PFS ja tuhottu root -blokki

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 08/2003 » PFS ja tuhottu root -blokki « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Soikki
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 13.57:   
Onnistuin seuraavasti:

Käyttelin jotain cache -softaa kovalevyllä ja se aiheutti taasen epämääräisiä blokkiongelmia. "Same block used twice" jne. Eipä sitten tullut mieleen että PFS on käytössä, ja rutautin koko paskan jollain AmiBackilla ja roottiblocki hävisi sen siliän tien. Tietysti vielä käyttislevyltä.

Nyt masiina on boottaamattomassa tilassa, mitäs luulette voiko tuolta diskiltä saada enää mitään talteen...?

Itseään saa syyttää kun on tyhmä.

 

miksuh
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 9.05:   
Tulevaisuutta ajatellen Same block used twice virheet saa ainakin ihan hyvin korjattua PFSDoctorilla, muistakseni kerran pari noita on näkyny mullakin.

Tohon roottiblokkijuttuun en kyllä äkkiseltään osaa sanoa mitään, kun tommosta ei ole koskaan käynyt. PFSDoctorikin vaatisi kai että levy sentään näkyisi dh0:na jne...

 

soikki
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 13.42:   
Ehkä jotain toivoa lisää se, että levy kyllä näkyy esim. boottimenussa ok... Mutta kun yrittää bootata niin ei onnistu...

 

Thematic
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 18.19:   
Tulee mieleen, että (väärin)käyttämäsi ohjelma on vain tehnyt oletuksia levyllä olevasta järjestelmästä ja sotkenut jotain yhdestä tai useammasta kohdasta siten, ettei tiedostoja tahdo löytyä noin vain. Itselläni ei ole PFS:ää käytössä, mutta tuskin on kyseessä täysin peruuttamaton virhe. Eri asia sitten vaatiiko se sellaista softaa, jota ei vielä ole tehty.

SFS:llehän on esim. SFSSalv joka tepsisi varmaan tuontyyppiseen tilanteeseen, mutta en ole onneksi koskaan tuota tarvinnut, vaikka useimmat osiot ovatkin juuri SFS.

 

jPV
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 19.38:   
PFSDoctoria ja/tai Diskvalidia kannattaa kokeilla.

 

Soikki
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 13.40:   
No niin...

Kerkisin asiaa hämmästellä... Drive on 9,5 gb jaettuna viiteen partitioon. PFS oli vain yhdellä partitiolla. Amiback onnistui lähestulkoon tuhoamaan sen Workbench -partition (FFS!), onneksi en juurikaan koskenut muihin. Disksalv sai osittain harsittua datan talteen tuolta Workbenchilta...

Toiselta kovalevyltä löytyi bootable "vanha" workbech -partitio jota käytin tuon aikaa. Siitä 9,5 gb levystä näkyi ainoastaan ensimmäinen partitio. Kun starttasin 0s3.9 -asennuksen, muut partitiot ilmestyivät näkyviin ja toimivat ok. Ilmeisesti os3.9:ssa on jotain uuttakin mukana kun partitiot eivät olleet näkyvissä vanhemmalla wb:lla...

 

jPV
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 13.57:   
Joo, siis 3.1:n scsi.device ja ffs eivät tue yli 4 gigan levyjä ja partition maksimikoko on 2 gigatavua. Samat rajoitukset ovat vanhoilla korjaussoftilla, kuten juuri Amiback, Disksalv, ABTools jne. Eli niillä ei tee mitään yli sen neljän gigan alueen menevillä partitioilla. Eivätkä ne tajua kuin FFS:n päälle. Muistaakseni blokkikokokin pitää olla 512.

OS3.9 päivittää scsi.devicen ohjelmallisesti setpatchin avulla (vanha on rommissa). Tuosta seuraa, että kylmäkäynnistyksessä käytössä on vanha 4 gigan rajoitteinen scsi.device, mutta ensimmäisen setpatchin ajon jälkeen se uusi pysyy muistissa vaikka konetta resetoisikin. Uusi scsi.device löytyy "devs:amigaos rom update" tiedoston sisältä, josta setpatch lataa sen muiden päivitysten mukana. Jos haluaa nähdä mitä tuo päivitys pitää sisällään, niin sen voi pilkkoa osiin Blizkickin mukana tulevalla apuohjelmalla... sen jälkeen niitä erillisiä päivityksiä voi käyttää mielensä mukaan moduuleina Blizkickissä jne.