Formula One Grand Prix

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2003 » Formula One Grand Prix « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tommi
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 8.59:   
tossa eilen sain kyseisen pelin bokseineen... miten ton protection jutun laita? (ei haisua miten toimia) manuaali kyl löytyy kans...

 

miksuh
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 13.43:   
No siis se on ihan yksinketrtanen, kunhan sulla on pelin manuska. Peli pyytää sua lukemaan manuskasta sivun X riviltä Y sanan, joka on Z:s sana rivin Y alusta. Sitten se sana kirjotetaan näppikseltä ja painetaan enteriä/(joystick nappia tjsp)

Kunhan olet päässyt peliin sisään, eli pelaillut sitä jo hiukan, niin kannattaa tutustua Oliver Robertsin F1GPEd:n. Tuo on editori, jolla voi muokata sitä peliä. Muokata voi mm: grafiikkoja, ääniä, autojen väriä, talleja, kulhettajia, autojen ja kuljettajien paremmuutta toisiinsa nähden jne. Eli tolla editorilla voi F1GP:n säätää
vaikka vuoden 20002 tai 2003 tallit kuljettajineen. Aminetissa ja ton editorin kotisivulla on imutettavissa datafilejä jotka muuttaa tallit mahdollisimman lähelle nykytilannetta, perustuu mm. autojen tehoeroihin ja kunkin kuljettajan parhaisiin kierrosaikoihin/kilpailunkestoihin.

Samaten pelin frameratea voi säätää, eli jos on vaikkapa 060 amigassa, niin pelistä saa pehmeäämmän ja autosta nätimmin reagoivan kun lisää frameratea. jne jne

Ainut huono puoli on, että edes tolla editorilla ei voi peliin lisätä niitä nykysiä ratoja, joita ei ollu vuonna 1991 :( :)

 

miksuh
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 13.57:   
Niin tuli mieleen, että se peli taisi sivun ja rivin lisäksi antaa "koordinaateiksi" kappaleen. Eli itseasiassa se taisi mennä näin:

Peli pyytää sua lukemaan manuskasta sivun X kappaleen Y riviltä Z sanan, joka on N:s sana rivin Y alusta.

Eli esim "Mikä on sivulla 13 kappaleen 2 rivin 3 viides sana ?"

 

KimmoK
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 15.14:   
Onko Formula One Grand Prix edelleen todentuntuisin formulasimulaatio Amigalla?

 

JPQ
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 19.44:   
miksuh: eli just olennaisin puuttuu.

 

Seppo
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 1.34:   
miksuh: Islonan 1999 julkaisema "Virtual GP" on ehdottomasti Amigan realistisin formulasimulaatio - Paolo Cattanin tekstuurimapatty mestaristeos pesi aikoinaan pitkään jopa valtaosan PC-puolen 'F1-simulaatioista"

Saa toki F1GP:stäkin melko realistisen kun kytkee F1GP-Edin avulla pois päältä kaikki ajoavut (myös sen, jota et normaalisti saa) :)

Ai juu, ja kannattaa installoida tuo peli kovalevylle WHDLoad-nimisellä ohjelmalla (www.whdload.de) jos vain voi, se nimittäin poistaa tuon kopiosuojauksen installoinnin yhteydessä.

Ja WHDLoad kannattaa tietenkin rekisteröidä, jos vain voi (tämä oli maksamaton mainos) :)

 

miksuh
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 14.23:   
JPQ: No hyvin moni niistä radoista on samoja kun ennen, vaikkakin muutoksia on tehty. Suurin ongelma on, että f1-sarjaan on tullut kokonaan uusia ratoja joita tossa ei ole. Mutta ei se peliä huonoksi tee, vasta tossa viikko sitten ajeltiin yhden kaverin kanssa tolla :)

 

miksuh
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 14.24:   
Seppo: mutta virtualgp:hen ei voi säätää esim nykysiä talleja, kuten f1gp:n.

 

JPQ
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 18.16:   
miksuh. no ei mutta kivaa olisi silti uudet radat niiden modaus olisi mulle mieluisinta.

 

Seppo
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 23.01:   
miksuh: Virtual GP:hen ei tosiaan ole F1GP-Edin kaltaista sikahienoa editoria, mutta pystyy siinä ihan tekstieditorilla muokkaamaan kuskien nimet ja taitotason, tallien voimasuhteet (autojen hevosvoimat ja muuta pientä mukavaa jolla peliä saa päivitettyä nykyisempään suuntaan.

Mutta tärkeintä pelissä on se ultimate realismi, esim se että painon siirtyminen autossa on simuloitu tarkasti. Formula-auton peräpainoisuus tulee tällöin turhankin hyvin esille (perän irtoaminen ja sen seurauksena spinnaaminen on turhankin helppoa jos tulee liian kovaa mutkaan).

JOs jotain negatiivista pelistä tulee mieleen on se ratojen graafinen 'tasaisuus' (turhan pienet korkeuserot jolloin esim Spa ei pääse oikeuksiinsa) ja sen että aloittelevalle kuskille peli on epäinhimillisen vaikea.

 

Puhis
Lauantaina, 6. syyskuuta, 2003 - klo 11.20:   
Jos vielä jotain negatiivista VGP tulee mieleen, niin se on erilaisten tilastojen puuttuminen; esim. sarjan pistetilanteen saa ruutuun vain kerran kilpailun jälkeen - muita tilastoja sarjasta ei sitten olekaan! Tässä suhteessa F1GP on valovuoden edellä VGP:tä.