A500, WB-levykkeet, PC ja linkkikaapeli

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 07/2003 » A500, WB-levykkeet, PC ja linkkikaapeli « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Zabbo
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 15.52:   
Howdy! Toteutin kauan pään sisällä pyörineen ajatuksen A500:n ostamisesta retropelaamiseen. Sovin kaupat, hain koneen ja ryhdyin tutkimaan mitä kaikkea parin pahvilaatikon ja n. 400 levykkeen sisältä löytyy. Pelejä löytyi lukematon määrä ja jopa Very First Disk- ja Amiga Basic/Extras-levykkeet, mutta (kirottua!) ei Workbench-levykettä tai edes kopiota siitä.

Kysymykset:

1) Jos ostan esim. Workbench 2.0-levykkeet, niin toimiiko tämä A500:ssa jossa on Kickstart 1.3?

2) Tarkoitus olisi kopioida demoja ja muuta softaa Amigalle PuuCeen toimiessa välittäjänä. Vanhoja postauksia lukien tiedän että, Amigan PC:n väliin käy tavallinen nollamodeemikaapeli josta kuitenkin täytyy tarkastaa onko nastaa 14 kytketty. Riittääkö tämä tieto vai täytyykö huomioida vielä jotain muutakin?

3) Toimiiko tällainen visio? Puran WinUAE:tä ja ADFBlizteriä(?) käyttäen ADF-tiedoston PC:n muistiin, lähetän 0-modeemikaapelilla Amigan RAM-levylle, josta tämän jälkeen kirjoitan sen Amigalla levykeelle. Tai sama toisin päin.
Vai onko olemassa PC:lle freeware-softaa jolla voi purkaa ADF-tiedoston ja lähettää sen Amigan RAM-levylle tai vielä helpommin, suoraan levyasemaan kirjoitettavaksi? Tiedän että on olemassa Amiga Explorer-ohjelmisto, mutta en omista luottokorttia jolla sen voisi ostaa.

 

jPV
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 16.41:   
Pieni periaatteelinen väärinkäsitys tässä... ADF-tiedostohan on suora image Amigan disketistä, joten ei sitä voi purkaa muualle kuin disketille (ok, muutama poikkeus on, mutta unohdetaan ne nyt). Eli ADF-tiedosto on siirrettävä Amigalle ja sillä kirjoitettava se disketille.

 

Markus
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 21.54:   
Gentle Eyeltä näyttäisi löytyvän 59 euron hintaan Amiga Forever 5, mistä löytyy tämä Amiga Explorer-ohjelmisto ja GE:ltähän sen voi tilata ihan postiennakolla.

 

JPQ
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 0.14:   
1): ei toimi vaatii Kickstart 2.04:sen tai uudemman.

 

Zabbo
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 13.51:   
Selvä homma. Oikeastaan löysinkin itse vastukset kysyksiini kunhan vain viitsi jonkin aikaa koluta netin syövereitä. Yksi kysymys vielä kuitenkin olisi:

4) Lisämuistista on kytkin lähtenyt irti. Mihin se tulisi kytkeä?
Yritin katsoa kortista missä kytkin on ollut, mutta kun kolvatun näköisiä kohtia löytyi ainakin neljä kappaletta. Kytkin on todennäköisesti ollut jonkun tee-se-itse-miehen oma patentti.

Lisämuistissa on seuraavat merkinnät:

topsecret A500 Megabit 4*256

Ilmeisesti kyseesä on standardi 512 Kt palikka, vaikka siinä lukeekin tuo Megabit.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: