Elbox ilman USB-pinoa 1.8.2003 lähtie...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 08/2003 » Elbox ilman USB-pinoa 1.8.2003 lähtien « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Piru
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 7.45:   
"Registration process closed!

As of 01-Aug-03, further support for Elbox hardware has been dropped for all times. No keyfile can be obtained anymore that will work with the Spider.
Users, who have registered before this date are not (yet) affected. Eventually, the free updates will cease at some point (but not this year).
I've said this before, but I think I have to say this again: Users of USB solutions, that come with an OEM-Licence (this includes Subway, Highway, Algor and Pegasos), are not affected at all and will have full support as long as Poseidon is available as a product.

Please visit the Highway USB Yahoo group for support (for all Poseidon users)
"

http://www.platon42.de/poseidon.html

 

Joanna
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 12.03:   
No, kun on seurannut keskustelua esimerkiksi Ann.lu:ssa ja nähnyt minkälaista kieltä Elbox:in (epä?)virallinen edustaja (Rat nimimerkki) käyttää Chris Hodges:ista niin ihmettelen ettei tuo tullut jo paljon aiemmmin.

 

miksuh
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 12.35:   
Toisaalta tuo on hyvin paha käyttäjien kannalta. Eli käytännössä estetään kokonaan mahdollisuus että userit itse rekkaisi sen softan. Itse olisin tuon tehnyt jos olisin spiderin ostanut.

Jotenkin musta kyllä tuntuu, että tossa on takana muutakin kuin vain se Elboxin juttu. Etteivät vaan haluais pakottaa porukkaa ostamaan nimenomaan subwayn/hiwayn... Spiderhän on syönyt varmasti melkosesti noiden markkinoita.

Suoraansanoen toivon, että joku tekee kilpailevan USB-stackin. Jos semmonen tulee, niin semmosen ostan en varmasti hanki mitään Poseidoniin liittyvää, sen verta vihaksi pistää että Mediatorin käyttäjät suljetaan kokonaan ulkopuolelle Elboxin takia, eihän se käyttäjien vika ole jos Elbox pälleilee :P

Yksi syy miksi toi myös haisee subwayn/hiwayn suosion lisäämiseltä on tämä:

"Users, who have registered before this date are not (yet) affected. Eventually, the free updates will cease at some point (but not this year)."

Eli jos olet Mediator käyttäjä ja olet jo itse rekannut niin ton jälkeen et saa edes päivityksiä vaikka olet maksanut softasta :P

Tietty ymmärrän sen että Ebox on syypää, mutta käyttäjän kannalta minä en kyllä pysty arvostamaan tommosta asennetta.

Minä ainakin tuntisin itseni huijatuksi, jos olisin just ostanu Poseidonin ja sitten sais kuulla ettei kohta tule päivityksiä nimenomaan mun raudallaeni. Eli ei kiitos Poseidonia enää mun koneeseeni :P

[Edit: Viestejä yhdistetty. -Thoriel]

 

Joanna
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 12.56:   
Onhan niitä ainakin yksi ennestäänkin olemassa (tulee OS4:n) ja kolmannestakin on ollut huhuja .. mutta ei Elbox ole sitäkään halunnut lisensoida joten ei se paljon auta loppujenlopuksi.

Lisäksi kannattaa muistaa ettei eri Usb stackkien rajapinnat laitteistoon päin ole todennäköisesti samanlaisia, joten Poseidonille sopivat laitekoodit eivät luultavasti toimi ilman säätöä/testausta muissa stackeissa.

Minusta Chris on ollut hyvin reilu.. JOS minua olisi toistuvasti julkisella paikalla haukuttu hulluksi en olisi noinkaan pitkään viitsinyt kuunnella.

 

Piru
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.00:   
miksuh, haloo.

Kun ostat softan, sä ostat sen hetkisen version. Se että Chris on antanut päivityksiä *ilmaiseksi* on aivan hänen omaa hyvyyttään.

Rat:n tapauksessa Chris blacklistasi hänen keyfileensä uusista versioista. Rat sai tasan sen mistä maksoikin: Toimivan USB pinon. Chris jopa tarjoutui palauttamaan lisäksi Poseidonin kauppahinnan, mihin ystävämme "Rat" ei suostunut.

Edes Microsoft (jolla olisi kevyesti siihen varaa) ei anna seuraavaa windowsin versiota ilmaiseksi.

Lisäksi: On rautatoimittajan vastuulla että raudalle löytyy ajurit (tässä tapauksessa USB pino). Elbox:n täytyy hoitaa asia nyt muilla keinoin. Ainakin tilanne selkenee nyt niin, että tuotteen ostajille on selvää tuleeko mukana USB pino vai ei.

Seuraavaksi jäämme mielenkiinnolla odottamaan toteuttaako Elbox uhkauksensa lakitoimista.

 

miksuh
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.11:   
Piru: Siitä huolimatta, jos päivityksiä tulee jatkossakin kaikille muille paitsi omalle raudalle, ja kun ostohetkellä on annettu ymmärtää että ilmaisia päivityksiä saa kaikki, niin sillon kyllä oikein hyvin voi tuntea itsensä huijatuksi.

Ja kuka on Rat ?

No jokainen voi olla mitä kmieltä haluaa, minä en halua enää euroakaan Poseidoniin sijoittaa. Jos haluavat menettää asiakkaina ne Mediatorin käytäjät, jotka itse olisivat valmiita Poseidonin rekkaamaan niin siitä sitten vaan. Jos markkinat kerran on jo muka valmiiksi niin isot että on varaa menettää asiakkaita ni omapa on asiansa.

Niin ja vertailun vuoksi: eipä taida ainakaan läheskään kaikkien Amigan verkkokorttien mukana tulla rekisteröityä Miamia tai Genesistä, vaan ne pitää itse hankkia.

 

Piru
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.16:   
miksuh, Missä Chris antaa olettaa että päivityksiä tulee ilmaiseksi ikuisuuksiin?

Rat on Elboxin homeboy.

Se ettet Poseidoniin mitään halua sijoittaa ei kiinnosta tippaakaan. Se on oma henkilökohtainen ratkaisusi.

 

miksuh
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.21:   
Piru: hyvähän sun on puhua kun sulla ei ole mediatoria muistaakseni, eli onhan toi tilanne sulle yhdentekevä. :P

 

Seppo
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.40:   
Olen pitkälti samaa mieltä miksuh:n kanssa. En minäkään ymmärrä miksi nykyisiä (ja tulevia) Spider-käyttäjiä pitää rankaista sen takia, että herra Hodges ja Elbox eivät tule toimeen keskenään. Ehkä herra Hodges nyt nukkuu yönsä paremmin, mutta ehkä hänen olisi silti kannattanut miettiä vielä jonkin aikaa ennenkuin olisi valinnut tämän tien.

Piru: Kyllä minä ainakin softaa ostaessa ostan sille myös tuen, mikä tarkoittaa myös sitä että tiettyyn rajaan asti saan ilmaisia päivityksiä, kunnen tulee sen verran iso versiosteppi että maksan päivityksestä. Näin esim IrseeSoft (TurboPrint) hoitaa homman.

Microsoft taas on luku erikseen, nehän aikoo tulevaisuudessa veloittaa bugikorjauksistansakin...

 

KimmoK
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.51:   
Eipä ihme että toiveet viralliselle SharkPPC versiolle AOS4:sta ovat hieman vähentyneet viimeaikoina. Elboxin pitäisi hieman muuttaa asennettaan jos aikovat markkinoilla pysyä.

Varmaan Elbox kuitenkin & jotenkin häkkää AOS4:n pyörimään rautansa päällä...

 

Piru
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 13.55:   
Seppo: Siksi ettei Elbox halunnut ratkaista ongelmia mitenkään muuten? (Jopa Elbox itse käytti piraatti-keyfilettä)

Tarkempaa tietoa saadaksesti sun täytyy kysyä Chris:a iteltään. Tuolla Yahoo groupsissa on aika valaisevia threadeja aiheesta.

BTW: Koko spider on suuri vitsi, rebadgattu kortti josta PCI-id muutettu (jottei alkuperäinen halvempi kortti toimi ajureilla) ja jolla hintaa triplasti alkuperäiseen korttiin.

En nyt edes lähde tarkemmin ruotimaan Elboxin ajureita jotka ovat maailmankuulut... Yksikään yritys ei ole aiemmin saanut niin paljon anteeksi kuin Elbox. Tai ehkä nykyinen Amiga, Inc. :)

 

miksuh
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 14.14:   
Sitä mä en väitä, että poseidontyypit olisi syyllisiä koko tilanteeseen, Elboxin olis pitäny hoitaa homma toisin.

MUTTA toi nyt tehty Poseidon päätös kohdistuu ennenkaikkea käyttäjiin, se ei niinkään tee kiusaa Elboxille, Elbox kun myy ihan tasan varmasti ihan yhtälailla Mediatoria jatkossakin. Hyvin harva on ostanu/ostaa Mediatorin vain USB-ohjaimen takia, eli Elboxia tuo päätös ei juuri hetkauta tippaakaan, se on vain pieni takaisku.

Käyttäjiä se taas toisaalta todellakin kiusaa. sitäkin enempi. Eli käyttäjät on todellisuudessa ainoat jotka tästä todella joutuu kärsimään. Siksi Poseidon tyyppien olisi todellakin pitänyt miettiä juttua enempi. Nyt vain tehdään käyttäjien elämä vaikeammaksi, ilman että Elboxin mediatorin myyntiin jne on mitään vaikutusta. Onnistuvat vain suututtamaan ihmiset. Eli täysin väärin hoidettu toi juttui myös poseidontyyppien puolelta.

Elboxin ajurien niistä rdb jutuista on puhuttu ihan tarpeeksi, eli siitä on turha alkaa enää jauhamaan.

Muuten, ilkeistä puheista huolimatta, pitää muistaa että Mediator on ainut näistä Amigan väyläkorteista joka ylipäätään on suht hyvin ajureilla tuettuna. Grexillä ja muilla ei ole mitään jakoa Mediatoriin verrattuna. Okei Elbox on käyttäny epämääräsiä keinoja välillä, mutta
toisaalta muille väyläkorteille ajureita ei sitten ole tullut juuri lainkaan verrattuna Meiatoriin.

Ja Mediatorit on käytössä osottautunu huomattavasti paremmiksi, kuin ilkeät puheet aikanaan väitti. Käytännössä muita väyläkortteja ei kannata edes harkita. Eli raudan puolesta ei ole valittamista, Elboxin rauta on hyvää. Esim a1200:n rauta on se suurempi ongelma. Raudan puolelta ei juuri ole mitään Elboxille anteeksi annettavaa.

 

itix
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 14.46:   
Mutta nykyinen USB-stackki kuitenkin toimii, joten käyttäjille ei pitäisi olla haittaa vaikka ilmaisia päivityksiä tulevaisuudessa ei tipukaan. Nykyinen ostettu hardware ei muutu toimimattomaksi. Vai missasinko jotain?

 

Jupp3
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 15.02:   
Jos itse olen ostamassa hardwarea, varmistan, minkä softien kanssa se on yhteensopiva.

Eli Mediatorin tapauksessa, ajurit löytyy vain AmigaOS:lle, eikä omaa tukea ole helppo tehdä, ja siitäkin saattaisi seurata lakijuttu...

Ja mitä Poseidoniin tulee, empä aio itsekään sijoittaa siihen penniäkään.

Miksen?

Koska MorphOSille on lisensoitu "kokoversio", eikä keyfileä tarvi.

Ja muistaakseni alunperin Poseidonin tekijän annettiin ymmärtää, että lähes mikä tahansa "standardi" USB-kortti toimisi Mediatorissa, eikä se vaatisi omaa, kalliimpaa korttia.

 

KimmoK
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 15.40:   
@Piru
"Yksikään yritys ei ole aiemmin saanut niin paljon anteeksi kuin Elbox. Tai ehkä nykyinen Amiga, Inc."

Elbox saa aikaiseksi & toimittaa tuotteita. Se lienee anteeksiantoon suurin syy (ja ymmärrettävä syy).

Esim. PCI väylää halajaville on vaihtoehdot vähissä. Mediator lienee ainoa vaihtoehto A1200 käyttäjille. (ellei vaihda konettaa A4000:n tai odota peg2:sta tai LinuxOnea)

 

miksuh
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 15.55:   
Jep Elboxin softatörttöilyt tietää kaikki, eikä kukaan varmaan ajattele että ne oikein toimisi. Mutta toisaalta ilman Elboxia Classic Amigan käyttäminen olisi aika kallista ja tuskasta nykyään.

 

JPQ
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 18.42:   
KimmoK: joo millähän A4000:seen vaihtaa kun niitä on harvoin liikellä jos onkin mistä rahat just silloin ? tässä hetki sitten taas kävi niin.
PS. En PCIin takia hankkisi a4000:nnista.

 

Seppo
Tiistaina, 5. elokuuta, 2003 - klo 23.37:   
Piru: Sori, en ihan ymmärrä logiikkasi. Elbox ja Chris Hodges riitelevät tavasta jolla Poseidon toimitetaan Spiderin mukana. Sopua ei synny, siispä rankaistaan käyttäjiä (ihmisiä jotka ovat rekanneet oman Poseidoninsa, ja ihmisiä jotka todennäköisesti Spiderin ostaessaan rekkaisivat
Poseidonin). Kuka hyötyy? Tasan tarkkaan ei kukaan.

Ymmärrän että Chris Hodgesilla on oikeus tehdä tuotteelleen (Poseidon) mitä haluaa. Mutta on turha odottaa ymmärrystä ihmisiltä, joiden polun USB-laajennukseen hän teollaan katkaisee. Algor/Highway ei auta A1200:sen omistajaa. Subway ei ole ratkaisu ihmisille joilla A1200:sen kelloportti on jo käytössä tai jotka haluaa ostaa PCI-kortin Mediatoriinsa.

Elbox on hoitanut suhteensa Amiga-developereihin omalla erikoisella tavallaan enkä ala sitä tässä puolustelemaan. Elboxin rauta on hyvää ja ajurit toimii, joten niistäkään on minusta turha napista jossei ole omaa kokemusta niiden käytöstä. Ja heidän asiakaspalvelunsa on ollut erittäin hyvää, emaililla saa nopeasti apua ja ilmaisia päivityksiä on tullut tasaisin väliajoin.

Se onko Spider vitsi, jääköön itse kunkin arvioitavaksi. Tuotteiden uudelleennimeäminen ja -hinnoittelu on arkea tietokonemaailmassa, 99% pc-raudastakin tulee muutamalta firmalta, joiden kortit sitten lisensoidaan ja uudelleennimetään. Ja mitä kalliimpaan hintaan tulee, niin halvempi se silti on kuin nämä zorro/kelloportti-kortit...

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 0.24:   
En ymmärrä miksi Mediaattorista puhutaan jonkinlaisena ratkaisuna Amiga-käytön tulevaisuuteen. Heillä ei ole mitään toimivaa suunnitelmaa saada laitetta PPC aikakauteen... Mos ei niillä tule toimimaan eikä OS4 olla niille tekemässä. (jälkimmäisen saa tarkistaa itse kukin Ben Hermans:ilta joka ei usko).

Tältä etäisyydeltä katsottuna Elbox on kuoleva firma.. Heillä ei ole yhtään tuotetta jolla olisi tulevaisuutta ohi kokoajan pienenevien klassikki.koneiden markkinoiden. Onhan se kiitettävää että tuotetaan kortteja niille, mutta ennemmin tai myöhemmin (= aika pian OS4-Aone ilmestymisen jälkeen) noiden vanhojen koneiden käyttö vähenee entisestään.

 

Piru
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 7.46:   
Seppo: Ei käyttäjiä (nykyisiä ainakaan) ole rangaistu mielestäni. Jos olet jo Poseidonin ostanut (jokaisen joka osti Spiderin olisi pitänyt se myös ostaa) sinulla on nyt täysin toimiva tuote johon saat vielä jopa ilmaista tukea usean kuukauden ajan.

Mahdolliset tulevat Spider käyttäjät eivät mielestäni ole Spiderin käyttäjiä, joten heitä ei ole voitu rangaista. Mitä kukin mahdollisesti tekee on spekulaatiota. Okei, ymmärrän kyllä että USB-pinon puuttuminen ohjannee heidät toisen tuoteen pariin.

Ilmoitus rekistöröinin loppumisesta tuli hyvissä ajoin, ilmoitettiin useilla foorumeilla, ja saatettiin myös Elboxin tietoon.

On *Elboxin* vastuulla toimittaa toimiva USB-pino omalle raudalleen. Mielestäni se joka käyttäjiään rankaisee on Elbox, ei Chris Hodges.

 

Jon
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 10.19:   
Joanna, onko viitettä tuohon väitteeseen, ettei OS4 toimi Mediatorilla?

 

Jon
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 10.21:   
Niin, ja kuulin yhdeltä puolalaiselta, että Elboxin Amiga-markkinat muodostavat vain 10% heidän kokonaistuloistaan, ja että he tekevät Amiga-tuotteitta koska he ovat "fanaatikkoja".

 

Jupp3
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 11.41:   
Jon: Varmaan tarkoitti sitä, ettei toimi jo kauuuan sitten luvatulla SharkPPC:llä...

Vaikka kyseinen hardware olisikin olemassa, ei Hyperionilla sitä ole, eikä sille olla tekemässä AOS4:ää, sanoi Elbox mitä sanoi, Hyperion kiistää...

 

Seppo
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 11.55:   
Piru: Kylläpä se on Chris Hodges joka minun silmissäni kyykyttää tässä tapauksessa Mediator-käyttäjiä kostaessaan Elboxille.
Päivitysten loppumisen tämän vuoden aikana voin vielä hampaita kiristäen ymmärtää, tuota minusta järjetöntä uusien rekisteröintien kieltämistä en ainakaan minä niin helpolla sulata.

Joanna: Jos MorphOS:ista kerran tulee ilmainen versio BPPC:lle, miksei Mediatoria tueta? Poliittisista syistäkö? Jos kerran OS4 tulee Mediatoria, miksei MorphOS?

Elbox on jo aikoja sitten ilmoittanut, että SharkPPC+ sopii nykyisiin Mediator malleihin ja tämä yhdistelmä voidaan irroittaa nyky-Amigasta omaksi itsenäiseksi PPC-koneeksi. Eli roadmap Amigan tulevaisuuteen on ollut jo pitkään olemassa.

Mediator-Yahoo-palstalla on huhuiltu, että tuo Shark tulee olemaan rebadgattu Main PPC-pohjainen mikroserveri, joka käyttää Articiaa kuin A1

http://www.mai.com/products/micro server.htm

(Moderaattorit, mitenkäs tuon linkin saa näkymään oikein? Meinaan tuo "micro server.htm" ei näy ainakaan esikatselussa oikein) [Edit: Linkki korjattu. -Thoriel]

Eli todennäköistä on että Shark on jo olemassa ja että OS4 tullee ilmestymään tälle koneelle jossain vaiheessa (Elboxhan on virallisesti Amiga Inc:in partneri). Tätä ei Hyperionkaan ole kieltänyt, heille ei vain ole Elboxin taholta toimitettu rautaa mikä tietenkin hidastaa hommia...

 

Seppo
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 12.15:   
Jupp3: No kappas, noinhan se tosiaan toimii. Kiitos tiedosta, ja Anulle kiitos linkin korjaamisesta! :)

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 12.15:   
Jon: Mediattorille itselleen on speksattu tuki OS4:n lehdykässä (piti ihan tarkistaa asia)...

"... ja kuulin yhdeltä puolalaiselta ... "
En oikein osaa enää suhtautua vakavasti puolalaisten esittämiin kommentteihin sen jälkeen kun se yksi nokialta ulospotkittu kirjoitti niin puolueettoman arvion Suomesta.. :)

Seppo: Tässä voin olla väärässä (en kuulu Sisäpiireihin missään poppoossa) mutta ymmärtäisin ettei Elbox:in kanssa yhteistoiminta tahdo onnistua keneltäkään. Ehkäpä kyse on vain siitä ettei se maksa vaivaa tapella heidän kanssaan.

Muistelen mm että Elbox vaati OpenPCI:n tekijöitä poistamaan tuen heidän laitteiltaan ja uhkasi oikeustoimilla vapaiden ajureiden tekijöitä. Joku enemmän asiaa seurannut saa korjata/tarkentaa.

 

Seppo
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 12.49:   
Joanna: Ei ehkä kannata muodostaa mielipidettä kaikista puolalaisista yhden ääliön pohjalta :)

Syytä siihen miksi Elbox ajautuu jatkuvasti kahakoihin Amiga-developereiden kanssa en äkkiä keksi. Ehkä kyseessa on bisneskulttuurierot, ehkä myös eräänlainen henkilökemioiden yhteensopimattomuus.

Sääli minusta on että tähän on tultu - Elboxin rauta yhdistettynä taitaviin Amiga-developereihin olisi aika mahtava yhdistelmä. Nyt Elbox polttaa aikaa ja rahaa tekemällä itse kaiken softan minkä voisi antaa näille developereille tehtäväksi.

Se täytyy vielä kerran mainita, että näin Mediator-loppukäyttäjälle Elboxista ja sen tuotteista on kyllä tullut erittäin ammattimainen ja positiivinen kuva. Sääli että sama kuva ei välity kaikille developereille.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 13.18:   
Seppo:

Yksi syy saattaa olla se, että Elbox haluaa mielummin rahastaa ajureilla, kuin antaa muiden tehdä ilmaiset vastaavat. Varsinkin tuo OpenPCI-kahakka viittaa mielestäni vahvasti moiseen.

 

Piru
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 13.30:   
Elbox on kusettanut develooppereita vuosia. Elbox:a on erättäin huono maine, joka ei todellakaan parane tästä episodista.

(Ja ei, tätä ei todellakaan voi pistää Chris Hodgesin piikkiin.)

 

Piru
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 13.33:   
"Joanna: Jos MorphOS:ista kerran tulee ilmainen versio BPPC:lle, miksei Mediatoria tueta?"

Elbox ei anna tehdä ajureita. Jos MorphOS tukisi Mediatoria ajurit olisivat ilmaisia (eikä siis Elbox saisi niistä mitään). Lieneekö tässä syy?

"Jos kerran OS4 tulee Mediatoria, miksei MorphOS?"

Tukeeko se?

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 13.50:   
Mä en oikeesti alkuunkaan usko siihen, että tolla Poseidon päätöksellä olis minkäänlaista vaikutusta Elboxiin. jos joku luulee niin sillon olisi todellakin syytä miettiä hiukan tarkemmin.

Minä en usko, että Spider ja USB on ollut Elboxille milläänlailla merkittävä tulonlähde, ennemminkin Elboxille on koitunut kuluja koko USB projektista ajurien kehittämisen ja ylläpidon takia. Tossa voi ehkä olla yksi syy miksi Elbox ei ole halunut maksaa Poseidonista.

Ensinnäkin Elbox on jo pitemmän aikaa, ihan viimeaikoihin asti jakanut Spideriä *ILMAISEKSI* Mediatorin kylkiäisenä. Todennäkösesti aika iso osa Spiderin käyttäjistä on niitä, jotka on saanut tuon kortin kylkiäisenä. Kovin monella niistä, joilla on alkuperäinen 4 PCI.paikan Mediator1200, tuskin on ostettua Spideriä. Useimmilla PCI-slotit on ollut täynnä jo kauan ennen koko Spiderin julkistusta. Itsellänikään ei ole vaopaata PCI-paikkaa.

Eli lähinnä Spideriä ostanut ne, jotka on hankkinut uudemman 6 PCI-paikan Mediator SX:n ja ne jotka on saanut Spiderin kylkiäisenä ostaessaan Mediatorin.

Tosta taas seuraa se, että Elboxin tulot Spideristä on todennäkösti ollu suht pienet. Luuletteko tosiaan, että Elbox pahemmin välittäisi siitä, että poseidon äöijät alkaa painostaa heitä pudottamalla pois Mediator tuen ?

Ei taatusti ole. Elboxin tuntien he todennäkösesti dumppaavat koko USB projektin kunnes Poseidonin monopoliasema on mennyttä.
Elbox todennäkösesti vaan siirtää huomion muihin ajureihin ja dumppaa USB:n. Mediuatorin myyntii tolla tuskin on suurta vaikutusta. Eli Elboxiin toi ei juuri vaikuta.

Käyttäjien kohdalla taas vaikutus on paljon suurempi. Käytännössä toi Poseidontyyppien päätös estää Mediatorin ja Classic Amigan käyttäjiä käyttämästä PARASTA USB ohjainta mikä Classic Amigalle on saatavilla.

Jos joku yrittää väittää, että joku purkkaviritys SubWay muka on parempi niin hahhah :P Speksien puolesta Spider ja varsinkin Spider 2 on paljon parempi kun esim Subway ja Hiway. Ja Spider ei ole mikään hirveä purkkaviritys kuten kelloporttiin kytkettävä subway.

Itselläni ainakaan ja varmasti monella muullakaan Mediatorin käyttäjällä ei ole enää mitään halua ostaa jotain purkalla kokoon pistettyä kelloporttiviritystä kun paljon parempi kunnon PCI ohjainkin olisi saatavilla. Miksi ihmeessä pitäs ostaa joku huonompi viritys vaan sen takia kun Poseidon äijät ei tule Elboxin kanssa toimeen ? Ennemmin olen kokonaan ilman USB:ta kun ostan tuommosta roskaa ja tuen samalla Poseidonin kaikkea muuta kun järkevää päätöstä.

Eli käyttäjiltä estetään parhaan USB ohjaimen käyttö, lisäksi estetään USB stackin osto vaikka sen haluaisikin ostaa. Jos joku tyyppi alkaa leimaamaan Mediatorin käyttäjiä sellaisiksi että ne ei halua softaa rekata, niin suoraansanoen se mitä semmosesta tyypistä ajattelen on kelvoton kirjotettavaksi mihkään julkiseen paikkaan.

Yksi asia mikä minua myös häiritse on juuri se, että Miamia, Picasso96:a, CGX:aa jne jne on voinut ostaa erikseen. Eikä todellakaan kaikkien esim verkkokorttien mukana ole toimitettu rekisteröityä TCP/IP stackia, vaan se on jäänyt käyttäjän itsensä ostettavaksi. nyt sitten Poseidonin kohdalla on otettu se asenne että se halutaan sitoa raudanvalmistajiin.

Toisaalta mulla on kyllä oikeasti sellanen tunne, että Poseidontyypit käyttää nyt tän hetken monopoli asemaansa karsiakseren kilpailua.

Eli kyllä asia on niin, että toi päätös kohdistuu käytännössä vain Mediatorin käyttäjiin eikä juuri lainkaan Elöboxiin johon se on tietty suunnattu.
Minusta Mediatorin omistajilla on ihan täysi syy olla vihasia tuon päätöksen takia.

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 14.14:   
Piru: Mitäs jos kaikilla ei ollut mahdollisuutta ostaa poseidonia ton keinotekosen aikarajan aikana ? Mitä jos ei satu olemaan raha juuri sillon siihen sijotettavaksi ? Sitten sen takia
lopputulos on ettei sitä voi enää lainkaan ostaa jälkeenpäinkään :P

Lisäksi miksi pitäisi ostaa Poseidon ennenku on eds USB ohjainta ? Kyllä minä ainakin olen sitämieltä, että se USB stackin tai minkätahansa tuotteen ostamisen ajankohta kuuluu olla käyttäjän päätettävissä eikä myyjän.

Se, että pakotetaan ostamaan Poseidon valmiiksi mahdollista joskus EHKÄ tapahtuvaa USB-ohjaimen ostoa varten tuntuu kyllä todella omituiselta toiminnalta. Varsinkin jos sitten jo ennen ostoa sanotaan, että et kuitenkaan sitten saa kun muutaman kuukauden ajan päiuvityksiä.

Se, ei minusta ole oikein että sanotaan että osta nyt softa vaikket koskaan ostas sitä käyttävää rautaa, muuten et voi koskaaan ostaa sitä softaa :P

 

Jupp3
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 14.22:   
"Poseidontyyppien päätös estää MEdiatorin ja Classic Amigan käyttäjiä käyttämästä PARASTA USB ohjainta, mikä Classic Amigalle on saatavilla."

No, PCI-väyläiselle Classic Amigallehan on saatavissa vaikka kuinka monta erilaista PCI-väyläistä USB-ohjainta.

MUTTA ajurit (Mediatorille) on saatavilla vain "Tavallisesta PC:n PCI-USB kortista" vähän modifoidulle - yllätys, yllätys - KALLIIMMALLE mallille, joka myös Spiderinä tunnetaan...

Ja toki jotkut kelloporttiin/Zorro2 -väylään tulevat kortit ovat "epäsiistimpiä" ja kalliimpia pienempien valmistusmäärien takia.

...Ja tuskimpa Mediatoria pelkän USB:n takia kannattaa pistää, ja Mediatoria muutenkaan, jos meinaa koneellaan ajaa jotain muutakin, kuin AmigaOS:ää

Spiderhän on "sarjavalmisteinen" PC:n USB-ohjain, joten Elbox saanee niitä suht. halvalla. Siihen vähän muutoksia, ja softalla estetään, ettei "alkuperäinen" kortti toimi..

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 14.26:   
miksuh: Kukaanhan ei ole pakoittanut sinua semmoista usb-korttia hankkimaan tulevaisuudessa, vai onko? Sitäpaitsi se että sitä usb-korttia jaetaan ilmaisena kylkijäisenä muiden Elbox-korttien jatkeena lienee aika selvä osoitus tuotteen todellisesta myyntiarvosta. :)

Toisaalta.. ainakin joidenkin huhujen mukaan Elboxilla olisi jokatapauksessa 'oma' usb pino valmistumassa. Joten.. ongelma hoituu kuin itsestään.

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 14.51:   
Joanna: Se kylkiäis juttu kertoo lähinnä siitä, että sen valmistaminen ei hirveitä maksa kun on kutakuinkin standardi kamaa. Kyllä jos luet ne speksit niin paras se noista ohjaimista on.

Ja siis ei kukaan koskaan tietenkään PERIAATTEESA pakota subwayta tai mitään muutakaan USB-ohjainta ostamaan. Mutta tuon päätöksen jälkeen kun Spiderille ei voi ostaa USB-stackia niin käytännössä Poseidon tyypit pakottaa A1200 käyttäjät ostamaan sen subwayn jos haluaa USB:n.
Eihän sillon jää muuta vaihtoehtoa, kun ei ole enää kilpailijoita jotka koneeseen voisi kytkeä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 14.52:   
Tai Hiwayn, jos on zorrot, mut kuka muka vaihtas Mediatorin takas zorro-väylään :P

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 14.59:   
Itseasiassa onko Spider edes oikeasti Elboxin tekemä vai onko se joku muun tekemä PCI-kortti ?
En tiedä. Tuntus kustannusten kannalta järkevältä et se olis ainakin alunperin joku mainstreamkortti. Sitä en sitten tiedä miksi tukea ei ole muille korteille kun esim tv-kortitkin on melkein kikki tuettuna... Piirisarjoistahan se tietty on kiinni myös, mutta... Tosin voihan se Spider olla ihan Elboxin suunnittelema, kyllä ne äijät rautaa osaa tehdä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 15.03:   
Miksuh: Usko pois... Samalta tuotantolinjalta se Spider tulee kuin ne miljoona PC:n Usb korttiakin.. Pari bittiä käännetty jossain konffiprommissa tms ettei ohjelmisto toimi sillä alle 10USD PC kortilla.

Okei. se on teknisesti Ok kortti, mutta ei mikään insinöörityön taidonnäyte kuten rantissasi annat ymmärtää... Jos se on sinulle noin elintärkeä niin kehoitan sinua komentamaan Elboxia hoitamaan asiansa kuntoon.

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 15.19:   
No en mä sanokaan et se olis maailman paras kortti :) Mutta kyllä se noi muut Amigan ohjaimet peittoaa :) Amigalle kun ei ole sitä valikoimaan niin hirveesti.

Uusien Amigaiden kohdalla tilanne onneksi on kokonaan toinen kun USB:t on valmiina. Ja se on erittäin hyvä et sekä MOS:n että OS4:n mukana tulee USb-stacki. Ei pääse tämmöstä enää käymään.
Tollaset systeemit olis hyvä olla jatkossa mahdollisimman pitkälti jo käyttiksessä niin ne olis käytettävissä kaikilla raudoilla joilla käyttiksen luvataan toimivan.

Tietty en mä tarkota et itsenäisen 3rd party kehityksen pitäs loppua, monesti varmasti saadaan parempi tuote aikaseksi jos voi keskittyä vaan esim just USB-stackiin, eri juttu kun jos pitää jakaa resursseja miljoonaan paikkaan. Mut vähintäänkin ne perusominaisuudet on hyvä olla jo käyttiksessä niin et ne on kaikkien käytössä.

Mitä tulee tohon Elöboxin komenteluun ni mä en oikeen usko, että Elbox kuuntelee tossa edes Mediatorin käyttäjiä :P Niillä on omaperänen tapa hoiitaa hommat, ja kun ne ei oikeen tue edes softakehitystä niin tuskin paljon kuuntelisivat tossakin.

Ja siis KYLLÄ minä olin hyvin tipalla ostaa Spiderin just vähän ennenkun tää poseidon päätös tuli. Siksi se suututtaakin paljon enemmän kun ehkä muuten. Mä mietin sitä tosi pitkään, että ostanko tv-kortin vai Spiderin ja sitten päädyin telkkukorttiin. Ja nyt tuntuu että onneksi tein niin kun tein, muuten olisi tullut heitettyä rahaa hukkaan :P

Kun kyllä minä haluan, että jos uusille USB-laitteille tulee USB-stackiin ajureita niin myös Mediatorin kanssa niitä voisi käyttää. Olisi ollut todella rasittavaa seurata sivusta miten kaikki muut paitsi mediator-tyypit saa päivityksiä ja ajureita kaikille kivoille USB-härveleille. Voi vaan miettiä paljonko olisi ennemmin tai myöhemmin alkanut tehdä mieli niitä laitteita mitä ei olisi saanut toimimaan Mediatorin kanssa. Ja sitten olisi pitänyt ostaa Subway, vaikka juuri oli ostanut Spiderin :P
Toi pointti olis tyyppien syytä ymmärtää.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 16.04:   
miksuh:

Kyllä noi "muut USB:t" on huonompia lähinnä liitäntäväylän takia, eli turha niitä on mielestäni huonoiksi haukkua...

Ja niille on varmaan parempi tuki "muille käyttöjärjestelmille"

 

Piru
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 16.07:   
"Tosin voihan se Spider olla ihan Elboxin suunnittelema, kyllä ne äijät rautaa osaa tehdä."

"Spider" on geneerinen NEC 720100 pohjanen kortti.

kuva1
kuva2

Huomatkaa hassu "Spider USB"-tarra peittämässä piirin mini ;-)

 

miksuh
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 16.17:   
Piru: Heh tota mä vähän arvelinkin :)

 

Jupp3
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 17.53:   
Piru:

Eikös Elbox uhkaillut tuotakin sivua oikeusjutuilla, kun siellä oli laottomasti kuva Spider USB:stä?

Nyt tilanne on "korjattu" vain linkkaamalla muualla olevaan kuvaa

Juuri tämän tapaiset tapaukset ovat muokanneet omaa mielikuvaani kyseisestä firmasta.

 

Piru
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 20.45:   
Jupp3: Kyllä. Aika naurettavaa touhua sanon.

Kas kun tästä ei ole tullut mitään sanomista (ainakaan minulle asti, voihan olla että dna heittää tommoset whinetykset suoraan roskiin tutkittuaan hieman sivustoa):
http://kotisivu.dnainternet.net/sintonen/elboxdecrypt/

Muistaakseni Elbox uhkasi poistaa tämmöiset työkalut lain voimalla koska ne sisältää elboxin IP:tä (mitä ne ei sisällä) ja että ne o "cracking tools":a (mitä tuo ei ole myöskään).

Elbox muuten väittää yhä ettei heidän ajureissaan ole koskaan ollut RDB:n tuhoavaa koodia.

 

Seppo
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2003 - klo 23.21:   
Piru: Tuo RDB juttu on vanhaa kauraa, miksi siitä pitää enää jauhaa? Elbox on myöntänyt koodin olemassaolon ja julkaissut uudet versiot ajureistaan joista koodi on poistettu. Case closed.

Laitatko linkin juttuun missä Elbox väittää toisin?

Muuten, eikös tuo RDB-jupakka muuten lahtenyt liikkeelle siitä, että eräät henkilöt harrasti reverse engineeringiä Elboxin ajureille ja löysi sen koodinpätkän sitä kautta? Mikähän lienee mahtoi olla alkuperäinen syy aukaista Elboxin koodit?

Mutta palatakseni alkuperäiseen aiheeseen, myönnän että tässä Poseidon/Spider-jupakassa on varmasti syytä molemmissa osapuolissa (Chris Hodges/Elbox). Mutta se ei muuta sitä seikkaa että Chris Hodgesin valitsema tapa "päästä tasoihin" Elboxin kanssa on mielestäni väärä.

 

Piru
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 0.00:   
Seppo: http://www.elbox.com/news_02_11_13a.html

RDB koodi katosi 5 päivää tämän pressitiedotteen jälkeen julkaistuista ajuripäivityksistä (MediatorUP 3.5 & Mediator MM CD UP 1.19).

Miksi poistaa se koodi jos se kerran oli täysin ok/eikä edes ollut vaarallinen tai edes mitenkään moraalisesti epäilyttävä?

Missä Elbox myöntää RDB:n sotkevan koodin olemassaolon?

"Muuten, eikös tuo RDB-jupakka muuten lahtenyt liikkeelle siitä, että eräät henkilöt harrasti reverse engineeringiä Elboxin ajureille ja löysi sen koodinpätkän sitä kautta? Mikähän lienee mahtoi olla alkuperäinen syy aukaista Elboxin koodit?"

Käsittäkseni tarkoitus oli saada ajurit toimimaan vastaavalla (halvemmalla) NEC:n kortilla.

 

miksuh
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 8.49:   
"Käsittäkseni tarkoitus oli saada ajurit toimimaan vastaavalla (halvemmalla) NEC:n kortilla."

Niin ilman elboxin lupaa,

 

Piru
Lauantaina, 16. elokuuta, 2003 - klo 18.23:   
Chris Hodges julkaisi pitkähkön selvityksen omasta näkemyksestään asioihin.

http://www.platon42.de/soapopera.html