PowerIcons

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 11/2003 » PowerIcons « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

itix
Sunnuntaina, 19. lokakuuta, 2003 - klo 17.33:   
Onko joku kokeillut?

http://www.elena-fractals.it/Downloads/PowerIcons.lha

 

miksuh
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 18.23:   
AmigaWorld.net:ssä oli juttua, että toimii hyvin ainakin 060 + Mediator yhdistelmällä. Pitääpä imasta toi ja kasa PNG-ikoneita ja kokeilla kotona. Näyttää ainakin hyvältä.

 

Mikkihii
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 21.16:   
Kyllä! Itsellä 060/50Mhz/Mediator+Voodoo3 ja hyvin&hienosti toimii. Nopeudessa ei häviä glow-ikoneille (poislukien ikkunan scrollaus) ja näyttävyydessä voittaa mennen tullen :)

Ainoa vastaantullut ongelma on että AmiDock ei jostain syystä halua tallentaa asetuksiin png-ikoneita... ne vain "katoaa." Outoa? Mutta väliäkös sillä. PowerIcons sai jäädä koneeseen pysyvästi :)

 

Thematic
Maanantaina, 20. lokakuuta, 2003 - klo 22.46:   
Ei toimi icon.libraryn kanssa - ei tule käyttöön. Vaan eipä ole
ensimmäinen kummallinen patch Amigalla.

 

Pekka Nissinen
Tiistaina, 21. lokakuuta, 2003 - klo 10.49:   
Kokeilin tuota WinUAE:n kanssa ja hyvin toimi! :) Mielestäni nuo eivät ole yhtään hitaampia kuin nuo GlowIconitkaan mutta paaaljon hianompia... Tuossa A1200 + BlizzardPPC -koneessani ei ole enää BVisionia, joten oikealla Amylla en ole tuota testannut. Mutta todella mielenkiintoinen patchi, joka varmasti vain paranee vanhetessaan.

 

JPQ
Tiistaina, 21. lokakuuta, 2003 - klo 11.09:   
Pekka Nissinen: Mitenhän GlowIconit on pakattu jos on ? (pohdinta ei kysymys vaikka saa vastata jos tietää ja koskee kaikkia muitakin)
mietin vain että josko selittäisi tuon. PNG kuvien pakkauksesta tiedän sentään jotain.

 

miksuh
Tiistaina, 21. lokakuuta, 2003 - klo 16.35:   
Mulle tuli vähän ristiriitanen tunne tosta. Toisaalta noi PNG ikonit toimi hyvin 060+Mediator yhdistelmällä. Hain kde-look.org:sta useamman paketin niitä suosituimpia ikonipaketteja, ja kyllä ne kieltämättä nättejä on. Nopeuden kanssa ei myöskään ollut ongelmia, nopeasti toimi. Ikkunan skrollaus tosin hidastui. Eli äkkiseltään katsottuna kaikki oli hyvin.

Mutta toisaalta tossa systeemissä éi kyllä kaikki ole oikein hyvin. Itse en ole koskaan millään systeemillä oikeen tykännyt ikoneista, jotka aktivoitaessa vain vaihtaa väriä. Minusta se näyttää tökeröltä. Amigan ikoneissa on ollut aina hienoa se, että aktiiviselle ja ei-aktiiviselle tilalle on oma frame. Noissa PNG-ikoneissa ei sitä toista framea ole, vaan aktivointi näytetään yksinkertasesti ikonin värejä muuttamalla.

Noi PNG ikonit näyttää kyllä tosi hyvältä niin kauan kun ne vaan on siinä ruudulla. Mutta heti kun niitä kliikkkaa, niin monet ikonit näyttää suorastaan rumilta. Kun ikonia klikataan POwerIcons vain muuttaa ikonin värin hiukan sinisemmäksi ja vaaleammaksi. Koska värejä muutetaan jokaisen ikonin kohdalla samojen arvojen mukaan, niin monilla ikoneilla se ei näytä oikeen hyvältä.

Henkilökohtasesti minä pidän enemmän AmigaOS:n tavasta näyttää ikonille kaksi eri framea. Jotenkin tuommoinen pelkkä värien muuttaminen ei tunnu oikeen samalta, kun että esim hakemistoikonissa folderi/laatikko todella aukeaa jne.

Jotenkin kummalla tapaa tuo powericons:n tyyli tuntuu tunnottomalta verrattuna siihen, että ikonin kuva muuttuisi sen mukaan onko se aktiivinen vai ei. Vähän sama juttu kun ohjelmien käyttöliittymien kanssa. Eli huono käyttöliittymä on semmonen, missä esim toolbarin nappia painaessa ei tule tunnetta, että sitä nappia todella painoi. Napin pitää painua sisään jne.

Toinen juttu on se, että riippuen ympäröivistä ikoneista ja ikonin alkuperäsistä väreistä, tommonen pelkkä värien vaihto ei ehkä ole kaikki selkein aktiivisten ikonien löytämiseen.

OS3.5/OS3.9 Glowiconsien hehkureuna on siitä loistava idea, että sen ansiosta aktiivisen ikonin huomaa heti vaikka kymmenien ikonien joukosta. Siksi mä oikeestaan toivosinkin, että tohon tulisi edes valinnaiseksi vaihtoehdoksi se, että ikonille saa tommosen hehkureunan aktivoitaessa. Esim 24bit sininen hehkureuna voisi olla ihan siistin näkönen kaikenlisäksi.
Eikä sillon tarvitsisi muutella niitä ikonin muita värejä. MOS:ssa on samanlainen systeemi kun toi powericons, ja siihenkin toivosin tommosen featuren. Ei sen ole pakko olla oletuksena päällä, kunhan semmosen voi pistää päälle halutessaan.

Huonojapuolia on myös s, että ton powerIcons:n kanssa ei ikonia rahatessa näy muuta kun nuoli...
Olis kiva jos ikonia raahatessa esim generoitas joku vähävärisempi ikoni jota voitas siirrellä, tai jos olis laatikko ikonin paikalla. nykysellään se nuoli ei edes ole hiiren kohdistimen alla, vaan kohdistimen alla ei ole mitään ikoniin viitttaavaa.

Eli no ensimmäiseksi julkiseksi versioksi toi on ihan ok, mutta parannettavaa kyllä on. En oikeen oo osannu päättää ottasinko ton käyttöön vai en.

 

miksuh
Tiistaina, 21. lokakuuta, 2003 - klo 16.46:   
"Amigan ikoneissa on ollut aina hienoa se, että aktiiviselle ja ei-aktiiviselle tilalle on oma frame."

Tai no korjataan nyt, että kaikissa Amigan ikoneissa ei ole toista framea aina ollut. Varsinkin 1.3 aikoihin lähinnä muutettiin ikoni negatiiviseksi, mikä myöskin näyttää rumalta. Mutta ainakin uudemmilla AmigaOS versioilla sen toisen framen ikoniin saa riippumatta onko käytössä neliväriset, newiconsit tai glowiconsit.

 

itix
Tiistaina, 21. lokakuuta, 2003 - klo 19.07:   
Oon samaa mieltä tuosta että ikoneilla voisi olla kaksi eri kuvaa. Se ei olisi mahdotonta toteuttaa mutta 100% yhteensopivuus "Linuxin" ikonien kanssa olisi sitten mennyttä. (Tosin ketä se nappaisi..)

Tuo nuoli varmaan tulee sen takia että Workbench ei osaa näyttää PNG-ikoneja raahatessa oikein? Mut ehkäpä Elena kehittää tuota vielä lisää...

 

JPQ
Tiistaina, 21. lokakuuta, 2003 - klo 23.11:   
itix: nappaisi niitä jotka ei jaksa tai osaa omiaan piirtää.
Sävytys efektistä onhan se okei muuten mutta se ei aina näy kunnolla. Ja kyllä kaksi eri kuvaa sisältävä kivin on. Ja jos on tuo raahaus pulma niin eipä kiinnosta koko softa.

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 22. lokakuuta, 2003 - klo 8.50:   
JPQ: Ei hajuakaan... :) Tosin muistan kyllä yhden pienen apuohjelman, olikohan se CondenseIcon (tai jotain?!?), joka ilmeisesti "optimoi" noiden ikonien kokoa jollain tapaa... Joku joka tietää kertokoon. :)

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 22. lokakuuta, 2003 - klo 9.09:   
miksuh: Juu, olen samaa mieltä, että tuo pelkkä nuoli kuvaketta siirrettäessä hieman häiritsee. Tosin eihän niitä kuvakkeita koko ajan olla siirtelemässä. :) Mutta tuo nuoli saisi olla sellainen, että se tulee näkyviin vasta kun ikonia siirretään. Nykyisellään se vilahtaa kaksoisnäpäytettäessäkin ja mielestäni se on hiukan ärsyttävää. Pienen puutteen näen myös siinä, että kuvakkeen värisävyä vain vaalennetaan klikattaessa (tosin sävyä ja astetta voi säätää). Olisi kiva jos sitä voisi myös tummentaa. Ja tuo em. mainuttu hehku-efekti olisi kyllä aika cool. :) Mutta jotain positiivistakin täytyy sanoa, nyt kuvakkeet "toimivat" kaikenlaisilla taustakuvilla eikä varjot enää näytä järkyttäviltä valkoisilla ja tummilla taustoilla. Saapas nähdä intoutuuko esim. Mason tekemään muutaman PNG-GlowIconinkin, ainakin se yksi esimerkki, minkä hän tuolla AW:ssä näytti oli ihan kivan näköinen - http://www.masonicons.de/Overscan.png -

 

Hz
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 21.25:   
pörörör..
Tääl olis muutma PNG.info jos käyttöä löytyy
http://koti.welho.com/htoyryla/download/

 

Jupp3
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 12.30:   
Muistaakseni toi Condenseicon poistaa Glowiconeista 4-värisen ikonin...

Eli jos käyttää <WB3.5:ttä, niin "normaalisti" näkyy glowiconin tilalla toi nelivärinen, mutta silloin näkyy vain semmonen pieni laatikko, jos 4-väri-ikonia ei ole.

 

JPQ
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 13.10:   
Hz: onko noi PNG ikoneja jos menevät testiin tosin ei PowerIconsin kanssa....

 

Jupp3
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 15.39:   
JPQ:

png-ikonit ovat (ainakin ylensä) tavallisia png-kuvia, voi katsella normaaleilla kuvankatseluohjelmilla (multiview, mysticview...) kunhan vain näyttää png:tä

Tosin, .info -pääte pitää (ainakin joissain tapauksissa) muuttaa .png-päätteeksi...

 

JPQ
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 15.54:   
Jupp3: joo mutta tarkistin että ymmärsinkö oikein että Hz:een ilmoittasaman osoitteen paketit on ikoneja. Tiedän että ihan tavallisia PNG kuvia ovat. Kuten myös sen että eka PNG:tä tukeva kaupallinen softa oli Amigalle eli Personal Paint.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 23.17:   
JPQ:
png-ikonit ovat 32 bittisiä png-kuvia, joten niitä ei pahemmin kannata 8bit softalla editoida...
Paremmin onnistuu esim. fxpaintilla

 

JPQ
Torstaina, 6. marraskuuta, 2003 - klo 1.35:   
Jupp3: tottakai niin ovat tiedän ja sanoinkin että aika paljon PNG:stä tiedän katsoskun löytyy PNG kirja ainakin vielä hyllystä tosin LibPNG:een käyttöohjeet miksi ostin on hebreaa. ja itse tulen luuliisn käyttämään sitä 64väristä ikoni settiä. Jos täytyy 8bit tilaa ajaa niin ikonit ei syö kaikkia värejä.:)
Hz: kiitos ikoneista.

 

itix
Torstaina, 6. marraskuuta, 2003 - klo 2.21:   
8bit tilaa? Eikös kaikilla ole WB vähintään hicolour tilassa? :)

 

JPQ
Torstaina, 6. marraskuuta, 2003 - klo 3.35:   
itix: mulla on normaalisti 16bit/24bit tilassa eli highoclor mutta eräs hyvä peli on WB ruutu peli eikä toimi 16bit/24bit tilassa ja muita syitä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: