Kiintolevy-probleema

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 07/2003 » Kiintolevy-probleema « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Petteri
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 13.54:   
Ostin PC-koneeseeni isomman kiintolevyn ja tarkoitus oli siirtää ylimääräiseksi jäänyt 800-megainen A1200:ni kiinni olevan 400-megaisen tilalle. Aluksi homma toimi vanhan rutiinin mukaan, eli partitioin levyn HDToolBoxilla ja asetin kummankin partition filesysteemiksi SFS:n (SmartFileSystem). Sen jälkeen formatoin partitiot SFSFormat-ohjelmalla ja kopioin kaikki tiedostot vanhalta levyltä uudelle.

Nyt kun kummatkin levyt olivat vielä kiinni koneessa, disabloin Early Startup Menusta käsin vanhan kiintolevyn partitiot ja boottasin koneen uudelta levyltä. Toimi niin kuin pitikin. Tyytyväisenä sammutin koneen, jumperoin uuden levyn masteriksi ja asensin vanhan levyn tilalle CDROM-aseman. Uusi käynnistys ja ... ei per... Kone kaatuu aina kiintolevyn kautta bootattaessa. Jos sen sijaan käynnistää koneen levykkeeltä, ei esim. Info-komento näytä kiintolevyllä olevia partitioita ollenkaan. Sen sijaan HDToolBox kyllä tunnistaa levyn yhtä hyvin kuin ennenkin ja kummatkin partitiot näkyvät aivan normaalisti myös Early Startup Menussa. Jos taas kytken CDROM-aseman tilalle vanhan kiintolevyn, uusi kiintolevykin toimii taas aivan niin kuin pitäisi.

Olen tarkistanut moneen otteeseen, onko filesysteemi varmasti asennettu oikein, mutta mitään virhettä en ole tähän asti löytänyt. Tähdennettäköön vielä, että tuo kaatuminen tapahtuu myös silloinkin, kun koneen yrittää bootata ilman Startup-sequencea.

Hyviä neuvoja kaivataan.

 

jPV
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 22.37:   
Oletko siis varmasti muistanu asentaa SFS:n myös uuden levyn rdb:lle? Ettei se hae filesysteemiä vanhalta levyltä silloin kun se on kiinni... eli siis pelkkien partitioiden luominen ja filesysteemin valinta ei riitä, jos itse sfs on muistissa vanhalta levyltä. HDtoolboxilla siis add/update filesystem.. näkyykö tuolla sfs:ää, jos vanha levy ei ole kiinni?

 

Petteri
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 15.57:   
No nyt rupesi pelittämään! Vika oli käyttämässäni antiikkisessa HDToolBox-ohjelmassa, joka jostain syystä installoi SFS:n aina Standard File System-nimisenä. OS3.5:n mukana tullutta HDToolBoxia kokeiltuani homma toimi niin kuin pitikin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: