Amiga netti kysymys

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 07/2003 » Amiga netti kysymys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tommi
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 9.01:   
millä amigoilla pystyy surffaa netissä? ja mitä siihen tarvitaan?

 

jPV
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 11.28:   
Ehm.. pystyy vai "pystyy" ;) Kyllähän varmaan jo jollain a500:lla tekstipohjaisena pystyy surffaamaan, mutta jos nyt oletetaan, että halutaan sutjakkaa surffailua täysillä grafiikoilla, niin tollanen 030 prossullinen ja graffakortillinen Amiga on aika lähellä minimiä. Käytännössä graffakortti on välttämätön, jollei ole kovin retrosadistinen luonne ;) Kyllähän mäkin toisinaan 030/AGA koneella käväisen webissä, mutta kivaa se ei ole. Sanoisin, että surffailu on nautittavaa jos koneessa on 040 tai parempi prosessori sekä näytönohjain Zorro2:sta nopeammassa väylässä (ZIII, PCI, C/BVision...).

 

miksuh
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 14.16:   
Mun netin käyttö alko 90-luvun alkupuolella A500:lla jossa oli kovalevy V.32bis modeemi ja hurjat 3MB muistia :) "hyvin" silläkin irkki, telnetti, ftp jne toimi. Tuli sitä jopa Mosaic-webbiselaimella webbisivuja kateltua :) Mut vähän masokistiselta se nykyään tuntus :)

Nykysellä A1200T + 060 + Voodoo3 3000 +jne paketilla surffailee oikee ilokseen. Graffalauta on tosiaan hyvä olla, AGA:n suurimmat ongelmat on hitaus ja se, ettei graffamuistia ole käytettävissä kuin 2MB, eli vähänkin enemmän kuvis sisältävät sivut on tuskaa katella.

Koneessa pitää tietty olla lisäksi verkkokortti (väylänä PCI, Zorro tai PCMCIA) tai modeemi, sekä softan puolella TCP/IP stacki (Miami, MiamiDX, Genesis).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: