A4000T ja mediator

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 » A4000T ja mediator « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Fabio
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 7.55:   
Toimiiko kyseinen yhdistelmä, eli toimiiko mediator T-mallin emon kanssa, ettei ole kyse vain siitä että mediatoria ei saa asennettua T-mallin koteloon ?

 

Jontsa
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 9.10:   
Käsittääkseni T-mallin emoille löytyy oma Mediator mallinsa.
http://www.elbox.com/products/mediator_pci_3_4000t.html

 

Fabio
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 10.06:   
Tuo näyttäisin minun mielestäni ainakin ulkonäöllisesti samalta kuin mirage pro:n pci kortti eli jos tuon T-mallin emo levyn siirtää mirageen niin silloin se toimii siinä. Tiedä sitten onko siinä jotain logiikka eroja.

Siis ainoa syy miksi tarvittaisiin erillinen kortti T-malliin on kotelon erilaiset kiinnitys paikat emolle ja tytär kortille ja kiinnitys paikkojen puute mediatorin D-mallin kortille.

 

Jope
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 10.25:   
Niin siis T-malleissahan ne zorropaikat on siinä emolla, eli niille tarvitaan tommoinen pci-adapteri, joka tulee isa-paikkojen päälle..

Tornitetut D-mallit taas sitten hyväksyy vaihtoehtoisen tytärkortin, jolloin tuollaista "hackia" ei tarvitse käyttää..

Itseäni ainakin harmittaa, jos kortit pitää ruuvata johonkin lisärautaan kiinni. :-)

(ps. kannattaa lukea eri amigafoorumeilta mielipiteitä elboxista ennen kuin tekee lopullisen ostopäätöksen)

 

Jontsa
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 10.35:   
No itselläni on Mirage Pro jossa tuli Mediator 4000 ja antoi kyllä melkoisesti potkua vanhaan Amigaan.
Elboxin rauta on minusta laadukasta ja ajureita löytyy hyvin.

 

Fabio
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 11.48:   
Huomasin asian kun katsoin asennus kuvia. Kuten olen jo aikaisemmin jossain päin foorumia maininnut niin vaha emolevy lakkas toimimasta ppc:sen kanssa ja Boogie on etsinyt uutta emolevyä, ja muistaakseni hän on löytänyt jostain T-mallin, onko niillä muuten eroa siis lähinnä suoritus kyvyssä ?

 

zipper
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 13.45:   
No suurin erohan taitaa olla, että 4x8 MB simmejä pitäisi kelvata emolle - niinkuin siitä nykyisin jotain suurempaa hyötyä olisi.

 

Jope
Tiistaina, 2. joulukuuta, 2003 - klo 23.04:   
Jontsa, aika hintsusti on noita ajureita kuitenkin. Moni suosittu kortti on ilman tukea tälläkin hetkellä ja vielä kun onnistuivat pelottelemaan openpci-tyypit lopettamaan tuen, loppui myös itseltäni PCI-into.

Tuo tytärkortin paikalle tuleva mediatori-busboardi on käytännössä ainoa fiksu PCI-ratkaisu, joten hieman harmittaa tuo Elboxin mustasukkainen toiminta.

 

Fabio
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 8.09:   
Täytyis pistää kampanja pystyyn ja kertoa Elbox, että yhteisö ei pidä moisesta käytöksestä ja vähän ojentaa heitä, jos kaikki amigistit ympäri maapallon liittyisivät kampanjaan niin varmaan parantaisivat tapansa. Valitettavasti sellainen ei taida olla mahdollista, liikaa erimielisyyttä koko maapallon kattavassa yhteisössämme.

 

Jontsa
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 8.24:   
Jope: Kyllä niitä ajureita taitaa paremmin olla kuin muille pci-vaihtoehdoille Amigalla :)
Itseä ei ole Mediatorin hankkiminen harmittanut vielä kertaakaan.

 

Jope
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 10.11:   
Huh, tässä olikin pitkä jaaritus, mutta keksin sitten, kuinka saan sen lyhennettyä pelkästään oleelliseen:

Jontsa, suurin ongelma on se, että tuettujen korttien listalla on paljon kohtuu uutta rautaa, mutta melko uuden raudan joukosta on valittu vain halpiskortit!

En halua alkaa metsästämään huonoa rautaa käytettynä, kun mulla on vanhaa hyvää rautaa hyllyssä.. Esim 3comin 100M kortteja ja Matroxin Millenniumeja ja Millennium 2:sia. Näille pyysin Elboxilta tukea, mutta kuulemma "not considered at the moment".

Jos Elbox tukisi uutta *hyvää* rautaa, niin sitten voisin mielelläni käydä ostamassa Amigaa varten pari lisäkorttia..

Lisäksi tuo tuettujen korttien lista on pysynyt todella pitkään samanlaisena.. Onkohan siellä mitään kehitystä menossa? H+-ajuritkin on olleet "in development"-tilassa niin kauan, kuin MMCD on ollut ulkona.

Kuten jo mainitsin, Elboxin toteutus on ainoa, jota voisin itse harkita, mutta kun firman asenne on mitä on, en valitettavasti voi laittaa niin paljoa rahaa jälleen yhteen "dead end"-tuotteeseen.

Näpit on palaneet Amiga-maailmassa liian monta kertaa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 11.14:   
Jope: no mulla juurikin laatukorttien tuki esti PCI väylä kortti mielenkiinnon plus osuisiko laajenuskorttien paikat sopiviin kohtiin tornissani sekin myös. Ja noi Matroxit kuuluisi kyllä minusta ilman muuta niihin jolle saisi olla tuki ja myös laatuäänikortit niitä en nyt pysty nimeämään. Ja toki jos tarvitsee juuri 3comin 100M korttit.

 

miksuh
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 16.14:   
Jope: Toisaalta hiukan hassua se, että Mediatorille on kuitenkin ajurit useammalle kortille, kuin noille kilpailijoille joille on OpenPCI tuki :)

OpenPCI on hyvä idea, hyvä yritys luoda jonkinlainen standardi. Mutta ainakin Classic Amigan puolella se ei oikein ole tuottanut toivottua tulosta, koska ajureita ei ole tullut sitä tahtia kun olisi voinut olettaa avoimelta systeemiltä.

Eli herää kysymys olisiko se OpenPCI kuitenkaan loppujenlopuksi tuonut mediatorille sen enempää ajureita uusille korteille ? Jos niitä ei ole tullut kilpailijoiden käytttöön, niin... Toki olisi hyvä jos Mediatorillekin olisi OpenPCi tuki, sitä en kiellä.

Mitä tulee korttien hyvyyteen, niin vaikka Voodoo 3, on jo vanha kortti, niin se kuitenkin on nopein ja uusin mitä Classic Amigalle saa millään tavalla. Ei sitä kilpailevillekaan PCI-väylille ole Matrox jne ajureita. AmigaOne ja pegasos on sitten toinen juttu. Yksi syy miksi Voodoo 3 on tuettunu kaikilla oikeestaan, on varmaankin se että sille oli helppo tehdä ajurit ja siitä sai tarpeeksi infoa. Itse olen kyllä oikein tyytyväinen jo Voodoo 3 3000:n, en kyllä palaisi enää mihinkään zorro-näytönohjaimeen.

Verkkokorttien ja telkkukorttien kohdalla Mediatorin tuki on hyvä. Oikeastaan melkeen kaikki markkinoilla olevat telkkukortit toimii. Verkokorteista toimii myös moni, vaikkei esim 3Com:n kortit olekaa tuettuna.

Kyllä minä olen ihan tyytyväinen nykyseenkin Mediatorin ajuri tukeen. On ne tuetut PCI kortit kuitenkin uudempia kun Amigan zorro-liitäntäiset kortit. Eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

 

Jope
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 12.42:   
Miksu, openpci:n ajurikehitys lienee nyt hidasta, kun Mediator on kuitenkin suosituin PCI-laajennus... Vähän ilkeä noidankehä. Uskon, että jos Elbox ei olis estänyt openpci:n kehitystä, niin ajuritukikin olis eri mallilla. Spekulaatiotahan tää toki on, ei ole kristallipalloa kaapissa. :-)

Muita kortteja en harkitse, kuin Mediatoria - en halua mitään zorropaikasta roikkuvaa prometeusta tai csmk3/ppc:tä vaativaa g-rexiä, vaan siistin ratkaisun, joka tökätään A4000:n tytärkortin paikalle ja toimii ilman, että tarvii päivittää muista koneen osia..

En kiistä tuota Voodoo3=nopein Amigalle-sanontaasi.. Ei vaan ole mun korttini.

Verkkokorteista toimii moni "ne2000"-yhteensopiva. On kai sielläkin ihan kohtalaisia kortteja joukossa, mutta äähh..

Tässä kohtaa voisin viitata tuohon edelliseen postaukseen, että miks ostaa semi-uutta huonoa rautaa? Siksi, kun ei ole muutakaan vaihtoehtoa? Sitten pitää vaan jättää Amiga sellaiseksi kuin se on..

En viitsi sitten laittaa niin paljoa rahaa kiinni, kun tuntuu siltä, että olisi voinut ostaa parempaakin, mutta itsestä riippumattomista syistä joutuu tyytymään kompromisseihin..

 

JPQ
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 15.41:   
Jope: Kristallipallo kuuluu muuten pöydälle ei kaappiin.:)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: