Tekstuurianimaatiota Cinema 4D CD:llä...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 11/2003 » Tekstuurianimaatiota Cinema 4D CD:llä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Torstaina, 6. marraskuuta, 2003 - klo 12.28:   
Kysynpä tätä täälläkin, jos löytyisi apua. Eli ongelmana on tekstuurianimaation luominen C4D CD:llä. Tekstuurianimaatiolla tarkoitan että johonkin objektiin mapataan vaihtuva kuva. Jos esimerkiksi haluaisin tehdä animaation televisiosta jonka ruudulla on liikkuva kuva ja olisin sitä varten tehnyt vaikka 100 ruutua miten nuo kuvat saisi kätevästi liitettyä johonkin materiaaliin niin että C4D osaisi kuvia laskiessaan valita oikean kuvan kuhunkin frameen. Kokeilin laittaa kuvat projektihakemistoon nimettynä tyyliin frame.nnnn ja määritellä alku ja loppumateriaalin erikseen mutta siitä tulee vain morffaus noiden kahden framen välillä.

 

Thematic
Torstaina, 6. marraskuuta, 2003 - klo 19.10:   
Onko siinä varsinaisesti tuota ominaisuutta; voiko morfausta ketjuttaa skriptillä tai manuaalisesti? Olen käyttänyt tuota C4D:tä vain joitain tunteja, ja siinä ajassa ei paljonkaan avautunut.

 

J.
Torstaina, 13. marraskuuta, 2003 - klo 8.16:   
Kyllä siinä pitäisi olla, ei luulisi tuollaisen olevan vaikea toteuttaa. Ja käsittääkseni aikaisemmassa versiossa oli tuollainen ominaisuus. Manuaalisesti olisi aika tuskaa toteuttaa tuollaista ja se vaatisi esimerkiksi 100-ruutuisella animaatiolla 100 materiaalia pelkästään tuolle+muut materiaalit jotka pitäisi vielä asettaa manuaalisesti joka ruutuun. Skriptillä taas sa taitaisi vaatia tosi monimutkaista skriptiä.

Yksinkertainen materiaalimorffaus tuntuisi toimivan. Eli määrittelen kaksi materiaalia, vaikka nimeltään a (kiiltävän punainen) ja b (himmeä vihreä) ja asetan materiaalin a vaikka kuutioon. Sitten määrään time line-ikkunassa texture-ketjun jonka alussa on a ja lopussa b. Kun rendaan framen suunnilleen puolivälistä tuota ketjua kuutio on jotakuinin oranssi ja puolikiiltävä. Mutta jos vaikka tekstuurihakemistossa on 50 framea nimettynä tyyliin frame.nnnn (missä nnnn on numerosarja alkaen nollasta) ja kokeilen määritellä kaksi meteriaalia alkuun ja loppuun vaikka niin että "alku" sisältää tekstuurin frame.0000 ja "loppu" tekstuurin frame.0049. Jos pistän time linessä textureen ketjun jonka alkuun pistän materiaalin alku ja loppuun materiaalin loppu niin tuloksena on joko raaka morffaus noiden kahden tekstuurin välillä (vähän niin kuin Deluxe Paint 4:n morffaus) tai vain raaka hyppy jossain ketjun puolivälissä/lopussa yhdestä framesta toiseen. Olen kokeillun monia temppuja mutta millään en ole saanut C4D:tä käyttämään väliframeja älykkäästi. Onko tuossa jokin kikka kolmonen vai onko se tyystin mahdotonta ?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: