vuoroin oranssina ja julmettu määrä epämääräisiä merkkejä ja välillä oikeita sanojakin vilistää shell-ikkunassa. 5 minuuttia olen jaksanut sitä katsella...:)

Sen olen tuossa vilistyksen keskellä huomannut että siellä välissä lukee aina track1, 2, 3 jne.
tuossa 5 minuutin jälkeen ollaan track11:ssä.

Mie oon kohtuu pihalla ny...:)

 

Jani Raitanen
Keskiviikkona, 10. maaliskuuta, 2004 - klo 21.12:   
Unohtakaa... Se olikin ilmeisesti tuo transdisk jotenkin epäkelpo yksilö kun ei kymmenen yrityksen jälkeen toiminut. Sain tiedonsiirron toimimaan Transwarpilla jolle riitti kaks yritystä.

 

Amiga4ever
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2004 - klo 13.46:   
Mutta hei, millä ilveellä te saitte ensin sen transdiskin tai transwarpin sinne amigalle siirrettyä? Kun tässä ite oon just yrittämässä siirtää nuita teidostoja amigalle tuloksetta. täs nyt on tullu kokeiltua ADF sender terminaalia ja wartranssia ja kirjotellu basicciin niihin tarvittavia ohjelma pätkiä mut ei vaan tykkää toimia =/

 

Amiga4ever
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2004 - klo 16.42:   
Joops, kyl mä oon tyhmempi ku vasemman jalan nokialainen saapas =) Rupes toimii yhteys, mutta ilmottaa amiga päässä received 0 bytes.

 

Amiga4ever
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 17.08:   
Totanoin, tossa siirrellessä noita tiedostoja amigalle huomasin että, siirtämäni filet on jossain teksti muodossa(oisko ASCII en muista) niin toimiiko ne suoraan vai täytyykö olla joku ohjelma jolla ne muuttaa toimiviks amigalla(muisti pätkii mulla nyt ja pahasti kun siitä on aikaa se 10 vuotta kun viimeks tämän homman kanssa on tullu painittua)? Vai onko mun wb:n levyissä puutos tauti et se ei ymmärrä niitä filejä?

 

Jope
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 19.41:   
Amigassa on pelkkä LF rivin lopussa kun puuseessä yleensä on CR/LF-parit. Unix-myllyissä on myös pelkkä LF, eli konvertoi sellaisella ohjelmalla, joka osaa tallentaa vaikka unixille ne..

Merkistö on lähes sama, kuin mitä Windows käyttää (Latin-1), mutta eri kuin mitä DOS käyttää. :-)

Fileiden pitäisi kyllä näkyä esim typellä kaikesta huolimatta. Mitä tarkoittaa, että wb-levysi ei ymmärrä filejä?

 

JPQ
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 19.51:   
Lisäksi on niin ikävästi että eräät Windows softat puhuu samasta standardista mitä amiga käyttää (sen nimi on unohnut minulta) mutta microsoftin tapaan tokihan siihen on pitänyt tehdä epästandardeja muutoksia.:( Tarkemmin en muista asiaa.

 

Pete
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 12.54:   
Tuo CR + LF yhdistelmän käyttö on mielenkiintoinen jäänne menneisyydestä Micro$oftin käyttöjärjestelmissä. Eräässä prujussa tuolle kerrotaan seuraava syy:

"ASCII- koodi tunnettiin jo sähkömekaanisten näyttöpääteiden aikana (näyttönä oli rullasta vedettävä paperi, jolle kirjoitin iski merkkejä). Sähkömoottori liikutteli päätteen kirjoituspäätä sivusuunnassa ja toinen moottori pyöritti telaa. Kumpikin tela tarvitsi oman ohjauksensa, mistä syystä rivinvaihto esitettiin kahtena merkkinä CR ja LF"

 

JPQ
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 13.32:   
Pete: jotenkin noin kait? ja pystytab (jota aina ihmettelin ennen kuin joku valisti) periytyy siitä kun koneen tulosteet tehtiin aikoinaan paperille eikä näytölle. Menee offtopiciksi mutta siltikin varmaan ihan mielenkiintoista.:)

 

Jope
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 20.03:   
Niin no..

En tiedä muistatteko vanhoja hyviä aikoja, mutta kyllä noi koodit oli vielä ihan valideja silloin, kun printtereille juteltiin Asciita, eikä kuvia niinkuin nykyään.

Monissa printtereissä oli dip-kytkin, millä sen sai lisäämään lf:n / cr:n jos jompi kumpi koneen fileistä puuttui. Tai onhan niissä myllyissä ne kytkimet vieläkin. :-D

Matriisiprinttereistä ei olla vieläkään päästy - ainoa teknologia joka toimii itsejäljentäviin lomakkeisiin, mitä joissain paikoissa vielä käytetään. :-)

 

Jope
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 20.04:   
(eli on niille ollut käyttöä TTY-aikojen jälkeenkin :-)

 

JPQ
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 20.38:   
Jope: matriisi kirjoitin aika karu ohjattava. Ja tottakai muistan noi ajat.

 

kysyjienkysyjä
Torstaina, 29. huhtikuuta, 2004 - klo 16.20:   
Onko mahdollista, että oman A500+:n serial portti olisi rikki? Sillä kun yritän siirtää transdiskiä tuolla ADF sender terminalin neuvomalla tavalla ja kun koitan kopioida transdiskiä disketille niin kone herjaa että "can't open transdisk for input- object not found". Oman aika suppean amiga tietämykseni mukaan tuota tiedostoa ei siis muistissa ole.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: