Linuxista

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 11/2003 » Linuxista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Fabio
Keskiviikkona, 29. lokakuuta, 2003 - klo 8.41:   
Sellainen ongelma, että DEbian 68k version asennus ei onnistu. Kone kyllä käynnistää linuxin mutta sitten tulee ongelma vastaan, kun joku busybox niminen ohjelma käynnistyy niin sen jälkeen joku bogl valittaa ettei tunnista screen type 1:nia ja 3. consolissa tulee ilmoitus udbootstrap exits ja kun tuo bogl ilmoitus tulee niin tux logon värit sekoavat. Eli mikä on tuo bogl ?
Näyttötilana on pal, voiko chip muistin määrä vaikuttaa asiaan ?

 

Fabio
Keskiviikkona, 29. lokakuuta, 2003 - klo 9.00:   
Löyty ainakin yksi ratkaisu ongelmaan netistä, täytyy vielä kokeilla sitä kunhan pääsen kotiin.

 

allu
Keskiviikkona, 29. lokakuuta, 2003 - klo 18.25:   
moro fabio,

itsekin yritän kolmatta päivää saada debiania asennettua. asennus menee loppuun ja levylle myös ilmestyy kattava hakemistovalikoima, mutta bootstrap ilmoittaa virheestä(1). ehkän tän sais jo bootattua(miten?? amiboot linux.bin ei toimaa) mutta mistään ei voi olla varma että levyllä on kaikki filet.

itsellä tuo virhe tulee vasta ihan lopussa(tunnin verkkoimuttelun jälkeen). toinen konsoli näyttää että virhe olisi "tar:unexpected eof" tjs. eli, file loppuu kesken. tänään koitan eri mirrorilta.

 

allu
Torstaina, 30. lokakuuta, 2003 - klo 0.01:   
sain toimiin.

koneena 1200 1230-iv/16mb turbolla+fpu, 20gb:n kovalevy ja pcmcia-verkkokortti.

startinstalliin tarvi laittaa(muistaakseni):
amiboot-5.6 -t 5 -p 222 -d -k linux.bin root=/dev/ram video=amifb:pal nolangchooser

ja asennuksessa hain paketit ruotsalaiselta mirrorilta(suomalainen ei toiminu). ruotsalaisten paketit varmaan toimii myös valmiiksi amigan osiolle haettuna.

kesti muuten asentaa tosi kauan(ainakin 2 tuntia), mutta mitään ongelmaa ei ilmennyt.

 

Fabio
Torstaina, 30. lokakuuta, 2003 - klo 7.59:   
Mulla on 6 cd:n setti (debian 3.0...) mutta en millään saa asennettua base systemiä, ensinnäkin kerneli ei mainitte boottauksessa scsci cdromista mitään, kovalevy kyllä tunnistuu ja jos siirrän rompun sisällön ensin kovalevylle (workbenchissä work partitiolle) ei sittenkään toimi asennus koska ei löydä dists/woody/binary-m68k/release tiedostoa, vaikka sellainen kyllä on olemassa mutta se on vain teksti tiedosto jossa on muutama rivi, toinen vaihtoehtoinen file jota etsitään on basedebs.tar missähän sellainen tiedosto luuraa. Olisko mitenkään mahdollista asentaa tuota base systemiä käsin ?

käytössä on amiboot 5.6 -r(?) linux.bin (jotain optioita en muista mitä) root.bin root=/dev/ram video=amifb:pal nolangchooser

 

Fabio
Torstaina, 30. lokakuuta, 2003 - klo 8.24:   
Sen verta vielä, että mistähän johtuu, että välillä näppäimistö toimii pikkusen liian nopeasti joten yksittäisen merkin kirjoittaminen on lähes mahdotonta eli tulee monta merkkiä kerralla jossei paina nappulaa riittävän lyhyen aikaa.

 

allu
Perjantaina, 31. lokakuuta, 2003 - klo 0.09:   
jaa-a, tota näppisongelmaa on paha lähtee arvaileen.

juu, asentamani debian on myös 3.0. se ei tarvinnut muita kuin rescue.bin, root.bin ja drivers.bin/drivers.tgz sekä basedebs.tar, mikä haettiin verkon kautta. kaikki, paitsi basedebs.tar, oli hakemistossa http://ftp.fi.debian.org/debian/dists/stable/main/disks-m68k/3.0.23-2002-05-21/amiga/ tai pykälää alempana, amigainstall.tar.gz. purin kamat amigan osiolle hakemistoon debian.

jos kone vaan on verkossa toi on ihan hyvä vaihtoehto hakee levyimaget tuolta ja antaa asennuksen hakee loput(basedebs.tar ja ehkä jotain muuta). mutta, suomalaiselta peililtä ne ei toiminu.

startinstallia tarvi muuttaa(tarkastettu amigalta):
amiboot-5.6 -t 5 -p 222 -d -k linux.bin -r root.bin root=/dev/ram video=amifb:pal nolangchooser

ja asennetun debianin buuttaus:
amiboot-5.6 -t 5 -p 222 -d -k linux.bin root=/dev/hda4 video=amifb:pal nolangchooser

-d on valinnainen ja root riippuu omasta partitioinnistasi.

 

kiinnostunut
Perjantaina, 31. lokakuuta, 2003 - klo 19.39:   
allu (ja muut): Olisko mitenkään mahdollista että tekisit jutun seuraavaan Sakuun Debianista ja sen asentamisesta? Itseäni tuo ainakin kiinnostaisi, kun olen käyttänyt Mandrakea PC:llä ja tuo Debian tuntuu hankalalta.
Itselläni olisi tarvetta linuxiin, mutta tuo asentaminen ei onnistu yhtä helposti kuin PC:lle.

Ja onnistuuko X-window:n (KDE ja GNOME) käyttö m68k-koneilla vai tarvitaanko siihen ppc? Oma koneeni on 040/25 MHz + PPC 603/200 MHz, 128Mb muistilla ja BVision näytönohjaimella.

 

allu
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 1.46:   
ehkä pienen asennusohjeen teko vois luonnistua, koska oma linux-tietämys on 9 asteikolla 0-10000. tässä vaiheessa sen vois vielä asentaa uudestaankin ja koittaa toisia vaihtoehtoja(ja jopa samalla kirjata ylös mitä tuli tehtyä).

laitetaan korvan taakse. ehkä ens viikolla vois leikkiä sillä lisää ja kirjottaakin jotain.

 

Thematic
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 2.40:   
Kyllä X toimii aina, ja KDE/Gnome luultavasti, mutta ne voivat jo olla turhan raskaita. Mutta tokihan BPPC:llä käytetään LinuxPPC:tä?

Harmi ettei Mediator-tukea ole, vaikka eihän minulla ole toisaalta sitä 4MB->8MB päivitystäkään siihen.

 

JPQ
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 2.44:   
Thematic: mikäs päivitys tuo on ? Ja Mediator tuen puutehan kait johtuu sen tekijöistä eikä linux väestä eli ikävämmästä syystä.
PS. Ei Mediatoria mutta silti.

 

Thematic
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 19.21:   
JPQ: Tuo alkuperäinen Mediator 1200 ei toimi 8 MB:n moodissa ilman pientä päivitystä. Syytä on paha sanoa.

 

JPQ
Lauantaina, 1. marraskuuta, 2003 - klo 19.30:   
Thematic: mikä ihme tila se on ?

 

Fabio
Sunnuntaina, 2. marraskuuta, 2003 - klo 2.09:   
Tuohon näppisongelmaan lisään vielä, että date komennon mukaan aika etenee minuutin sekunnissa eli siitä johtuu tuo näppisongelma.
Siis kerneli laskee ajan väärin jolloin kaikki ajoitukset ovat aivan liian nopeita.
Auttaiskohan jos vaihtais kerneliä, netissä on joillakin ollut ongelmia tuon 2.4 kernelin kanssa (oletan, että debian 3.0 on 2.4 kerneli).

 

allu
Sunnuntaina, 2. marraskuuta, 2003 - klo 13.48:   
fabio: miten voi olla mahdollista??? asennatko linukkaa emulaattoriin?

linukoissa on se hyvä puoli, että aina voi syyttää kerneliä. joten kernelin vaihto varmasti auttaa tohon, mutta kysymys onkin siitä onko vaihtokernelissä otettu kantaa nimenomaan tuohon ongelmaan.

kerneli käyttää kelloa siten, että boottauksessa se luetaan rtc:ltä, session ajan päivitetään ainoastaan kernelin sisäistä kelloa ja shutdown:ssa kernelin kello kirjoitetaan rtc:lle. näin uskoisin sen toimivan ja uskoa tukee kernelin antamat viestit bootauksessa ja shutdown:ssa.

 

Fabio
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 8.32:   
Pientä tarkennusta, Näppisongelma esiintyy mediator ZIV:n kanssa, eli kun sen irrottaa niin näppäimistö toimii melkein normaalisti eli kirjoittaminen luonnistuu paremmin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: