DOpuksen tiedostoikkunoista

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 07/2003 » DOpuksen tiedostoikkunoista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JPQ
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2003 - klo 6.47:   
Salliiko nykyiset Dopukset eli magnelan ? tämän eli voinko tiedosto ikkunassa lajitella tiedostot vaikka tiedosto
tyypin mukaan tai tiedosto ala tyylin en ensin vaikka kuvat sitten sample tiedostot. alitiedosto (eli esim. Wav,AIff,8svx) muodosta riipumatta.
Entäs onko muita erikoisempia tapoja ?

 

jPV
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2003 - klo 12.08:   
Ensinnäkin sen nimi on Magellan (DOpus 5.8x = Magellan II, 5.82 on uusin) ;)

Ja ainakin tää uusin versio sallii kyseisen toimenpiteen. Tiedostot voidaan lajitella listerissä (tiedostoikkunassa) nimen, koon, päivämäärän, tiedostotyypin, protectionbittien, tiedostokommentin, version, ownerin, groupin ja net accessin mukaan. Lisäksi lienee melko triviaalia tehdä itse arexxillä lisää vaihtoehtoja.. onhan opuksessa mainio arexx portti, jolla on tehty jopa pelejä noihin listereihin ;)

Sitten voi toki valita defaultin, jonka mukaan tiedostot voi lajitella. Joko kaikille listereille tai sitten tietyt hakemistot tulevat lajiteltuna tietyn tyyppisesti. Itselläni on jotkut hakemistot päivämäärän mukaan, kun muut ovat aakkosellisesti. Lisäksi listereihin voi valita, että mitkä kentät niissä näkyvät ja missä järjestyksessä.. eli jos tarvitsee joistakin hakemistoista tietää vain perustiedot ja toisista noita erikoisempia tietoja...

 

jPV
Perjantaina, 18. heinäkuuta, 2003 - klo 12.54:   
No otinpa vielä havainnollistavan kuvan, jossa tiedostot on lajiteltu tyypin mukaan ;)
http://jpv.wmhost.com/dopus.png
Siinä on listerin päällä asetusikkuna, josta voi muokata noita listausominaisuuksia. Lisäksi auoin vähän muitakin listerin asetuksia, joista ehkä saa vähän käsitystä miten niitä voi muokata.. filetypeistä voi sitten kans muokata listerien popup-menuja tiedostotyyppikohtaisesti, mutta ei mahtunu enää samalle ruudulle yhtaikaa ;) Sillä saisi esim kuvatiedostoille omat menut, joista kuvat voi avata eri graffaohjelmilla tai konvertoida yhdellä valinnalla toiseksi jne.. miten vaan mielikuvitusta riittää tehdä eri optioita ;) Paketeille mulla on esim. test, unpack, unpack to ram: jne.. tietty ne aukeaa myös tuplaklikkauksella, jolloin sisältöä voi selata ja käyttää ilman purkamista. Noh.. harhautui vähän asiasta... :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: